reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Oby było okej. Szczerze mówiąc położna mi wystawiła skierowania żeby kontrolować, a ja nigdy przy takiej wartości już nie robiłam więc nawet nie wiem jak to ma wyglądać

Glukoza 97,30 🙈🙈
Na tym etapie to chyba bety już nie ma sensu badać, ważne że rośnie 😘 to wynik na czczo ?

Widzę waszą debatę. Jeśli będziecie mieć gotowość proszę, żeby jedna z was wysłała do mnie info, że chcecie dział zamknięty, który jest lepszym/bezpieczniejszym rozwiązaniem nić grupa. Zawsze możecie dodac nowe osoby i sporo dziewczyn trafia na forum dopiero w 3/4 m-cu ciąży, więc warto mieć to na uwadze i postawić na otwartość. Pozdrawiam ciepło. Zdjęcie dla przykucia uwagi.
norewgia_ciaza.jpg

Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac :( Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Czy on jest przewrażliwiony, czy Wasi lekarze tez głoszą podobnie?

Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac :( Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Mi sie wydaje ze troche przewrazliwiony. Ja w tej ciazy na poczatku bylam w Grecji, w poprzedniej w Egipcie. Ale ja sie nie smaze, albo spedzam czas w wodzie albo pod jakims parasolem. Mysle, ze jak nie bedziesz lezec godzinami na sloncu i uzywac kremow powinno byc ok,ale lekarzem nie jestem takze moze nie ma co doradzac :-)

Część.
Możliwe, że coś w tym jest. U nas nie ma takich temperatur i ciało nie jest przystosowane. Słyszałam, że nie można się opalać w ciąży, brac dlugich gorących kąpieli więc być może coś jest na rzeczy. Jednak to lekarz ..sama niewiem

Ale beznadziejny dzień nie mam siły na nic ugotowałam pomidorowa i posprzątałam ale tak szkoda mi dzieci bo nie mam siły wyjść z nimi na plac zabaw 😭 muszą nudzić się w domu .. mąż dziś do 20 pracuje..

reklama
Ja jutro lecę do Egiptu :) w pierwszej ciąży byłam w 7 tc na Rodos (w sierpniu) i w 15 tc na Djerbie (październik) i czułam się świetnie. Aktualnie moja doktor również nie widzi przeciwwskazań i życzyła mi miłego wypoczynku. Tyle ciężarnych podróżuje i mają się dobrze, wydaje mi się, że to są sporadyczne przypadki tak naprawdę jak z każdym wypadkiem…

Do góry