reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Co do jedzenia to jem tak jak jadłam, staram się jeść dużo warzyw, tym bardziej ze teraz zaczyna się sezon na wszystko 🥰 moja szczególna miłość to ogórki małosolne które robię w ilościach hurtowych 😀
Wczoraj na wizycie usłyszałam od lekarki żeby zrezygnować z kawy, czarnej i zielonej herbaty. Pić dużo wody źródlanej, nie mineralnej. I uwaga nie farbować włosów do 12 tyg 🤯

Na spokojnie nie dajmy sie zwariować. Organizm sam da znać czego nie chce. Kawe mozna ale bez przesady 1 czy 2 filizanki nie za mocne nic nie zrobią (w 1 ciąży odrzucilo mnie od kawy). Herbata nie wiem bo nie lubie (tylko czarną albo mietową). Wode wiadomo trzeba pić. A włosy pierwsze słyszę. Stosuj sie pewnoe jak chcesz 🙂 tylko ilu lekarzy tyle opini i mozna zwariować niestety 😞

reklama
Polecacie coś skutecznego przeciw rozstępom dziewczyny które już mają za sobą wcześniejsze ciąże?
Ja mam niestety skłonność do tego okropieństwa, mam sporo na udach.
Teraz już 2x dziennie smaruje ciało balsamem nawilżającym bo tak się boję żeby na brzuchu nie wyszły 😱
Mustela ❤️ moja babcia, mama i siostra miały rozstępy, a ja używałam całą ciążę + olejek ze słodkich migdałów jak mnie brzuch swedzial, i ani jednego rozstępu 🥰 w tej ciąży tak samo planuje robić, smarowałam się dwa razy dziennie 🙂
Cześć dziewczyny ☺️
U mnie też się udało, po niecałym roku starań i pierwszym cyklu stymulowanym aromkiem zobaczyłam 2 kreski ❤️ w poniedziałek byłam na wizycie i na usg było widać pęcherzyk 2,8 mm, według aplikacji wychodzi ze był to tydzień 4+0, było to w dzień spodziewanej @. Poszlam tak wcześnie bo z 2 msc wcześniej tak zalecił mój ginekolog. Na tej wizycie zlecił mi badania z krwi i kolejna wizytę mam 26.06, karty ciąży jeszcze mi nie założył. Jednak obawiam się trochę jak jest z tą betą, bo lekarz wgl nie wspominał abym to zbadała sama też nie poszłam, może powinnam? Ogółem od początku biorę luteinę dodatkowo wieczorem acard bo to zalecił mi odrazu jak zobaczę 2 kreski, jeszcze zanim się udało, a w razie plamień mam przepisany progesteron besins. Obawiam się jak tak czytam forum czy wszystko będzie dobrze czy może powinnam też sama z siebie skontrolować ten przyrost bety 😞

Gratuluję wszystkim i każdej z osobna ❤️
Witamy 😊 jesteś po USG więc wiesz, że kropek zdrowo rośnie tam gdzie powinien, większość nas robiła betę przed pierwszą wizytą, żeby się uspokoić, że wszystko jest w porządku 😊

Na spokojnie nie dajmy sie zwariować. Organizm sam da znać czego nie chce. Kawe mozna ale bez przesady 1 czy 2 filizanki nie za mocne nic nie zrobią (w 1 ciąży odrzucilo mnie od kawy). Herbata nie wiem bo nie lubie (tylko czarną albo mietową). Wode wiadomo trzeba pić. A włosy pierwsze słyszę. Stosuj sie pewnoe jak chcesz 🙂 tylko ilu lekarzy tyle opini i mozna zwariować niestety 😞
mówię to co wczoraj usłyszałam i sama się zdziwiłam 😀

Mustela ❤️ moja babcia, mama i siostra miały rozstępy, a ja używałam całą ciążę + olejek ze słodkich migdałów jak mnie brzuch swedzial, i ani jednego rozstępu 🥰 w tej ciąży tak samo planuje robić, smarowałam się dwa razy dziennie 🙂

Witamy 😊 jesteś po USG więc wiesz, że kropek zdrowo rośnie tam gdzie powinien, większość nas robiła betę przed pierwszą wizytą, żeby się uspokoić, że wszystko jest w porządku 😊
Dziękuję dziewczyny, trochę się uspokoiłam ale jak pojadę robić tamte badania to mimo wszystko może zrobię też tą bete dla świętego spokoju 😇

Ja stosowalam mustelle w pierwszej ciazy, rozstepow nie mialam ale w sumie nie wiem czy i tak bym nie miala czy ten krem pomogl :-)

Też stosowałam mustele. W obu ciążach, w drugiej jeszcze coś się po drodze nawinęło, ale nie pamiętam co i na brzuchu nie mam wcale rozstępów. Mam malutkie na udach i pośladkach ale nie wiem czy od ciąży, w tedy ich nie zauważyłam 🤔 i też nie mam pewności czy to krem pomógł czy akurat taką mam skórę ale chyba nie ma co ryzykować i tego sprawdzać.

Ja też jem wszystko tak jak wcześniej, ale też zdrowo, bo po ostatniej ciąży zostało mi +5 kg, także nie chce przesadzić żeby za mocno tym razem nie przytyć 😄 nigdy nie świrowałam na zasadzie, że czegoś tam nie wolno w stylu nie wypije herbaty owocowej bo tam jest 0,1% hibiskusa 😛 no ale każdy ma swoje podejście 🙈

To mam tak samo, jem wszystko ale staram się wyeliminować te niezdrowe dodatki. Dodatkowo od wczoraj mam mdłości i w trakcie jedzenia i chwilę po nie czuje ich, a tak to cały czas. W poprzednich ciążach trzymały mnie do 14 tygodnia. Ale dobrze, że są, czuje się spokojniejsza.

reklama
Do góry