reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Ahh ja mam mieszane uczucia co do tych wszystkich leków 😞 a pierwsze słyszę o tych zębach. A coraz wiecej zlych opinii o duphastonie słyszę, ze dają kobietą dla uspokojenia a tak naprawde jakby miało się cos stać to on nie pomaga 😞

reklama
Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach 😌 na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?

Mi sie cera w tych pierwszych chwilach ciąży mega pogorszyla. Teraz mogę powiedzieć, ze jest gorzej ale czy to wina hormonów, ze się stabilizują czy nowego serum które uważam za super 🙂

Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach 😌 na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?
Maść cynkowa raczej nie, może linomag lub sudokrem.
Dobrze sprawdza się zasypka.

Ahh ja mam mieszane uczucia co do tych wszystkich leków 😞 a pierwsze słyszę o tych zębach. A coraz wiecej zlych opinii o duphastonie słyszę, ze dają kobietą dla uspokojenia a tak naprawde jakby miało się cos stać to on nie pomaga 😞
Ja brałam duphaston i córka ma mocne zęby.
Niestety nie jest to cudowny lek który weźmiemy i wszystko się dobrze skończy.
Duphaston to progesteron, a on jest niezbędny do utrzymania ciąży, inne czynniki mają również ogromne znaczenie.
Mi lekarz od razu przepisał luteinę, bo jak to stwierdził,, w tym wieku na pewno będzie go mało i zaraz zaczną się plamienia,, Oczywiście nie powiedział tego żeby podkreślić że mam 40lat i jeszcze w ciąży, wręcz przeciwnie stwierdził że mam się niczym nie martwić i mi pogratulował.

Ja brałam duphaston i córka ma mocne zęby.
Niestety nie jest to cudowny lek który weźmiemy i wszystko się dobrze skończy.
Duphaston to progesteron, a on jest niezbędny do utrzymania ciąży, inne czynniki mają również ogromne znaczenie.
Mi lekarz od razu przepisał luteinę, bo jak to stwierdził,, w tym wieku na pewno będzie go mało i zaraz zaczną się plamienia,, Oczywiście nie powiedział tego żeby podkreślić że mam 40lat i jeszcze w ciąży, wręcz przeciwnie stwierdził że mam się niczym nie martwić i mi pogratulował.

Progesteron to prawda ale podobno nie jest to czysty progesteron 😞 (pisze to co się dowiedziałam od Profesorki z Kliniki bo dama dlugo brałam duphaston ale na wywołanie miesiaczki)

Według kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka ;). Według "zabierania urody" też by wychodziła dziewczynka, ale do słodkiego wogole mnie nie ciągnie. Ciekawe, który z przesądów się sprawdzi ;)

reklama
Mój mąż się śmieje że wyglądam jakbym się bigosu najadła :). Niby zawsze miałam tendencję do odstającego brzucha, ale teraz mam wrażenie że widać go coraz bardziej i w sumie nie wiem już jak go maskować, chyba trzeba się pożegnać z dopasowanymi ciuchami

U mnie jest dokładnie tak samo. Widać po brzuchu już, chodzę w luźnych rzeczach, powiedziałam w niedziele tylko mojej mamie. Pochwaliła się już wszystkim znajomym w pracy 😅 Ale mnie tam nikt nie zna bo mami mieszka w DE

Do góry