reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja mam zastrzyki ale innej heparyny i też się ich panicznie boję ale nie ma wyjścia... najgorzej, że po prawej stronie brzucha za każdym razem robi mi się ogromny siniak 🫥

Boję się tych zastrzyków neoparin jak cholera! Brała to któraś z Was?
ja nie brałam ale z tego co czytałam na grupach o ivf to jedynie to ze maja tępe igły i robią się siniaki. Nie wiem czego ogólnie się boisz czy igieł czy działania?
Ja np nienawidzę igiel i w zyciu sama zastrzyków sobie nie zrobię, dlatego robił mi je mąż szło mu tak sprawnie ze nie miałam ani jednego siniaka, a miała różne zastrzyki i tez igły były w niektórych tępe. Wydaje mi się że to chyba od „techniki” robienia zależy.

Ja jestem jakaś nieobeznana jeszcze w tym liczeniu, jeśli mam 5+1 w apce tzn, że to 6 tydzień? 😅
Tak, to znaczy, że masz 5 skończonych tygodni ciąży i zaczynasz 6 😊
więc wiem że rośnie w poniedziałek kolejna w tym samym laboratorium 😊
A normalne są takie duże przyrosty koło 300 % 🤭 ???
Tak, przy takich wartościach to normalne, ale też mogą być bliźniaki 😊
Dziewczyny z dziećmi. Dużo macie bobaski ? U mnie córeczka 2 latka i 9 miesięcy 🙂
U mnie na pokładzie córka, która za tydzień kończy roczek 😊
Mam wyniki! 1479, a przedwczoraj 489,50, więc chyba wszystko dobrze ❤️❤️❤️
Super 😍

@PCOSka super, że wszystko w porządku 😍

Mam dzisiejszy wynik bety -276 😍
We wtorek bylo 69

Załączniki

• IMG_9204.jpeg
    IMG_9204.jpeg
    84,1 KB · Wyświetleń: 56
Co do bliźniaków, to ja mam siostry bliźniaczki i teoretycznie jakieś tam szansę w genach na podwójną owulację 😀 ale jakoś wątpię, że mi się to przydarzy 😊
Moja mama dowiedziała się przy porodzie, że będą bliźniaki i urodziła sn 🤭

Ja miałam neoparin od początku jak potwierdzili ciąże w kwietniu przeszłam na clexan . Czy to czy to jak się robią zrosty to czasami zaboli czasami nie . Ja muszę brać ze względu na przebyty zator płucny przed ciąża miałam tylko raz dziennie ,ale miesiąc temu znowu miałam zator i mam dwa razy dziennie dawkę 0.8 . Jeśli masz pytania pisz .

ja brałam clexane przez całe 2 ciążę 🙈 też nie byłam w stanie sama robić zastrzyków robił mi je mąż.. ważne żeby robić w różnych miejscach żeby zrosty się nie zrobiły.. można na całym brzuchu i udach ale ja zawsze w brzuch miałam..

Ja jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test😅 różnica jest duuuza
tydzień temu i dzis

Załączniki

• 780afc47-8faf-406b-964f-63635f7e299f.jpeg
    780afc47-8faf-406b-964f-63635f7e299f.jpeg
    38,5 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Ja biorę. Szczerze to najmniej przyjemne z dotychczasowych, które brałam, a jestem po iv4. Nie robią mi się siniaki, a malutkie krwiaczki w miejscu wkłucia, ale wyczytałam i faktycznie tak jest, że jak do końca nie wstrzykniesz powietrza i im bliżej prawej lub lewej strony brzucha zrobisz, tym mniej boli. Powodzenia ♥️

Do góry