Kitsune
Moderator
Już sama nie wiemA na tym etapie nie jest tak że bez sensu ta betę oznaczać?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Już sama nie wiemA na tym etapie nie jest tak że bez sensu ta betę oznaczać?
Na tym etapie to chyba bety już nie ma sensu badać, ważne że rośnie to wynik na czczo ?Oby było okej. Szczerze mówiąc położna mi wystawiła skierowania żeby kontrolować, a ja nigdy przy takiej wartości już nie robiłam więc nawet nie wiem jak to ma wyglądać
Glukoza 97,30
Piateczka! Mi rowniez wychodzi z okresu 15 lutego, a ze skanu troszke pozniej
Mi sie wydaje ze troche przewrazliwiony. Ja w tej ciazy na poczatku bylam w Grecji, w poprzedniej w Egipcie. Ale ja sie nie smaze, albo spedzam czas w wodzie albo pod jakims parasolem. Mysle, ze jak nie bedziesz lezec godzinami na sloncu i uzywac kremow powinno byc ok,ale lekarzem nie jestem takze moze nie ma co doradzac :-)Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Czy on jest przewrażliwiony, czy Wasi lekarze tez głoszą podobnie?
Niby w widełkach się mieszczę, bo 6 tydzień jest do 31500 mniej więcej. Zobaczymy w czwartek na USG jak idą mi się do gina dostać
Część.Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Ja jutro lecę do Egiptu w pierwszej ciąży byłam w 7 tc na Rodos (w sierpniu) i w 15 tc na Djerbie (październik) i czułam się świetnie. Aktualnie moja doktor również nie widzi przeciwwskazań i życzyła mi miłego wypoczynku. Tyle ciężarnych podróżuje i mają się dobrze, wydaje mi się, że to są sporadyczne przypadki tak naprawdę jak z każdym wypadkiem…Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?