reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Byliśmy szczepieni jako dzieci na krztusiec, u nas - w PL to obowiązek, jednak te szczepienia z dzieciństwa dają ochronę na ok 20 lat (choć tu różnie podają) - powinno się je powtarzać. Wiadomo decyzja należy do każdego z nas indywidualnie, ale dla małych dzieci jest szczególnie niebezpieczny krztusiec. Do tego mamy napływ Ukraińskiej narodowości - a oni nie mają u siebie obowiązku szczepienia na krztusiec.
My się zaszczepimy. Nasza Ginekolog nam to zaleca - a ufam jej i wierze, że wie co mówi. Mała dostanie ochronę ode mnie.

Czytałam jeszcze u mamaginekolog artykuł o tym - i ona też to popiera.

reklama
Ma ktoś zgagę w ciąży co stosujecie bo mleko nie pomaga;) a w pierwszej ciąży tego cuda nie miałam
Ja mam... W pierwszej ciąży też miałam. Na mnie działają migdały, jogurt. Podobno imbir też pomaga, picie cały dzień wodę małymi łyczkami i kisiel z siemienia. Staram się zasypiać mając głowę wyżej. Niestety niezbyt fajna ta zgaga🙃

Dziewczyny czy któraś z Was myśli o wizycie u psychiatry w celu uzyskania zaświadczenia o tokofobi?
Moja wcześniejsza lekarka powiedziała żebym była spokojna, nie będę rodzic naturalnie. Ale teraz mam nową (ten sam szpital) i ona twierdzi że jeśli nie chce rodzic naturalnie to muszę mieć zaświadczenie od psychiatry.
Ja jestem w ciąży bliźniaczej. To będzie mój drugi poród, pierwszy (naturalny) był traumatyczny (2 tygodnie zanim wstałam z łóżka, miałam przetaczaną krew, trzy dni jedno oko patrzyło w jedną stronę a drugie w drugą, maly miał podejrzenie niedotlenienia, na koniec porodu gdy okazało się że nie mogę urodzić bo jest problem a sala CC jest zajęta wypchali mi dziecko z brzucha zamiast użyć np. kleszczy, co była niebezpieczne dla mnie i dla dziecka).
Może też z tego powodu całą ciążę zamiast się cieszyć boje się wszystkiego..

Dziewczyny czy któraś z Was myśli o wizycie u psychiatry w celu uzyskania zaświadczenia o tokofobi?
Moja wcześniejsza lekarka powiedziała żebym była spokojna, nie będę rodzic naturalnie. Ale teraz mam nową (ten sam szpital) i ona twierdzi że jeśli nie chce rodzic naturalnie to muszę mieć zaświadczenie od psychiatry.
Ja jestem w ciąży bliźniaczej. To będzie mój drugi poród, pierwszy (naturalny) był traumatyczny (2 tygodnie zanim wstałam z łóżka, miałam przetaczaną krew, trzy dni jedno oko patrzyło w jedną stronę a drugie w drugą, maly miał podejrzenie niedotlenienia, na koniec porodu gdy okazało się że nie mogę urodzić bo jest problem a sala CC jest zajęta wypchali mi dziecko z brzucha zamiast użyć np. kleszczy, co była niebezpieczne dla mnie i dla dziecka).
Może też z tego powodu całą ciążę zamiast się cieszyć boje się wszystkiego..
Z tego co pisały kiedys gdzieś dziewczyny to z psychomedic.online bez problemu wystawiali. Zależy też czy szpital w którym chcesz rodzic preferuje takie zaświadczenia, bo też nie każdy szpital preferuje. Hmm a lekarz prowadzący nie wystawi Ci skierowania na cesarkę?

Poprzednia twierdziła że tak, ale ta już nie chce :/
Twierdzi że w szpitalu są super warunki do rodzenia naturalnie bliźniaków, że nikt mnie nie zostawi jak na poprzednim porodzie, i że dzieci cały czas są idealnie ułożone do porodu naturalnego.
I że jak po urodzeniu pierwszego będzie problem z drugim to mi zrobia cesarkę 🤦 marzenie każdej kobiety, dwa w jednym: naturalny i cesarka 🤦🤦🤦

Poprzednia twierdziła że tak, ale ta już nie chce :/
Twierdzi że w szpitalu są super warunki do rodzenia naturalnie bliźniaków, że nikt mnie nie zostawi jak na poprzednim porodzie, i że dzieci cały czas są idealnie ułożone do porodu naturalnego.
I że jak po urodzeniu pierwszego będzie problem z drugim to mi zrobia cesarkę 🤦 marzenie każdej kobiety, dwa w jednym: naturalny i cesarka 🤦🤦🤦
Hmm a czemu w sumie zmieniłaś lekarza, skoro tamten chciał Ci wystawić skierowanie?

reklama
Do góry