reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Byliśmy szczepieni jako dzieci na krztusiec, u nas - w PL to obowiązek, jednak te szczepienia z dzieciństwa dają ochronę na ok 20 lat (choć tu różnie podają) - powinno się je powtarzać. Wiadomo decyzja należy do każdego z nas indywidualnie, ale dla małych dzieci jest szczególnie niebezpieczny krztusiec. Do tego mamy napływ Ukraińskiej narodowości - a oni nie mają u siebie obowiązku szczepienia na krztusiec.
My się zaszczepimy. Nasza Ginekolog nam to zaleca - a ufam jej i wierze, że wie co mówi. Mała dostanie ochronę ode mnie.

Czytałam jeszcze u mamaginekolog artykuł o tym - i ona też to popiera.

reklama
Ma ktoś zgagę w ciąży co stosujecie bo mleko nie pomaga;) a w pierwszej ciąży tego cuda nie miałam
Ja mam... W pierwszej ciąży też miałam. Na mnie działają migdały, jogurt. Podobno imbir też pomaga, picie cały dzień wodę małymi łyczkami i kisiel z siemienia. Staram się zasypiać mając głowę wyżej. Niestety niezbyt fajna ta zgaga🙃

Dziewczyny czy któraś z Was myśli o wizycie u psychiatry w celu uzyskania zaświadczenia o tokofobi?
Moja wcześniejsza lekarka powiedziała żebym była spokojna, nie będę rodzic naturalnie. Ale teraz mam nową (ten sam szpital) i ona twierdzi że jeśli nie chce rodzic naturalnie to muszę mieć zaświadczenie od psychiatry.
Ja jestem w ciąży bliźniaczej. To będzie mój drugi poród, pierwszy (naturalny) był traumatyczny (2 tygodnie zanim wstałam z łóżka, miałam przetaczaną krew, trzy dni jedno oko patrzyło w jedną stronę a drugie w drugą, maly miał podejrzenie niedotlenienia, na koniec porodu gdy okazało się że nie mogę urodzić bo jest problem a sala CC jest zajęta wypchali mi dziecko z brzucha zamiast użyć np. kleszczy, co była niebezpieczne dla mnie i dla dziecka).
Może też z tego powodu całą ciążę zamiast się cieszyć boje się wszystkiego..

Dziewczyny czy któraś z Was myśli o wizycie u psychiatry w celu uzyskania zaświadczenia o tokofobi?
Moja wcześniejsza lekarka powiedziała żebym była spokojna, nie będę rodzic naturalnie. Ale teraz mam nową (ten sam szpital) i ona twierdzi że jeśli nie chce rodzic naturalnie to muszę mieć zaświadczenie od psychiatry.
Ja jestem w ciąży bliźniaczej. To będzie mój drugi poród, pierwszy (naturalny) był traumatyczny (2 tygodnie zanim wstałam z łóżka, miałam przetaczaną krew, trzy dni jedno oko patrzyło w jedną stronę a drugie w drugą, maly miał podejrzenie niedotlenienia, na koniec porodu gdy okazało się że nie mogę urodzić bo jest problem a sala CC jest zajęta wypchali mi dziecko z brzucha zamiast użyć np. kleszczy, co była niebezpieczne dla mnie i dla dziecka).
Może też z tego powodu całą ciążę zamiast się cieszyć boje się wszystkiego..
Z tego co pisały kiedys gdzieś dziewczyny to z psychomedic.online bez problemu wystawiali. Zależy też czy szpital w którym chcesz rodzic preferuje takie zaświadczenia, bo też nie każdy szpital preferuje. Hmm a lekarz prowadzący nie wystawi Ci skierowania na cesarkę?

Poprzednia twierdziła że tak, ale ta już nie chce :/
Twierdzi że w szpitalu są super warunki do rodzenia naturalnie bliźniaków, że nikt mnie nie zostawi jak na poprzednim porodzie, i że dzieci cały czas są idealnie ułożone do porodu naturalnego.
I że jak po urodzeniu pierwszego będzie problem z drugim to mi zrobia cesarkę 🤦 marzenie każdej kobiety, dwa w jednym: naturalny i cesarka 🤦🤦🤦

Poprzednia twierdziła że tak, ale ta już nie chce :/
Twierdzi że w szpitalu są super warunki do rodzenia naturalnie bliźniaków, że nikt mnie nie zostawi jak na poprzednim porodzie, i że dzieci cały czas są idealnie ułożone do porodu naturalnego.
I że jak po urodzeniu pierwszego będzie problem z drugim to mi zrobia cesarkę 🤦 marzenie każdej kobiety, dwa w jednym: naturalny i cesarka 🤦🤦🤦
Hmm a czemu w sumie zmieniłaś lekarza, skoro tamten chciał Ci wystawić skierowanie?

reklama
Do góry