Po wizycie rozmawialiśmy z mężem, że walentynki albo osobno, albo już w trójkę .Mój synek jest z 15.02 Miałam planowaną CC i poprosiłam lekarza żeby nie było w Walentynki
reklama
Pyrolka
Fanka BB :)
Mam dziś tak samo okropny dzień. Nie mam siły na nic ani obiadu nie zrobiłam ani nic nie poogarnialam, tylko z psem poszłam na spacer i tak czekam aż mąż wróci z pracy. Mam nadzieję, że w II trymestrze ma się więcej energiiAle beznadziejny dzień nie mam siły na nic ugotowałam pomidorowa i posprzątałam ale tak szkoda mi dzieci bo nie mam siły wyjść z nimi na plac zabaw muszą nudzić się w domu .. mąż dziś do 20 pracuje..
U mnie chyba jakos 2 cm, 8t3dPrzypomnijcie mi Wasze wymiary crl z pierwszych USG wraz z tyg ciąży. Ja już znowu panikuje
Daczia
Cześć dziewczyny ja dziś nie mam zupełnie sił , zmęczenie , mdłości i czuje się tak słabo jakbym miała stracić przytomność Czytałam ze to niby za duża ilość progesteronu tez może tak wpływać a ja przyjmuje luteinę 2x200 plus dupka biorę.
Daczia
1.25 cm w 8 tcU mnie chyba jakos 2 cm, 8t3d
Daczia
Coś w tym jest ale jeśli nie będziesz leżeć cały dzień na pełnym słońcu to będzie dobrze.Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Czy on jest przewrażliwiony, czy Wasi lekarze tez głoszą podobnie?
nindziaa
Moderator
Na pewno mówię nie wakacjom w Egipcie jeżeli ciężarna leci pierwszy raz. My z mężem kilkukrotnie byliśmy, nic nam nie było ale raz polecieliśmy z rodzicami i moja mama nabawiła się zemsty mimo zachowania zasad higieny. Wylądowała pod kroplówką i wróciła do Polski wycieńczona. Nie wiemy jak organizm zareaguje na inną florę i uważam, że nie jest to dobry czas na takie wycieczki. Jeżeli leci kolejny raz - luzik Tak naprawdę wiele zależy od tego jak kto znosi upały, w Egipcie w tym okresie jest piekło jak dla mnie i nie wyobrażam sobie.Dziewczyny, czy któras z Was wybiera się na egzotyczne wakacje? W sensie w miejsce gdzie jest dużo cieplej niż w Polsce jakieś Malediwy, Turcja, Grecja, Hiszpania, Egipt itp?
Mieliśmy wybraną wycieczke i juz córka się cieszyła na ciepłe morze, a tu ginekolog surowo zabronił mi jechac Powiedział, że ma w swojej karierze 9 przypadków poronienia przez przegrzanie organizmu, z czego rekordzistka była w 26 tc i trzeba było jej nawet macice usunąć. Do tego ofukał za to, że jestem opalona i zaczął marudzić, że się smażymy jak flądry, a po wakacjach brak tętna płodu i płacz.
Jak mu powiedziałam, że planujemy riwierę to powiedział, że wrócę bez dziecka w brzuchu...
Czy on jest przewrażliwiony, czy Wasi lekarze tez głoszą podobnie?
Nie jestem miłośniczką upałów. My na przykład bardzo lubimy Wyspy Kanaryjskie latem, szczególnie Fuertę - zbawienny wiatr
Daczia
Myśle ze nie masz co się denerwować. Prawda jest taka ze później tej bety się nie sprawdza bo już nie rośnie tak jak na początku . Jest mniejszy procent wzrostowy i nie sprawdza się już co 48 h tylko co 3,4 dni . Zreszta jeden wynik nic nie daje musiałabyś zrobić jeszcze jeden na porównanie ale to nie ma sensu teraz.Niby w widełkach się mieszczę, bo 6 tydzień jest do 31500 mniej więcej. Zobaczymy w czwartek na USG jak idą mi się do gina dostać
reklama