reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Ja biorę Omegamed optima start z DHA, ale wysłalam męża ostatnio do apteki i nie było tych leków, także Pani farmaceutka poleciła Pregna DHA i kupił.
Ale czytam i czytam i nie wiem, jak je brać. Czy same czy z pregna plus hmmm...

Chyba kupię sobie Omegamed, a na następnej wizycie dopytam lekarza 🙃

Same na pewno nie. To jest jakos dodatek do pregna plus ale w późniejszych tygodniach ciąży 🙂

reklama
Dziewczyny a kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży? Lub kiedy planujecie?
Wizytę mam jutro, jestem na 6+2. Pracuje jako sprzątaczka, codziennie mam jeden lub dwa domy. Na nieszczęście moje, w piątek zaczęły sie wakacje wiec dzieci w domu, takto zazwyczaj byłam sama. Od wczoraj męczą mnie straszne mdlosci i niestety nie kończą sie one w domu. Nie wiem ile razy mi uwierzą że zjadłam coś co mi zaszkodziło 😂
Ja powiedziałam szefowej w sumie bardzo szybko bo od razu odwołałam cześć moich zajęć i wiedziałam, że będę chciała iść jak najszybciej na zwolnienie + planowaliśmy podział grup na nowy rok szkolny no i musiałam powiedzieć, że mnie nie będzie :)

Hej dziewczyny. W końcu się wyspalam 🤣 Obudziłam się przed 9 jak nigdy 😎 To będzie dobry dzień 😄
Ja wstałam o 5 , umyłam się , zjadłam i padłam , wstałam przed 9 , dzieci się powoli budziły i bajki oglądały jak spałam 🙈
Dziewczyny ciąża bliźniacza dwujajowa, wszystko dobrze, są serduszka. Jestem w tak ogromnym szoku że cała się trzęsę. To jest niesamowite bo miałam takie przeczucie i tylko do męża o tym mówiłam, ale nie sądziłam że to możliwe.
Ale cudownie ! Podwójne gratulacje ! ❤️ Mi się kiedyś marzyły bliźniaki , jednak teraz przy trójce dzieci to już mi przeszło 😅
Duże macie rozbieżność pomiędzy terminem z USG a terminem z o//m?
Jakieś 5 dni z moich obliczeń, a owulację czułam jak miałam 🤷

Pati ty masz już jakieś dzieciaczki w domu? Jak się oswoiłaś z tà myślą?
Mam corke 11 miesiecy. Chcielismy dla niej rodzenstwo. Ale w ogole nie bralismy pod uwage blizniat. Naprawde nie wiem jak to ogarne, zwlaszcza ,ze rodzice i tesciowie daleko. Chociaz ostatnio maz stwierdzil ze byleby tylko urodzily sie zrdowe, to damy rade i tak sobie to powtarzam jak mantre. Rodzina jeszcze nie wie, pewnie na roczku corki powiemy. U nas tez zadnych blizniat w rodzinie :-)

Mam corke 11 miesiecy. Chcielismy dla niej rodzenstwo. Ale w ogole nie bralismy pod uwage blizniat. Naprawde nie wiem jak to ogarne, zwlaszcza ,ze rodzice i tesciowie daleko. Chociaz ostatnio maz stwierdzil ze byleby tylko urodzily sie zrdowe, to damy rade i tak sobie to powtarzam jak mantre. Rodzina jeszcze nie wie, pewnie na roczku corki powiemy. U nas tez zadnych blizniat w rodzinie :-)

Moi rodzice i tesciowe mieszkają za granicą wiec my też będziemy zdani na siebie. Ale też tak myślę, że oby wszystko było dobrze ❤

reklama
A jak robiliście test ciążowy np w dniu spodziewanej miesiączki to była druga kreska mocno wyraźna? Podobno to może wskazywać na ciążę mnoga też 😅 tak się pytam bo może mam szanse hahaha 😂

Do góry