reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
W ogóle to meczy mnie już trochę to ukrywanie ciąży. Jutro wizyta, jeśli wszystko będzie ok to w niedzielę powiemy rodzicom bo akurat wszyscy razem się spotykamy. Wg OM będę już w 9 tygodniu, zobaczymy jak na usg.
Ja tez 9 tydz i ukrywam narazie 14 lipca mam wizyte wtedy powiem juz dzieciakom i reszcie nie chce zapeszać, ale brzuch mi juz odstaje i ciezko sie ubierac😅

Mam wyniki i powtórka z TSH z pierwszej ciąży, bo zaledwie 0,074 😏 glukoza też wysoko 98, ale zapomniałam się i wypiłam napój wczoraj do obfitej kolacji po 19 więc też to mogło mieć wpływ 😅

Mam wyniki i powtórka z TSH z pierwszej ciąży, bo zaledwie 0,074 😏 glukoza też wysoko 98, ale zapomniałam się i wypiłam napój wczoraj do obfitej kolacji po 19 więc też to mogło mieć wpływ 😅
Pewnie ci krzywa kaza zrobic. Ja robilam w poprzedniej ciazy dwa razy, teraz sie boje powtorki bo to nic przyjemnego

A jaki planujecie kupic? Ja mialam psa i 1 dziecko a maz taki duzy kupil i okazuje sie . Slusznie😂 mega to wygoda przy wyjazdach!
My mamy Chrysler town&cantry i jesteśmy mega zadowoleni ale dziadka mamy już z 8 lat i chcemy nowszy i też się zastanawiamy.. ja chcę ten sam mogldwl ale nowszy.. ale max chce takie auto które przyczepę campingowa duża pociągnie a jak jeździmy na cempingi to nie widać tych aut z przyczepą..
No ciekawe jak sie pakuje na wyjazd z trójką??? Podziwiam!!!
Da radę 😜 obecnie jesteśmy w camperbusie z 3 dzieci(wakacje będą trwać 3 tyg) mamy ubrania na upał i na polskie góry.. mamy też rzeczy do kuchni bo sami gotujemy.. na jaki 4 rowery i jeden fotelik a w bagażniku kajak pneumatyczny 😅😅😅 wszystko kwestia logistyki
Jeszcze się nie zdecydowaliśmy na 100 będziemy dopiero decydować .. Możecie dziewczyny polecać chętnie pooglądam autka 😁
Jeśli nie planujecie niczego ciągać to polecam chryslera tawn&canrty/dodge vojager albo chrysler pacyfica są 7 osobowe i mają ful wyposażenie 😜 my że jesteśmy trochę nadpobudliwi to mąż wymyślił opla Vivaro zostawić 6 miejsc z tylu zabudować szafki i na to łóżko na wyjazdy i na górę namiot dachowy😅😅😅 a na co dzień bez namiotu i łóżka z tyłu za to duuzy bagażnik (mamy psa malamuta więc dużo miejsca potrzebuje)

@Dacia pięknie wyglądaliście życzę samych dobrych chwil😘
@Paulusiek_12 jak się dziś czujesz? Plamisz nadal?

Dziewczyny tyle produkujecie że nie nadążam z czytaniem🙈🙈

Dla mnie jedynie uciążliwe w tej fazy jest nadwrażliwość na zapachy🙈 od zapachów nie dobrze mi sie robi.. kremy to dla mnie katorga a oczywiście dzieci już się spiekły na słońcu i smaruje je po 5 razy dziennie .. męskie perfumy też są bleee zapach grilla też ble😱 co ta ciąża z nami robi....

Pewnie ci krzywa kaza zrobic. Ja robilam w poprzedniej ciazy dwa razy, teraz sie boje powtorki bo to nic przyjemnego
Na początku pewnie będzie chciała powtórki samej glukozy tak jak w pierwszej ciąży 🙂 moja ginka na takie małe odchylenie nie wysyła na krzywa na szczęście 🤭
A Ty już badałaś glukozę?

reklama
Aż niemożliwe... O 8 robiłam badania na NFZ i wyniki już po 12 były.
A betę prywatnie robiłam o 9 i dalej czekam na wyniki, dramat to laboratorium...

Apropo, chyba już wiem czemu jestem ciągle taka śpiąca, dobrze rozumiem że wychodzi mi delikatna anemia?

1687958240578.png

Do góry