reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ale beznadziejny dzień nie mam siły na nic ugotowałam pomidorowa i posprzątałam ale tak szkoda mi dzieci bo nie mam siły wyjść z nimi na plac zabaw 😭 muszą nudzić się w domu .. mąż dziś do 20 pracuje..
Mam dziś tak samo okropny dzień. Nie mam siły na nic 😩 ani obiadu nie zrobiłam ani nic nie poogarnialam, tylko z psem poszłam na spacer i tak czekam aż mąż wróci z pracy. Mam nadzieję, że w II trymestrze ma się więcej energii 🙄

Cześć dziewczyny 😉 ja dziś nie mam zupełnie sił , zmęczenie , mdłości i czuje się tak słabo jakbym miała stracić przytomność 😔 Czytałam ze to niby za duża ilość progesteronu tez może tak wpływać a ja przyjmuje luteinę 2x200 plus dupka biorę.

Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac :( Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Czy on jest przewrażliwiony, czy Wasi lekarze tez głoszą podobnie?
Coś w tym jest ale jeśli nie będziesz leżeć cały dzień na pełnym słońcu to będzie dobrze.

Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac :( Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Czy on jest przewrażliwiony, czy Wasi lekarze tez głoszą podobnie?
Na pewno mówię nie wakacjom w Egipcie jeżeli ciężarna leci pierwszy raz. My z mężem kilkukrotnie byliśmy, nic nam nie było ale raz polecieliśmy z rodzicami i moja mama nabawiła się zemsty mimo zachowania zasad higieny. Wylądowała pod kroplówką i wróciła do Polski wycieńczona. Nie wiemy jak organizm zareaguje na inną florę i uważam, że nie jest to dobry czas na takie wycieczki. Jeżeli leci kolejny raz - luzik :) Tak naprawdę wiele zależy od tego jak kto znosi upały, w Egipcie w tym okresie jest piekło jak dla mnie i nie wyobrażam sobie.
Nie jestem miłośniczką upałów. My na przykład bardzo lubimy Wyspy Kanaryjskie latem, szczególnie Fuertę - zbawienny wiatr 🥰

Niby w widełkach się mieszczę, bo 6 tydzień jest do 31500 mniej więcej. Zobaczymy w czwartek na USG jak idą mi się do gina dostać
Myśle ze nie masz co się denerwować. Prawda jest taka ze później tej bety się nie sprawdza bo już nie rośnie tak jak na początku . Jest mniejszy procent wzrostowy i nie sprawdza się już co 48 h tylko co 3,4 dni . Zreszta jeden wynik nic nie daje musiałabyś zrobić jeszcze jeden na porównanie ale to nie ma sensu teraz.

reklama
A co do słuchania serduszka to nam lekarz powiedział ze teraz tak szybko tego się nie robi bo zagraża to i może dojść do poronienia (niby nowe badania stwierdziły to )

Do góry