reklama
Lauritaa
Moderator
Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?
Mi sie cera w tych pierwszych chwilach ciąży mega pogorszyla. Teraz mogę powiedzieć, ze jest gorzej ale czy to wina hormonów, ze się stabilizują czy nowego serum które uważam za super
Kasia.n40
Fanka BB :)
Maść cynkowa raczej nie, może linomag lub sudokrem.Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?
Dobrze sprawdza się zasypka.
Kasia.n40
Ja brałam duphaston i córka ma mocne zęby.Ahh ja mam mieszane uczucia co do tych wszystkich leków a pierwsze słyszę o tych zębach. A coraz wiecej zlych opinii o duphastonie słyszę, ze dają kobietą dla uspokojenia a tak naprawde jakby miało się cos stać to on nie pomaga
Niestety nie jest to cudowny lek który weźmiemy i wszystko się dobrze skończy.
Duphaston to progesteron, a on jest niezbędny do utrzymania ciąży, inne czynniki mają również ogromne znaczenie.
Mi lekarz od razu przepisał luteinę, bo jak to stwierdził,, w tym wieku na pewno będzie go mało i zaraz zaczną się plamienia,, Oczywiście nie powiedział tego żeby podkreślić że mam 40lat i jeszcze w ciąży, wręcz przeciwnie stwierdził że mam się niczym nie martwić i mi pogratulował.
Lauritaa
Moderator
Ja brałam duphaston i córka ma mocne zęby.
Niestety nie jest to cudowny lek który weźmiemy i wszystko się dobrze skończy.
Duphaston to progesteron, a on jest niezbędny do utrzymania ciąży, inne czynniki mają również ogromne znaczenie.
Mi lekarz od razu przepisał luteinę, bo jak to stwierdził,, w tym wieku na pewno będzie go mało i zaraz zaczną się plamienia,, Oczywiście nie powiedział tego żeby podkreślić że mam 40lat i jeszcze w ciąży, wręcz przeciwnie stwierdził że mam się niczym nie martwić i mi pogratulował.
Progesteron to prawda ale podobno nie jest to czysty progesteron (pisze to co się dowiedziałam od Profesorki z Kliniki bo dama dlugo brałam duphaston ale na wywołanie miesiaczki)
meksykanka11
A to przepraszam, jakoś mi się skojarzyło , że pisałaś , że z Wrocławia jesteś.Marta Kostrzewa, ale ja w Łodzi to pewnie nic Ci to nie mówi?
Ja juz po wizycie. Są dwa zarodki, oba 8w3d, karta ciazy zalozona, i badania do zrobienia. Nastepna wizyta za dwa tygodnie 11.07
Gratulacje
Dziewczyny z chińskiego wychodzi córka i potwierdza się z moim samopoczucie. Podobnie czułam się właśnie przy córce, zobaczymy
w kościele super mój synek prowadził mnie do ołtarza a reszty lepiej nie mogłam sobie wymarzyć. Goście bardzo zadowoleni. Pyszne jedzenie , orkiestra petarda a my podeszliśmy na luzie jak widać na zdjeciu
Piękna para
reklama
Mój mąż się śmieje że wyglądam jakbym się bigosu najadła . Niby zawsze miałam tendencję do odstającego brzucha, ale teraz mam wrażenie że widać go coraz bardziej i w sumie nie wiem już jak go maskować, chyba trzeba się pożegnać z dopasowanymi ciuchami
U mnie jest dokładnie tak samo. Widać po brzuchu już, chodzę w luźnych rzeczach, powiedziałam w niedziele tylko mojej mamie. Pochwaliła się już wszystkim znajomym w pracy Ale mnie tam nikt nie zna bo mami mieszka w DE