reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny planujecie iść na l4? Czy raczej będziecie pracować do kiedy dacie radę?
Ja jestem obecnie na macierzyńskim, później zamierzam wykorzystać zaległy urlop i po pierwszych prenatalnych iść na L4 - najlepsza opcja, bo do pracy daleko, wrócić na chwilę to też lipa, a dodatkowo córeczka musiałaby iść do żłobka i później z niego rezygnować (nie wspominając o opłatach)🤷
Już rozmawiałam z przełożoną i miejsce nadal na mnie będzie czekać 😊

Edit: uświadomiłam sobie, że do jutra jestem na macierzyńskim 😂

Ostatnia edycja:
Dziewczyny planujecie iść na l4? Czy raczej będziecie pracować do kiedy dacie radę?
na razie czuje się na tyle dobrze, że planuje pracować ile się da, tym bardziej że mogę pracować zdalnie. Jedyny minus to że moja praca jest bardzo stresująca i jeśli stresu będzie zbyt dużo to wtedy przejdę na L4, nie chce na ten stres narażać dziecka.

To ja się wyłamie i chyba pierwsza pójdę na zwolnienie.. pracuje w sklepie z tkaninami gdzie te bele po 20 i więcej metrów trochę ważą.. do tego 3 dzieci w domu czeka a w ciąży się jest zmęczonym więc planuje iść na zwolnienie koniec sierpnia początek września 🤷 akurat będziemy po inwentaryzacji rocznej więc i tak największy kocioł będę jeszcze w pracy...

reklama
Do góry