reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

To już chyba zależy jakie masz możliwości. My akurat mamy luxmed i z tego będę korzystała. Na tą pierwsza wizytę poszłam prywatnie koszt 250 zł - to ok. Ale jak mi wypisała badania krwi i chciałam wykupić to 500 zł po rabacie, więc szybciutko szukałam w luxmedzie lekarza z dobrymi opiniami. Na NFZ też można trafić na super lekarza ale to wszystko chyba kwestia miasta.
Właśnie mam Medicover z pracy, mam spoko ginekologa tam który też ma opcje prowadzenia ciąży.

Ale słyszałam chyba że niektórzy chodzą tak i tak.

reklama
Mam jeszcze 2 skierowania na bete od lekarza 🙈🤣

Sam mi wystawił tyle i powiedział żeby pilnować czy rośnie bo PCOS i prawy jajnik ma 3.68 cm a lewy w normie. (wydaje mi się że chciał mnie uspokoić)

Mój Tata umiera na raka.. więc może to jest dla mojej wygody i zdrowia psychicznego tyle skierowań na bete?

Wspomniał tez że przy tym od początku ciąży muszę być pod kontrolą ginekologa.

Bardzo mi przykro 😞
Trzymaj się
Myślę, ze moze fakrycznie wie jaki masz stres i chce to kontrolować aby wrazie czego zareagować
Będzie wszystko dobrze trzymam kciuki!
Czyli masz powiększony jajnik czy jak to rozumiem (slyszalam ze przy pcos tak jest, sama mam pcos ale taki ze wysokie amh tylko i brak swoich miesiączek)

Właśnie mam Medicover z pracy, mam spoko ginekologa tam który też ma opcje prowadzenia ciąży.

Ale słyszałam chyba że niektórzy chodzą tak i tak.
Jak masz pakiet i sprawdzonego ginekologa to bym tak spróbowała :) ja jeszcze zobaczę tego, do którego się zapisałam bo jeszcze u niego nie bylam 🙈 aczkolwiek on pracuje tez na oddziale w szpitalu, w którym bym rodziła wiec to by było dla mnie spoko. Mam nadzieje, że będzie ok.

Hej dalej was pobolewa podbrzusze mnie męczy jajnik z którego była owulacja i wczoraj ból pod prawym żebrem .
Pisałam do lekarza to kazał wziąć nospe bo dalej nie wiemy czy nie jest to ciąża pozamaciczna i czy jest w macicy .
W razie ostrego bólu mam jechać do szpitala . Powiem wam boję się trochę . Dobre mam przeczucia ❤️ale mimo to jakiś strach jest we mnie 🙈😟

Hej dalej was pobolewa podbrzusze mnie męczy jajnik z którego była owulacja i wczoraj ból pod prawym żebrem .
Pisałam do lekarza to kazał wziąć nospe bo dalej nie wiemy czy nie jest to ciąża pozamaciczna i czy jest w macicy .
W razie ostrego bólu mam jechać do szpitala . Powiem wam boję się trochę . Dobre mam przeczucia ❤️ale mimo to jakiś strach jest we mnie 🙈😟
Hej, dziś miałam to samo i rano panikowałam. Ból podbrzusza właśnie. Wzielam prysznic, przespałam się i jest lepiej :) może po prostu dzidzia robi sobie miejsce ☺️

reklama
Do góry