reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
4+5 to bardzo wcześnie jak na wizytę 😊 za 2 tyg na pewno już będzie słychać serduszko 🙂 ja miałam dziś wg appki 6+6 ale ciąża okazuje się 2 tyg młodsza niż wg appki to też mam stres ale jestem dobrej myśli, że 4 lipca usłyszę już ❤️
Musiałam iść bo czułam delikatne pieczenie i bałam się że znów jakaś infekcja. Inaczej bym nie szła tak szybko.

Ogólnie nadmiar nie jest dobry, na bank nie należy witaminy a suplementować a co do wątróbki musisz sprawdzić.
W internecie można wszystko sprawdzic, nie zawsze jest to zgodne z prawdą co się znajdzie. Myślałam, że może któraś z obecnych tu mam wie coś na ten temat, ja jestem zielona jeszcze bo to moja pierwsza ciąża :) Najlepiej będzie jak zapytam lekarza na wizycie xd

A macie ogólnie jakieś takie dania które bardzo lubicie a które są zakazane w ciąży?
Mi jak dzisiaj mąż powiedział, że w pracy jedli sushi to myślałam, że go uduszę 🤣🤣

reklama
Tak czytam Wasze wiadomości o wizytach i oczekiwaniach aż usłyszycie serduszko i się zastanawiam nad moją ostatnią wizytą. Ja niczego nie słyszałam, nie widziałam też żeby lekarz go nasłuchiwał, jedyne co to pokazał mi że zarodek drży co zrozumiałam jako bicie serca a teraz zastanawiam się czy o to chodziło. W sumie nie dopytałam na wizycie. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok więc się ucieszyłam a potem dopiero zaczęłam rozmyślać. Wiecie o co chodzi z tym drżeniem zarodka?
Lekarze raczej nie puszczają na początku bicia serca , bo to za dużo i niezbyt wskazane przy takim okruszku. Mi nawet lekarka mówiła , że to tętno a nie bicie serca 🤷

Do góry