reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Nie moge z tymi suwakami, heheh raz pokazuje 34+2, raz 35... a ja juz mam 35+2 na liczniku :)
super mysz - jak tylko cos cie niepokoi to lepiej sprawdzic

reklama
Kasiulinka, kolor, jeśli bez innych objawów ok.
Monsku www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html
U mnie suwak też głupoty pokazuje, to chyba zasługa BB. A co do wyposażenia to ja też ani smoczka ani mleka nie mam. Butelki mam jeszcze po Klaudii.
Supermysz, powiedz ginowi, każe Ci sprawdzać 3 razy dziennie, powinno być poniżej 140/90, ważniejsze jest to rozkurczowe tzw."dolne" Jak masz ciśnieniomierz to sobie mierz co kilka godzin i zapisuj.

Ufffff to dobrze. Im więcej opini tym lepiej, a szczególnie, że Wy jesteście doświadczone i obeznane w tych tematach [emoji4] oczywiście na wizycie wspomnę o tym położnej tylko, że oni tu żadnych badań nie robią póki nie ma "prawdziwego" problemu...
I u nas mleka nie będzie, ani żadnych butelek, no oprócz jednej, ale ona była w jakiejś paczce w gratisie. Zastanawiałam się długo nad smoczkiem i w sumie też mam dwa z tych gratisów [emoji6] plan mam taki, że używać nie będziemy. Ale kto wie jak wyjdzie...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chcę szczepić bobasa ale nie tak jak zaleca kalendarz tylko trochę później.
Popralam wszystkie tetry i flanele, jutro poprasuje :)

Ja mleka mm też nie kupuje, butelkę mam jedną ale raczej do odciagnietego pokarmu :)

Ja dziś się tak zmachalam, na szczęście mam zupę z wczoraj pomidorowa z ryżem, ugotuje do tego jakieś pyzy bo mam w zamrażarce i obiad gotowy :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Odnośnie planu porodu, to ja rodzę w Wa-wie, szpital na który się zdecydowałam ma własny plan (swój wzór dokumentu), można to sprawdzić na stronie danego szpitala i wtedy przedstawić go razem z pozostałymi dokumentami np. badania labo, dokument tożsamości, skierowanie do porodu, karta przebiegu ciąży. W Wa-wie w szkole rodzenia omawialiśmy plan porodu wraz z potrzebnymi dokumentami.

U nas tez nie szczepią na gruźlicę w ogole.
Ja planu porodu nie pisze, wszystko omawiam z położna w szpitalu i na każdy zabieg też muszę się zgodzić wiec w sumie nie czuje potrzeby, mam zaufanie do tych położnych i wiem ze zrobią to co konieczne.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

I w Niemczech nie ma już szczepień obowiazkowych, każde jest dobrowolne, jest zalecany kalendarz szczepień natomiast. Ale np przy przyjęciu do przedszkola wymagane jest szczepienie na tezec.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry