Hej Dziewczyny
co do zamykania forum pytanko takie, bo faktycznie otwieranie nowych tematów i pytania bez sensu albo w tematach które juz były wprowadzają tylko zamęt, ale np taka ja, czytam cały czas, piszę od czasu do czasu, nie zawsze mam czas, chęć, na czym napisać (pisanie na moim tel to katorga a laptopa cały czas pod ręką nie mam) albo nie wiem po prostu co pisać i teraz zamkniecie czy przeniesiecie forum to generalnie dostępu nie mam (czy jak się na to zapatrujecie?), a jeśli jeszcze jakaś dziewczyna się znajdzie, która z różnych powodów nie pisała, odezwie się teraz, ale za krótki staż na forum to też odpada?
densik tak długo dałaś radę, więc jeszcze chwileczkę wytrzymasz ;D dzielna babka jesteś, ale za chwilę Maluszek wynagrodzi Ci te wszystkie tygodnie w szpitalu
japko ja to bym chyba nerwowo nie wytrzymała tyle czasu bez podglądania Malucha, czasami nawet 4 tygodnie było mi cięzko wytrzymać ;/ a co do zwiększonej ilości porodów, to coś w tym jest, wszędzie teraz słyszę, że porodówki zawalone itp. U mnie w mieście jest tylko 1 szpital i ma 3 sale porodowe i się zastanawiam co będzie jak na raz zaczną np 4 dziewczyny rodzieć hmm ;p
Sojnabig tam u Ciebie jest tylko 1 szpital? i orientujesz się może ile porodówek?
Asienka_s antybotyk podają dopiero przy porodzie, ważne że chyba w ciągu 4 godzin od rozpoczęcia porodu, albo od odejścia wód i później po kilku godzinach chyba jeszcze jedna dawka antybiotyku. Dokładnie nie pamiętam, ale koleżanka rodziła rok temu z dodatnim GBSem i tak własnie miała
W ogóle ciąża donoszona jest jak jest 37tc i ileś dni, czy już 36tc i ileś dni? ;p bo już zgłupiałam ;p
Od kilku dni mi brzuchol twardnieje, czasem boli jak przed miesiączką, ale skurczy nie zauważam, albo ich nie czuję
Ja mam około 7,5 kg na plusie, ale ja z tych "większych" więc jak bym więcej tyła to bym się zapłakała ;p
Ps. Dziewczyny, które korzystaja z apki na tel, czy u was też w nie widać wszystkich tematów na forum w tym lutowych, czy tylko mi apka nie działa?
Miłego dzionka