reklama
U
użytkownik 902
Gość
Kasiulinka, kolor, jeśli bez innych objawów ok.
Monsku www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html
U mnie suwak też głupoty pokazuje, to chyba zasługa BB. A co do wyposażenia to ja też ani smoczka ani mleka nie mam. Butelki mam jeszcze po Klaudii.
Supermysz, powiedz ginowi, każe Ci sprawdzać 3 razy dziennie, powinno być poniżej 140/90, ważniejsze jest to rozkurczowe tzw."dolne" Jak masz ciśnieniomierz to sobie mierz co kilka godzin i zapisuj.
Monsku www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html
U mnie suwak też głupoty pokazuje, to chyba zasługa BB. A co do wyposażenia to ja też ani smoczka ani mleka nie mam. Butelki mam jeszcze po Klaudii.
Supermysz, powiedz ginowi, każe Ci sprawdzać 3 razy dziennie, powinno być poniżej 140/90, ważniejsze jest to rozkurczowe tzw."dolne" Jak masz ciśnieniomierz to sobie mierz co kilka godzin i zapisuj.
super_mysz17
Fanka BB :)
mój suwak też szaleje
kasiu_linka
Ufffff to dobrze. Im więcej opini tym lepiej, a szczególnie, że Wy jesteście doświadczone i obeznane w tych tematach [emoji4] oczywiście na wizycie wspomnę o tym położnej tylko, że oni tu żadnych badań nie robią póki nie ma "prawdziwego" problemu...
I u nas mleka nie będzie, ani żadnych butelek, no oprócz jednej, ale ona była w jakiejś paczce w gratisie. Zastanawiałam się długo nad smoczkiem i w sumie też mam dwa z tych gratisów [emoji6] plan mam taki, że używać nie będziemy. Ale kto wie jak wyjdzie...
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
I u nas mleka nie będzie, ani żadnych butelek, no oprócz jednej, ale ona była w jakiejś paczce w gratisie. Zastanawiałam się długo nad smoczkiem i w sumie też mam dwa z tych gratisów [emoji6] plan mam taki, że używać nie będziemy. Ale kto wie jak wyjdzie...
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
sojnabig
Ja też chcę szczepić bobasa ale nie tak jak zaleca kalendarz tylko trochę później.
Popralam wszystkie tetry i flanele, jutro poprasuje
Ja mleka mm też nie kupuje, butelkę mam jedną ale raczej do odciagnietego pokarmu
Ja dziś się tak zmachalam, na szczęście mam zupę z wczoraj pomidorowa z ryżem, ugotuje do tego jakieś pyzy bo mam w zamrażarce i obiad gotowy
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Popralam wszystkie tetry i flanele, jutro poprasuje
Ja mleka mm też nie kupuje, butelkę mam jedną ale raczej do odciagnietego pokarmu
Ja dziś się tak zmachalam, na szczęście mam zupę z wczoraj pomidorowa z ryżem, ugotuje do tego jakieś pyzy bo mam w zamrażarce i obiad gotowy
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
MoniaNOWA
Aktywna w BB
Odnośnie planu porodu, to ja rodzę w Wa-wie, szpital na który się zdecydowałam ma własny plan (swój wzór dokumentu), można to sprawdzić na stronie danego szpitala i wtedy przedstawić go razem z pozostałymi dokumentami np. badania labo, dokument tożsamości, skierowanie do porodu, karta przebiegu ciąży. W Wa-wie w szkole rodzenia omawialiśmy plan porodu wraz z potrzebnymi dokumentami.
kasia.zosia
Moderatorka
U nas tez nie szczepią na gruźlicę w ogole.
Ja planu porodu nie pisze, wszystko omawiam z położna w szpitalu i na każdy zabieg też muszę się zgodzić wiec w sumie nie czuje potrzeby, mam zaufanie do tych położnych i wiem ze zrobią to co konieczne.
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja planu porodu nie pisze, wszystko omawiam z położna w szpitalu i na każdy zabieg też muszę się zgodzić wiec w sumie nie czuje potrzeby, mam zaufanie do tych położnych i wiem ze zrobią to co konieczne.
kasia.zosia
Moderatorka
I w Niemczech nie ma już szczepień obowiazkowych, każde jest dobrowolne, jest zalecany kalendarz szczepień natomiast. Ale np przy przyjęciu do przedszkola wymagane jest szczepienie na tezec.
reklama
turluturlu
MoniaNOWA, a gdzie jeżeli można wiedzieć rodzisz w Wawie?
Bo ja też w Wawie, na Żelazną się zdecydowałam
Bo ja też w Wawie, na Żelazną się zdecydowałam