reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

@nindzia ja przy pustym jaki nie miałam prawie objawów ciążowych tylko ból piersi po bokach, nie plamilam, skończyło się łyżeczkowaniem
@ Meksykanka dzień jak co dzień nie?🙈 Ja nana 8 zaprowadziłam córkę do przedszkola rano jeszcze śniadanie dla syna na 10 uroczyste zakończenie 6 Latków u córki i później szybko do pracy z pracy zaprowadzic core na balet po balecie już w domu wzięłam się za szycie🙈 nie umiem ale próbuje 😅 uszyłam sobie torbę plażowa i maty do auta na szybę (w necie krzyknęli 420 zł) a ja zrobiłam za 50😅

Załączniki

• 891d9464-6e85-44bb-87ba-9757b6adc2e8.jpeg
    891d9464-6e85-44bb-87ba-9757b6adc2e8.jpeg
    49,2 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Dziewczyny właśnie wyjęłam z brzucha kleszcza! Musiał tam być od wczoraj .. byłam na działce... Malutki jak pieprzyk ( a ja mam ich pełno) na brzuchu ( nie wiem jak wszedł pod bluzkę) nie opity.. teraz szczypie i swędzi 😓 panikuje ale chyba nic nie mogę zrobić??

Dziewczyny właśnie wyjęłam z brzucha kleszcza! Musiał tam być od wczoraj .. byłam na działce... Malutki jak pieprzyk ( a ja mam ich pełno) na brzuchu ( nie wiem jak wszedł pod bluzkę) nie opity.. teraz szczypie i swędzi 😓 panikuje ale chyba nic nie mogę zrobić??
Trzeba chyba obserwować czy się zrobi rumień ? 🤔🤔

Mnie dziś ukąsiła na ogrodzie chyba pszczoła 🫠

Spokojnie, jeśli nie był tam powyżej 24h ryzyko zakażenia jest nieduże.
Oczywiście obserwacja musi być.
Miejsce po ugryzieniu jest tkliwe i długo jest swędzące.
Przy wizycie poinformuj lekarza 🙂

reklama
ciekawa jestem czy w drugiej ciąży też się tak odlicza z niecierpliwością. :p no chyba że to jeden z nielicznych momentów na chwilę spokoju bez dziecka tego starszego 🤣
Ja odliczam i jestem gorsza niż w 1 ciąży. Za tamtym razem wytrzymałam do pierwszej wizyty jak już serduszko będzie. W ogóle nie było paniki, po prostu musiało być dobrze. A teraz jakoś bardziej, może kwestia wieku czy coś nie wiem. Wiki już odchowana bo ma 5.5 roku więc spokój raczej mam, wiadomo czasem ma gorszy dzień jak każdy ale naprawdę nie mogę narzekać. Gorzej było za niemowlaka Wiktoria cały czas by przy piersi leżała. Wstawałam siku ona się budziła. Czasem mi się udało chwilę dłużej. Obiady to momentami tylko zamawialiśmy bo się nie dało. Za to na spacerach złote dziecko, spala więc można było pół miasta przechodzić.

Do góry