reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja znowu szpinak z łososiem, pycha :) na szczęście Zosia tez lubi to sobie robimy obiady dla dwojga :D
Zaczęłam w zeszłym tygodniu herbatkę z liści malin pic i olej z wiesiołka biorę. Czytałem ze może niekoniecznie ta herbatka przyspieszy termin porodu ale powinna skrocic czas trwania akcji porodowej, podobnie wiesiołek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiedzcie dziewczyny, czy wy tez tak macie, ze jak sie dzidzi rusza to szyjka kluje niemilosiernie? Mi sie zdarza nawet i siknac przy tym. Wogole straszny bol przy chodzeniu i kminie czy to nie jakies rozchodzenie sie spojenia czy cos..oczywiscie w czartek mam wizyte ale czuje sie bezsilna, ze jak wstane to sie skrecam z bolu , a chodzenie to tez masakra. Z drugiej strony wiem , ze "tak ma byc" w wiekszosci przypadkow, juz sama nie wiem..

klauduska - podziwiam Cie z ta nauka, ja swojego rozdzialu za chiny nie moglam dokonczyc ale jakos dotrwalam i eraz tylko czekam na korekty, ale najzwyczajniej ciezko mi ze skupieniem nad tym co czytam czy pisze, zwlaszcza jak trzeba tyle stron ogarnac i pamietac co i gdzie..

mi przybylo 17kg, z czego?? nie wiem, chyba z braku ruchu, zle sie z tym czuje.. zwlaszcza jak piszecie ze wam +/- przybylo 10kg, ehhh pocieszam sie tylko tym, ze w poprzedniej ciazy bylo +23 z obzarstawa, bo bylam aktywna ale sie objadalam

Powiedzcie dziewczyny, czy wy tez tak macie, ze jak sie dzidzi rusza to szyjka kluje niemilosiernie? Mi sie zdarza nawet i siknac przy tym. Wogole straszny bol przy chodzeniu i kminie czy to nie jakies rozchodzenie sie spojenia czy cos..oczywiscie w czartek mam wizyte ale czuje sie bezsilna, ze jak wstane to sie skrecam z bolu , a chodzenie to tez masakra. Z drugiej strony wiem , ze "tak ma byc" w wiekszosci przypadkow, juz sama nie wiem..

klauduska - podziwiam Cie z ta nauka, ja swojego rozdzialu za chiny nie moglam dokonczyc ale jakos dotrwalam i eraz tylko czekam na korekty, ale najzwyczajniej ciezko mi ze skupieniem nad tym co czytam czy pisze, zwlaszcza jak trzeba tyle stron ogarnac i pamietac co i gdzie..

mi przybylo 17kg, z czego?? nie wiem, chyba z braku ruchu, zle sie z tym czuje.. zwlaszcza jak piszecie ze wam +/- przybylo 10kg, ehhh pocieszam sie tylko tym, ze w poprzedniej ciazy bylo +23 z obzarstawa, bo bylam aktywna ale sie objadalam
No w sumie u mnie z ruchem też ciężko :/ Od czwartego miesiąca w domu i tylko spacery itd ale przed ciążą nie byłam jakaś bardzo aktywna :p

.jagódka to rzeczywiście szybko nauczyłaś się robić takie super rzeczy :)
kasia.zosia olej w formie kapsułek czy płynny? Może też się skuszę bliżej terminu.
monsku mnie szyjka nie kłuje, więc niestety nie pomogę.

Ja z kolei za szpinakiem nie przepadam, jedyna forma jaką toleruję to naleśniki ze szpinakiem w sosie meksykańskim :p ja do końca grudnia pracowałam, więc wtedy miałam sporo ruchu. Od stycznia siedzę w domku i już jest o wiele gorzej z ruchem.

Kasia.zosia tez sie wlasnie zastanawiam nad ta herbata i wiesiolkiem. Jak to dawkujesz?

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Zaczęłam od jednej kapsułki wiesiołka dziennie i 1 kubka herbatki. Są bardzo rozbieżne opinie w internecie i wśród położnych jak to dawkować. Jedni mówią dwie tabletki wiesiołka dziennie inni jedna, z herbatkami tez piszą o stopniowym zwiększaniu ilości, pierwszy tydzień 1 szklanka, 2 tydzień dwie i tak aż do 4 szklanek na dzień. Herbata tez jest podobno dobra po porodzie, pomaga szybciej obkurczyc się macicy i zapobiega ewentualnym infekcjom.

Są tez przeciwwskazania do picia tej herbaty. A z ciekawostek to olejek z wiesiołka tez jest pomocny przy staraniu się o dziecko bo zwiększa produkcje śluzu szyjkowego płodnego :)

Monsku - też tak mam z tą szyjka, a dwa tygodnie temu tak mnie bolało krocze, że też myślałam że to spojenie ale gin zrobił usg i mówi że spojenie ok i że to dzidzia tak naciska. Ale już przeszło :)

reklama
.jagódka to rzeczywiście szybko nauczyłaś się robić takie super rzeczy :)
kasia.zosia olej w formie kapsułek czy płynny? Może też się skuszę bliżej terminu.
monsku mnie szyjka nie kłuje, więc niestety nie pomogę.

Ja z kolei za szpinakiem nie przepadam, jedyna forma jaką toleruję to naleśniki ze szpinakiem w sosie meksykańskim :p ja do końca grudnia pracowałam, więc wtedy miałam sporo ruchu. Od stycznia siedzę w domku i już jest o wiele gorzej z ruchem.

Gamka u mnie to samo, pracowalam do swiat, bylam padnieta ale jeszcze trzeba bylo pranie zrobic, cos ugotowac, od czasu do czasu sprzatnac... a teraz leze w lozku do pracy nie ide wiec w ogole ciezko mi wstac:) myslalam ze ak bede miala wolne to tyle rzeczy zrobie a tu nic sie nie chce...

Do góry