reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Hej, czy któraś z was jest teraz w połowie 5 tygodnia? Ja wiem ze to wczesnie ale to moja pierwsza ciąża i się zastanawiam czy wszystko ok bo w sumie nie mam jako takich objawów 😂 piersi są powiększone i jestem zmęczona. Ale nie wiem czy to nie jest kwestia odstawienia kawy. Lekarz za tydzień w środę i chyba jajo zniosę do tego czasu 😂
Nie każda ciąża ma giga mdłości i inne takie. Ja mam dzisiaj 6+3 i nie mam żadnych objawów ciąży poza brakiem okresu.

reklama
Hej, czy któraś z was jest teraz w połowie 5 tygodnia? Ja wiem ze to wczesnie ale to moja pierwsza ciąża i się zastanawiam czy wszystko ok bo w sumie nie mam jako takich objawów 😂 piersi są powiększone i jestem zmęczona. Ale nie wiem czy to nie jest kwestia odstawienia kawy. Lekarz za tydzień w środę i chyba jajo zniosę do tego czasu 😂
Jak byłam w tym okresie to miałam podobne odczucia co Ty. Tak naprawdę dopiero teraz zaczęłam czuć się bardziej „ciazowo” czyli w 8 tyg.

Ja dostałam wczoraj telefon z przychodni, że muszę podjechać jeszcze raz na pobranie krwi, bo moja próbka się "uszkodziła". Byłam 10 min przed otwarciem punktu, a już kolejka na 10 osób. Byłam z córką, bo nie miałam jej z kim zostawić. Wchodzę i mówię jaka sytuacja i czy mogę beż kolejki, bo w ciąży, a ona do mnie, że jak się ludzie zgodzą. Serio? To chyba Ona/przychodnia o tym decyduje, a nie ludzie. I oczywiście czekałam, bo nie miałam siły na jakieś afery. Tu co prawda nie było kartki, że kobiety w ciąży beż kolejki, ale wszędzie w innych miejscach są. Czy na to nie ma jakiejś ustawy?
Jeżu ja też się ostatnio wkurzyłam. Poszłam oddać krew na badania, od rana słaba jak mucha i blada jak ściana. Zapytałam ludzi czy moge bez kolejki, że ciąża i mdłości. Zgodzili się wszyscy poza jedną starszą kobietą, która była ostatnia. Powiedziała mi wprost, że na drzwiach jest kartka, że można jeśli ciążę widać, a u mnie nic nie widać. Pół godziny później przyszła kobieta z widocznym brzuchem. I ona wprost do ludzi, że idzie bez kolejki bo jej duszno i słabo i ona nie wysiedzi. Nikt nie zaprotestował. Mąż mi potem powiedział, że widział jak ją na parkingu partner obracał jak w tańcu, tak jej "słabo" było. A ja spędziłam ponad godzinę czekając w kolejce.
To jest strasznie irytujące, że póki nic nie widać to ci nikt nie uwierzy. Nie wiem jak później, bo tego nie doświadczyłam, ale jednak na początku te mdłości dają mocno popalić. Odrobina wyrozumiałości i ludzkiego podejścia.
Gdzieś czytałam, że warto mieć zaświadczenie od lekarza o ciąży. Załatwiłam w poniedziałek takie i zamierzam go ze sobą nosić. Zobaczymy, czy zadziała.

Ja od dwóch dni prawie nie mam mdłości 🙂 ale też zmieniłam wodę, nie wiem czy czasami od tamtej bardziej mnie mdliło 🤔 generalnie lepiej wszystko smakuje, apetyt ogromny 🥴, piersi masakra jakbym miała zaraz karmić 😁, brzuszek zaokrąglony, noce dalej z ciągłym brakiem ułożenia 😁 tradycyjne nad ranem pielgrzymka do WC 🙈 za dwa dni zaczynam 10 tydzień ❤️
Trzyma kciuki za wszystkie wizyty 😘
Ja tez za dwa dni zaczynam 10 tc 😍

Nie daje rady nadrabiac Was:(
A co dopiero pisac😂
W kazdym razie kciuki za Wszystkie mamuski!! Oby jak najmniej objawow (tym co nie chcą) i najwiecej (tym co nieswiadome sa i chcą😂)

A i Młodej Parze Szczęścia!! ❤️

reklama
Do góry