agu77
Moderator
Ogólnie nadmiar nie jest dobry, na bank nie należy witaminy a suplementować a co do wątróbki musisz sprawdzić.No właśnie nie, dlatego pytałam o wątróbkę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ogólnie nadmiar nie jest dobry, na bank nie należy witaminy a suplementować a co do wątróbki musisz sprawdzić.No właśnie nie, dlatego pytałam o wątróbkę
Musiałam iść bo czułam delikatne pieczenie i bałam się że znów jakaś infekcja. Inaczej bym nie szła tak szybko.4+5 to bardzo wcześnie jak na wizytę za 2 tyg na pewno już będzie słychać serduszko ja miałam dziś wg appki 6+6 ale ciąża okazuje się 2 tyg młodsza niż wg appki to też mam stres ale jestem dobrej myśli, że 4 lipca usłyszę już
Wydaje mi się, że to drżenie zarodka to normalne ruchy, bo kiedyś o tym czytałam - są one mimowolne i niezależne ze względu na kształtujacy się układ nerwowy fasolki i nie ma czym się martwićNie, tylko zdjęcie z usg co Wam wysłałam.
W internecie można wszystko sprawdzic, nie zawsze jest to zgodne z prawdą co się znajdzie. Myślałam, że może któraś z obecnych tu mam wie coś na ten temat, ja jestem zielona jeszcze bo to moja pierwsza ciąża Najlepiej będzie jak zapytam lekarza na wizycie xdOgólnie nadmiar nie jest dobry, na bank nie należy witaminy a suplementować a co do wątróbki musisz sprawdzić.
Ja też byłam szybko, wg aplikacji było 4+4Musiałam iść bo czułam delikatne pieczenie i bałam się że znów jakaś infekcja. Inaczej bym nie szła tak szybko.
O właśnie, tutaj w sumie uzyskałam odpowiedzNo właśnie ja słyszałam, że zero podrobów w tym wątróbka ze względu na witaminę A i w pierwszej ciąży się tego trzymałam, w tej też zamierzam, ale czy słusznie to nie wiem
Sushi można jeśli ryba jest poddana obróbce termicznej, planuje jeść rolki z pieczonym łososiemA macie ogólnie jakieś takie dania które bardzo lubicie a które są zakazane w ciąży?
Mi jak dzisiaj mąż powiedział, że w pracy jedli sushi to myślałam, że go uduszę
Lekarze raczej nie puszczają na początku bicia serca , bo to za dużo i niezbyt wskazane przy takim okruszku. Mi nawet lekarka mówiła , że to tętno a nie bicie sercaTak czytam Wasze wiadomości o wizytach i oczekiwaniach aż usłyszycie serduszko i się zastanawiam nad moją ostatnią wizytą. Ja niczego nie słyszałam, nie widziałam też żeby lekarz go nasłuchiwał, jedyne co to pokazał mi że zarodek drży co zrozumiałam jako bicie serca a teraz zastanawiam się czy o to chodziło. W sumie nie dopytałam na wizycie. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok więc się ucieszyłam a potem dopiero zaczęłam rozmyślać. Wiecie o co chodzi z tym drżeniem zarodka?