reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć , mogłabym dołączyć ? ;) Jestem mamą trzech chłopaków w wieku 7,4 i 2 lata. Nie planowaliśmy już kolejnych dzieci, znaczy ja, bo mąż wciąż coś przybąkuje o kolejnym 😏 w dni płodne raczej uważaliśmy, zresztą ja przed każdą ciąża musiałam swoją prolaktynę zbijać, a tu taka niespodzianka, wczoraj na teście dwie kreski😳 Pierwszy test w sumie robiłam w czwartek , ale tam 2 kreski zobaczyłam jakos po 20 min więc stwierdziłam, że nie ważny. Mąż jeszcze nie wie co nabroił 😃
Podczytałam już Wąs troszkę ,
@avia, bardzo mi przykro 😟 wierzę , że wkrótce będziesz mogła się cieszyć zdrową ciąża ❤️
PCOSka, trzymam kciuki! Znam dziewczyny, które plamiły, a nawet krwawiły , żywa krwią , a ciąża była zdrowa i urodziły zdrowe dzieci 😊
Bafinka, cieszę się, że nie jestem tu dama z taką gromadką 😉

Witaj🥰 uf jak to dobrze że nie jestem sama z taką gromadką.. ja czekam do 7 TC na wizytę bi do zapłodnienia doszło ok 20dc więc ciąża jest młodsza niż powinna być.. nie chce się stresować że serduszka nie będzie... A 7/8 już powinno być..

reklama
Cześć 😊
Nieśmiało do Was dołączam i mam nadzieję, że zostanę tutaj do lutego 🙏
W czwartek, w dniu spodziewanej miesiączki (mniej więcej, gdyż często mam nieregularne cykle), zrobiłam test ciążowy i wyszła ledwo dostrzegalna druga kreseczka. Pobiegłam na betę i okazało się, że rzeczywiście coś w brzuszku rośnie. Wczoraj byłam kontrolnie sprawdzić przyrost i na razie wszystko wydaje się być ok.
01.06 - 13,40
03.06 - 39,40
To jest moja trzecia ciąża, dwie wcześniejsze poroniłam 😓😓😓
Z badań wyszło, że mam mutację MTHFR i PAI. We wcześniejszej ciąży brałam foliany i akrad, teraz dodatkowo mam brać heparynę, ale lekarza mam dopiero 14.06. Dodatkowo przyjmuję euthyrox, gdyż mam hashimoto.
Chciałabym się nie martwić i nie stresować, ale dopóki nie minie 12 tydzień to chyba mi się nie uda. Poprzednie ciąże obumarły w 6 i 8 tyg.
Trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️

Cześć 😊
W czwartek, w dniu spodziewanej miesiączki (mniej więcej, gdyż często mam nieregularne cykle), zrobiłam test ciążowy i wyszła ledwo dostrzegalna druga kreseczka. Pobiegłam na betę i okazało się, że rzeczywiście coś w brzuszku rośnie. Wczoraj byłam kontrolnie sprawdzić przyrost i na razie wszystko wydaje się być ok.
01.06 - 13,40
03.06 - 39,40
Z badań wyszło, że mam mutację MTHFR i PAI. We wcześniejszej ciąży brałam foliany i akrad, teraz dodatkowo mam brać heparynę, ale lekarza mam dopiero 14.06. Dodatkowo przyjmuję euthyrox, gdyż mam hashimoto.
Chciałabym się nie martwić i nie stresować, ale dopóki nie minie 12 tydzień to chyba mi się nie uda. Poprzednie ciąże obumarły w 6 i 8 tyg.
Witam życzę spokojnych i szczęśliwych 9 miesiący🥰

Witam dziewczyny! Super, że nasze grono się powiększa 🥰
Możecie podawać tp oraz terminy wizyt to będę uzupełniać kalendarz na pierwszej stronie ❤️

Cześć 😊
01.06 - 13,40
03.06 - 39,40
gratulacje ❤️ życzę nudnej ciąży i trzymam kciuki żebyś w lutym tuliła swojego pięknego, zdrowego, różowego bobaska 🤞🤞🤞😍😍😍
(Kwietniowa mama 2023 😉)

Hej

Nieśmiało się przywitam ☺️ Mama Olka (04.2022)
Ostatnia miesiączka 26.04
Cykle w miarę regularne, choć jeszcze nie w 100 %,ponieważ wciąż karmię piersią.

W kwietniu przeszłam ciążę biochemiczną dlatego teraz ciężko mi się cieszyć na 100%. Wiem, że cb to niewielki "problem" w porównaniu z niektórymi historiami dziewczyn z forum. Jednak strach z tyłu głowy już pozostał..
27.05 beta 61
30.05 beta 351,próg 33
01.06 beta 816

Dziś 5+3

Wizyta 12.06 i już nie mogę się doczekać..
Objawów poza zmęczeniem i sennością brak 😁

Hej dziewczyny ja na razie sobie przycupne ale czekam na testowanie .
11-22.05 poronienie samoistne .
25.05 kontrola wszystko okej środek cyklu zielone światło na starania kolejnego dnia bol jajnika czyli jakby owulacja.
Kolejna ciąża była by na luty Kaja 15 msc z 22.02.2022 .

Pytanie myślicie ze w poniedziałek będzie dobry moment na progesteron będzie 9-10 dpo :) ?
Mam nadzieje ze beta mi spadła po poronieniu 8.05 była koło 6800 ale na pewno spadała.

reklama
Hej dziewczyny ja na razie sobie przycupne ale czekam na testowanie .
11-22.05 poronienie samoistne .
25.05 kontrola wszystko okej środek cyklu zielone światło na starania kolejnego dnia bol jajnika czyli jakby owulacja.
Kolejna ciąża była by na luty Kaja 15 msc z 22.02.2022 .

Pytanie myślicie ze w poniedziałek będzie dobry moment na progesteron będzie 9-10 dpo :) ?
Mam nadzieje ze beta mi spadła po poronieniu 8.05 była koło 6800 ale na pewno spadała.
ja bym poczekała z badaniami .. po poprzedniej ciąży hormony mogą być jeszcze rozchwiane więc wynik nie będzie pewny.. poczekaj normalnie do 14dpo i zrób betę😊 wiem że początki zawsze są stresujące ale sprawdzanie co chwilę przyrostu jeszcze bardziej stresuje.. wiem co mówię bo przechodziłam to nie raz, nie dwa... 🤞✊✊✊ Tym razem musi się udać! Bądź cierpliwa

Do góry