reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Mam wyniki i powtórka z TSH z pierwszej ciąży, bo zaledwie 0,074 😏 glukoza też wysoko 98, ale zapomniałam się i wypiłam napój wczoraj do obfitej kolacji po 19 więc też to mogło mieć wpływ 😅
o kurcze wysoko glukoza Ci wyszła ..
Ja jutro idę na badania i z córką najstarsza do lekarza, mąż wziął wolne więc trzeba wykorzystać..

reklama
Na początku pewnie będzie chciała powtórki samej glukozy tak jak w pierwszej ciąży 🙂 moja ginka na takie małe odchylenie nie wysyła na krzywa na szczęście 🤭
A Ty już badałaś glukozę?
Nie, ale musze zrobic w najblizszym czasie. No u mnie od razu na krzywa wysyla. Chociaz podobno jak dwa razy wyjdzie na czczo zle to tez cukrzyce stwierdzaja.

Dziewczyny powiedzcie na jakie badanie w ciąży miałyście mega stracha ? Ja miałam schize na temat Toxo. Nie normalna byłam na ich punkcie bałam się zarazić okropnie . Mam nadzieję że w tej ciąży trochę spokojniej będę do tego podchodzić..

A jakie robicie pierwsze badania. Bo ide w poniedziałek do gina juz z wynikami co prawda mam rozpisane jakie ale od innego lekarza

A jakie robicie pierwsze badania. Bo ide w poniedziałek do gina juz z wynikami co prawda mam rozpisane jakie ale od innego lekarza
Ja robie te:
  • Grupa krwi
  • Morfologia 25 parametrów
  • Badanie ogólne moczu
  • Glukoza
  • Anty-HCV
  • HIV Combo
  • Toksoplazma przeciwciała w klasach: IgG, IgM
  • Różyczka przeciwciała w klasach: IgG, IgM
  • VDRL
  • TSH

Dziewczyny powiedzcie na jakie badanie w ciąży miałyście mega stracha ? Ja miałam schize na temat Toxo. Nie normalna byłam na ich punkcie bałam się zarazić okropnie . Mam nadzieję że w tej ciąży trochę spokojniej będę do tego podchodzić..
Ja w poprzedniej mialam przeciwciala toxo musialam robic awidnosc, ale na szczescie okazalo sie za zakazenie przeszlam juz dawno.

Ja to czekam do wizyty aż dostanę na NFZ. Ale mogę Ci napisać jakie miałam po 1 wizycie w 9 tyg. Morfologia, mocz, grupa krwii, glukoza, TSH, Toxo igm igg, i na zapalenie wątroby typu c, HIV i kiła , cytologia

Ja chyba żadnych się nie bałam. Teraz mam kota, więc tylko zapytałam jaka jest szansa się zarazić ale powiedział że prędzej z mięsa albo niemytych warzyw i owoców się zarażę. Zresztą ja już toxo przechodziłam więc luz :D

Ja chyba żadnych się nie bałam. Teraz mam kota, więc tylko zapytałam jaka jest szansa się zarazić ale powiedział że prędzej z mięsa albo niemytych warzyw i owoców się zarażę. Zresztą ja już toxo przechodziłam więc luz :D
Ja tez slyszalam ze tymi kotami to mity. Ja mieszkam w bloku, kota nie mam a hdzies to musialam zalapac.

reklama
A wlasnie w kwestii samochodow, to czy wasze maja moze 3 isofixy? Bo my chyba bedziemy musieli zmienic, mamy 5 osobowe ale trzy foteliki plus nasza dwojka moze byc ciasno, poza tym jedno dziecko musialoby byc z przodu a ja miedzy fotelikami z tylu :-)

Do góry