reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Hej dziewczyny, ja w szpitalu z córką 😭 Ma bardzo wysokie CRP. Szukają przyczyny. Dziś trafiliśmy. Idealnie jak na 1 trymestr wyładować w siedlisku bakterii i wirusów.

Ale młoda jest ze mną tak związana, że nie ma opcji żeby mnie z nią nie było. Będzie co ma być.

A wy trzymacie kciuki za moją młodą i za mnie żebyśmy żadnego dziadostwa nie załapały.
Biedne dziewczyny 😔 kochane trzymam mocno kciuki

reklama
Mam tak samo 😞 nie mam ochoty na nic, juz tak bawic mi się z nią nie chce 😞 a od września ma isc do przedszkola bo bardzo lubi dzieci i widzę, że chce tego kontaktu (ale tylko na 4-5 h ją dam)
Skąd ja to znam. Mój też ma iść od września do przedszkola, potrzebuje kontaktu z dziećmi. Tak ostatnio psoci, pewnie żeby zwrócić na siebie uwagę, a ja na nic nie mam siły ledwo coś ugotuję, ogarnę w domu i jestem taka zmęczona. Mam wrażenie że w ciąży z synkiem miałam więcej energii.

Skąd ja to znam. Mój też ma iść od września do przedszkola, potrzebuje kontaktu z dziećmi. Tak ostatnio psoci, pewnie żeby zwrócić na siebie uwagę, a ja na nic nie mam siły ledwo coś ugotuję, ogarnę w domu i jestem taka zmęczona. Mam wrażenie że w ciąży z synkiem miałam więcej energii.
Dziewczyny głowy do góry te uczucie chronicznego zmęczenia na ogół mija wraz z pierwszym trymestrem a to przecież już niedługo 😁

a te z was które rodzą kolejne dzieci prowadzicie ciążę u tego samego lekarza co poprzednie?
Ja zmieniłam po pierwszej ciąży za dużo zaniedbał i drugi raz nie zaryzykowałabym prowadzenia ciąży u niego. Teraz chodzę do innego i czuję się zaopiekowana, co prawda dużo badań zleca, wszystko prywatnie, ale nic nie bagatelizuje. Każda wizyta rzeczowa, konkretna, odpowie na każde pytanie z niczym mnie nie zostawi. Podstawa to dobry lekarz. Mniejszy stres dla nas.

Hej dziewczyny, ja w szpitalu z córką 😭 Ma bardzo wysokie CRP. Szukają przyczyny. Dziś trafiliśmy. Idealnie jak na 1 trymestr wyładować w siedlisku bakterii i wirusów.

Ale młoda jest ze mną tak związana, że nie ma opcji żeby mnie z nią nie było. Będzie co ma być.

A wy trzymacie kciuki za moją młodą i za mnie żebyśmy żadnego dziadostwa nie załapały.
Trzymaj się kochana ❤️ dużo zdrówka dla córeczki ❤️ mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej ❤️

Dziękuję i ja za wszystkie gratulacje :) powiedzieliśmy dzieciom. Córa jest najszczęśliwsza pod słońcem, nie odstępuje mnie póki co na krok, tuli brzuszek i całuję. Synek obstawiałam że nie będzie zadowolony bo wcześniej jak pytaliśmy to mówił że nie chce dzidziusia, ale jak już usłyszał to uśmiech od ucha do ucha i pogłaskał brzuszek.
Ogrom dziś emocji, aż padam 😅

To jeszcze ja przyłączam się do gratulacji 🙂❤️
Też dzisiaj powiedzieliśmy dzieciom (7 i 5 lat), trochę się obawiałam bo ostatnio cały czas powtarzali, że nie lubią dzidz i nie chcą mieć już rodzeństwa, a oni się ucieszyli i już zaczęli wymyślać imiona dla brata lub siostry 🙂 uff

reklama
Miałam dzisiaj wizytę u mojego lekarza. Wszystko jest dobrze, jak to powiedział "piękna ciąża" i kazał odstawić luteinę 🙂 tak jak pisałam wyżej powiedzieliśmy już dzieciom i oprócz nich jeszcze teściom, bo mieszkamy koło siebie i już zaczęli dociekać co ja tak często do lekarzy chodzę 🤭 USG prenatalne umówione na 01.08, a termin porodu zmienił mi z 07.02 na 09.02.

Załączniki

• fb15eb97-cfc3-45b6-8e6f-3a10e4dda4f0.jpeg
    fb15eb97-cfc3-45b6-8e6f-3a10e4dda4f0.jpeg
    54,4 KB · Wyświetleń: 68
Do góry