reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Hej hej. Na razie sceptycznie podchodzimy, bo może się wszystko wydarzyć. Po cichu chyba mogę do was dołączyć.

Trochę o nas. Ja 29 lat, PCOS i IO. Starania od trochę ponad roku. Brałam lamette, ovarin i duphaston.

Partner 38lat, choroba Leśniewskiego-Crohna.
Jest z bliźniaków 😂
Otherwise, zdrowy.

Podczas wizyty u psychiatry przed lekami zostałam skierowana na Bete bo były starania. 🙈

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59
Dzisiejsza beta 17.06 - 118,36

Raczej początek 4 tygodnia bo cykle nieregularne i nie mamy pojęcia kiedy była owulacja. Mieliśmy sobie odpuścić starań po tym cyklu. 🙈

Pytanko, co ile badać przyrost żeby być spokojną?

Nie mam pojęcia co dalej, poza 6 tygodniem kiedy może będzie coś widać i słychać.

Kiedy najlepiej na pierwszą wizytę? Koniec 4 tygodnia?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej. Na razie sceptycznie podchodzimy, bo może się wszystko wydarzyć. Po cichu chyba mogę do was dołączyć.

Trochę o nas. Ja 29 lat, PCOS i IO. Starania od trochę ponad roku. Brałam lamette, ovarin i duphaston.

Partner 38lat, choroba Leśniewskiego-Crohna
Otherwise, zdrowy.

Podczas wizyty u psychiatry przed lekami zostałam skierowana na Bete bo były starania. 🙈

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59

Raczej początek 4 tygodnia bo cykle nieregularne i nie mamy pojęcia kiedy była owulacja. Mieliśmy sobie odpuścić starań po tym cyklu. 🙈

Nie mam pojęcia co dalej, poza 6 tygodniem kiedy może będzie coś widać i słychać.

Też badałam betę 13.06, wynosiła 14 i tego samego dnia pojechałam do ginekologa po zastrzyki. Powiedział, że na usg najlepiej za 2 tygodnie :) więc u Ciebie powinno być podobnie. Chociaż ja umowilam się teraz na 21.06, w razie gdyby nic nie było widać to zrobie chociaż cytologię i wezmę skierowanie na badania, a na 28 mam umówiona kolejna wizytę :)

Jest z bliźniaków 😂
Otherwise, zdrowy.

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59

Witaj!!! Gratuluję 💗
Beta przyrasta coli bardzo ładnie nada się ja co 48 g do 1000 później już rośnie wolniej i bez sensu sprawdzać..
Do lekarza jeśli pójdziesz teraz to zobaczy tylko pęcherzyk po 6 tydz będzie już zarodek pod koniec tego tyg można zobaczyć serduszko więc ja sugeruje żeby wtedy iść bo nie będziesz się stresować że nic nie widać 🥰

Nie denerwuj sie jest ok
Przy pierwszej ciazy lekarz mowil ze jest szkoła aby do jakiegos momentu nie słuchac serca zarodka tylko pokazal mi pulsowanie - to znaczy ze jest serduszko. Bylo ok! U Ciebie tez jest ok!
O widzisz właśnie tak bylo tylko on to nazwał drżeniem wtedy 😅 ja ogólnie jestem optymistką i dobrej myśli 😊

Jest z bliźniaków 😂
Otherwise, zdrowy.

1sza beta 13.06 - 8,12
Druga 15.06 - 25.59

Myślę, ze 2 razy starczy więcej nie ma sensu.
No lekarz w 6 tygodniu powinno byc cos widać 😀

Też badałam betę 13.06, wynosiła 14 i tego samego dnia pojechałam do ginekologa po zastrzyki. Powiedział, że na usg najlepiej za 2 tygodnie :) więc u Ciebie powinno być podobnie. Chociaż ja umowilam się teraz na 21.06, w razie gdyby nic nie było widać to zrobie chociaż cytologię i wezmę skierowanie na badania, a na 28 mam umówiona kolejna wizytę :)
O jak fajnie. Ciche gratulacje ☺️

To mój pierwszy raz, jestem zielona i sytuacja kompletnie nas zaskoczyła 🙈

Ja spróbuję jakoś początek lipca na 1sza wizytę.

Zastanawiam się czy lepiej prywatnie czy na NFZ 😕

O jak fajnie. Ciche gratulacje ☺️

To mój pierwszy raz, jestem zielona i sytuacja kompletnie nas zaskoczyła 🙈

Ja spróbuję jakoś początek lipca na 1sza wizytę.

Zastanawiam się czy lepiej prywatnie czy na NFZ 😕
To już chyba zależy jakie masz możliwości. My akurat mamy luxmed i z tego będę korzystała. Na tą pierwsza wizytę poszłam prywatnie koszt 250 zł - to ok. Ale jak mi wypisała badania krwi i chciałam wykupić to 500 zł po rabacie, więc szybciutko szukałam w luxmedzie lekarza z dobrymi opiniami. Na NFZ też można trafić na super lekarza ale to wszystko chyba kwestia miasta.

reklama
Myślę, ze 2 razy starczy więcej nie ma sensu.
No lekarz w 6 tygodniu powinno byc cos widać 😀
Mam jeszcze 2 skierowania na bete od lekarza 🙈🤣

Sam mi wystawił tyle i powiedział żeby pilnować czy rośnie bo PCOS i prawy jajnik ma 3.68 cm a lewy w normie. (wydaje mi się że chciał mnie uspokoić)

Mój Tata umiera na raka.. więc może to jest dla mojej wygody i zdrowia psychicznego tyle skierowań na bete?

Wspomniał tez że przy tym od początku ciąży muszę być pod kontrolą ginekologa.

Do góry