reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach 😌 na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?

Hej, chciałabym się przywitać i dołączyć:)
1 czerwca wyszedł mi test pozytywny, pierwszą wizytę miałam dwa tygodnie temu i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, więc pojawilo się trochę wątpliwości :( Dzisiaj za to kolejna wizyta i jest serduszko i zarodek, który ma już widoczne nawet zarysy rączek 😍 cudowne uczucie. Wg długości zarodka wychodzi mi 7+5 tyg.
Na pokładzie 3,5 letnia córeczka

Z objawów ciążowych - mega mdłości cały dzień, bez wymiotów. Pomagają migdały i woda z imbirem, cytryna i miodem :)

Mi z kalendarza wychodziła córka i się sprawdziło. Teraz też wychodzi dziewczynka.

Co do duphastonu to nie biorę, bo ost lekarz mi powiedział że nie widzi potrzeby, ale jeśli będę się czuła spokojniejsza to mogę brać, tylko że od duphastonu dzieciom psują się zęby. Na koniec skwitował, że "no ale dentyści też muszą coś robić" 😎

Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą cera?
Mi robią się straszne potówki, na szyi, plecach 😌 na twarzy o dziwo nie - jeszcze... Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Jedyne co mi przychodzi to masc cynkowa ale czy ona jest taka bezpieczna? To dopiero początek lata a ja już w syfach... Moze macie jakieś patenty?
Ja po stymulacji nie mogę jeszcze do końca wyprowadzić cery. Na szczęście nic nowego nie wyskakuje. Używam acnederm punktowo, z tym ,że nie wiem czy to zda się na potówki

reklama
Jutro jadę na badania, a w czwartek mam wizytę u diabetologa-kardiologa. Z córką miałam nadciśnienie, a teraz mam 105/65 przy tętnie 85. Masakra. Ledwo żywa chodze. Czy neoparin i acard obnizaja ciśnienie? Zeszła opuchlizna z palców, pierścionki spadają i waga też jakby niższa

Do góry