reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny, znacie jakieś sposoby na nudności/mdłości itp.? Wykończę się, mnie to trzyma całe dnie i mam wrażenie, że z każdym dniem się nasila 😔 próbowałam imbiru i cytryny, nie pomogło. Mam wrażenie, że rosół jedynie trochę pomaga. Jak coś zjem to na chwilę jest lepiej a potem znowu to samo no więc nie będę całe dnie jeść i jeść bo przytyje milion kg.

Cokolwiek, wypróbuję każdą radę 😩
Ja już tu pisałam, ze w pierwszej ciąży przez 3 tyg jadłam ciagle banany w nocy bo najgorze mdłości miałam w nocy aleee pomagało! 😂 i odkryłam też, że nie mogę doprowadzić co całkowitego głodu bo wtedy mdłości się nasilały :) zawsze możesz spróbować jakieś zdrowe przekąski może Ci pomoże 😘

Ostatnia edycja:
Ja już tu pisałam, ze ja przez 3 tyg jadłam ciagle banany w nocy bo najgorze mdłości miałam w nocy aleee pomagało! 😂 i odkryłam też, że nie mogę doprowadzić co całkowitego głodu bo wtedy mdłości się nasilały :) zawsze możesz spróbować jakieś zdrowe przekąski może Ci pomoże 😘
Dzięki, będę testować różne rzeczy. Dam znać jak coś się sprawdzi 😉

Widzę, że sporo z Was ma mdłości.
U mnie narazie nic, ale za to mam ogromny apetyt 😱
Zjem a za pół godziny czuję pusty żołądek, burczenie, przelewanie, jestem znowu głodna.
Przez to jem sporo a wieczorami mam brzuch wzdęty jak balon 😩
Jak tak dalej pójdzie to będzie 30 na plusie … jak to powstrzymać ?? 🤣

Widzę, że sporo z Was ma mdłości.
U mnie narazie nic, ale za to mam ogromny apetyt 😱
Zjem a za pół godziny czuję pusty żołądek, burczenie, przelewanie, jestem znowu głodna.
Przez to jem sporo a wieczorami mam brzuch wzdęty jak balon 😩
Jak tak dalej pójdzie to będzie 30 na plusie … jak to powstrzymać ?? 🤣
Mam to samo, co godzinę tylko „głodna jestem” 😂 najlepsze jest to, ze mi się to zaczęło zaraz po owulacji i jeszcze się śmiałam z mężem, ze to chyba od tego, że zaczęłam rowerem na dworzec dojeżdżać i się mięśnie odezwały 😂 a to już musiało być coś na rzeczy i organizm potrzebował

🍀🍀🍀

Załączniki

• 1a049f86-2599-488c-ab12-90ff2d87a69b.jpeg
    1a049f86-2599-488c-ab12-90ff2d87a69b.jpeg
    42,3 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Ja mam największy problem z sennością 🙈 a tu nawet nie ma kiedy odpocząć i się zregenerować 😂 od rana praca, po pracy córa wraca od babci, a ja odliczam tylko godzinę do której pójdzie spać, żebym sama mogła iść spać 😂
A co do tych zakazów żywieniowych - naprawdę nie wiem ile trzeba by było wypić tej kawy czy zielonej herbaty żeby miało to jakiekolwiek negatywne działanie na płód 🙈 od 1-2 kaw/herbat dziennie na pewno nic się nie stanie 🙃

Do góry