reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja też bardzo się boję.
Wczoraj w ogóle miałam jakiś kryzys, wszystko mnie denerwowało 😳
Mąż się zaśmiał, że ja słowa przekręcam a ja mówię, że ja nic nie przekręcam i tak chwilę się przedrzeźnialiśmy.
Aż w końcu tak się zdenerwowałam, że łzy mi zaczęły lecieć 😅 On zdziwiony, ja płaczę i mówię do niego, że nigdy nie może mi odpuścić tylko idzie w zaparte! 😂
Jak to piszę dzisiaj to śmiać mi się chce, po prostu jak dzieci a ja to już w ogóle, popłakać się przez taka glupote 🤣
Co się ze mną dzieje 🫢😁
Ja totalnie nie jestem z tych płaczliwych, a ostatnio zrobiłam wielka histerie z tego, że małż przypadkowo rozłączył internet i tym samym przerwał oglądanie w połowie odcinka hotelu paradise 🤣🤣🤣 co ta ciąża robi z mózgiem 😅🙈

Ja też bardzo się boję.
Wczoraj w ogóle miałam jakiś kryzys, wszystko mnie denerwowało 😳
Mąż się zaśmiał, że ja słowa przekręcam a ja mówię, że ja nic nie przekręcam i tak chwilę się przedrzeźnialiśmy.
Aż w końcu tak się zdenerwowałam, że łzy mi zaczęły lecieć 😅 On zdziwiony, ja płaczę i mówię do niego, że nigdy nie może mi odpuścić tylko idzie w zaparte! 😂
Jak to piszę dzisiaj to śmiać mi się chce, po prostu jak dzieci a ja to już w ogóle, popłakać się przez taka glupote 🤣
Co się ze mną dzieje 🫢😁
Rany, mój też mi wmawia, że mylę słowa lub wątki 😂🤦🏼‍♀️ nie wierzę w to do końca haha chociaż jest podobno ten baby brain

Cześć dziewczyny, wracam do Was zapytaniem. Jestem ogólnie z Warszawy, z okresu mam wyliczone że 4 tydzień ciąży, udało mi się zapisać do giną już w ta środę co będzie do szpitala Bielańskiego, na potwierdzenie, chociaż nie wiadomo czy będzie już coś tam widać. Mam trochę ciężkie warunki pracy, pracuje na magazynie gdzie warunki w lato gdzie na zewnątrz jest 30 stopni, to u nas robi się prawie tyle samo, taki piekarnik co nagrzewa się. Jest to praca przy komputerze, przy laserach grawerujacych, pracuje przy grawerowaniu w gumie, duzo pyłu który czasem muszę wdychać, do tego podczas grawerowania laminatów tez potrafi mocno śmierdzieć, przy takiej temp ciężko żeby co gdzieś wywietrzało. Jestem trochę przestraszona, bo będzie to moje 1 dziecko i chciałabym zrobić co w mojej mocy żeby było zdrowe. Tym bardziej ze mam starsza siostra z dzieckiem z autyzmem, gdzie ten autyzm jest bardzo ciezki i ciężko było mi się zdecydować na dziecko patrząc na to co przechodzi moja siostra, mam dużo myśli w głowie i strachu, okropne nerwy. Jak jest u Was ? Czy poszłyście od razu na zwolnienie ?
Witaj
Nie zastanawiaj ani chwili, to czas dla Ciebie i maleństwa 🙂 będąc na zwolnieniu będziesz spokojniejsza o zdrowie swoje i dziecka.
Ja od razu poszłam na L4, poproś o zwolnienie, przedstaw swoje warunki pracy, jeśli lekarz nie będzie chciał ci wystawić na ciążę że względu na jej wczesny stan to nie wystawi narazie na coś innego.
Pozdrawiam

W kwestii imion... Jestem kompletnie niezdecydowana 😔 Narzeczony chciałby dać na imię chłopcu Tadeusz, ale jakoś nie jestem przekonana. Mi podoba się Nikodem, Bartosz, Mikołaj, Aleksander i Jakub. Z kolei dla dziewczynki jest jeszcze trudniej, podobają mi się Kornelia, Oliwia, Zuzia, Iga, Milena i teraz zaczęła mi się podobać Michalinka 🤭

Myślę że po prostu trzeba olewać wszelkiego rodzaju głupie komentarze i tyle 😊 albo przygotować sobie dobra cięta ripostę
Myślę że za bardzo się tym przejmować nie będę. A tak apropo objawów to mi też jakoś ustały. Czekam na czwartkową wizyte. Betę robilam tylko raz w 34dc wyszła 718. Nie wiem czy to dużo czy mało... Byle do czwartku bo zwariuje.

reklama
Do góry