reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Witam
Kurczę zaczęłam strasznie chrapać w tej ciąży, tak głośno ze sama się budzę [emoji51] Do tego ślinie się jak buldog, czytałam ze to dosyć powszechna przypadłość, ale czy można temu jakoś zaradzić? Boje się, ze mnie współlokatorki z sali wygonią i przyznam, ze mnie to trochę krępuje. Przed ciąża zdarzało mu się chrapnąć, ale nie aż tak. Dużo nie przytyłam, dosyć nie puchnę nie wiem skąd to chrapanie.
Dziewczyny czy plan porodu powinnam mieć wypełniony przed porodem, czy wypełnia się go na miejscu przy przyjęciu?
W sumie to od was dowiedziałam się, ze cos takiego istnieje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja plan porodu dostałam na szkole rodzenia z tego szpitala w którym będę rodzić. Mam go podpisać i zjawić się z nim w szpitalu jak się akcja zacznie.

reklama
Ja mam wielorazowe, moze kupie 1-ki jakbym byla w zlej formie po porodzie i nie chcialaoby mi sie bawic z praniem. Zobacze.
Poza tym moze to dziwne ale nie mam ani butelek, ani smoczkow, ani mm. ZAkladam ze w cycu bedzie mleko, a jak nie to wysle meza do sklepu i tyle :)

Tutaj tez dostaje sie ze szpitala libero zestaw na start:

Link do: Libero-laukku vastasyntyneen vanhemmille K-kaupasta - K-Ruoka
Ee chyba nie dziwne :D ja mam butelki i smoczki bo mam po Jasku, ale na pewno nic nie dokupie (bo i zosi nie kupilam) i nie kupię na pewno mm.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też wieje strasznie i to z dnia na dzień coraz bardziej. Strach wyjść z domu żeby głowy nie urwało [emoji6]
A my mamy już trochę zapasów pampersow z tym paseczkiem wlasnie do 3 rozmiaru, ale u nas są dość drogie a raz na trzy miesiące są promocje 50% taniej tak więc zapas jest.

Dziewczyny mam do was pytanie o kolor upławów. Od czasu do czasu na wkładce są koloru żółtego jasnego, częściej białe, mleczne. Nic nie swędzi, nie piecze tylko ten kolor żółty mnie nie pokoi, ale ponoć żółty też może być... ?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do mm to zależy czy w razie problemów masz gdzie kupić, ja przy synku miałam jeden karton kupiony, nie korzystałam z niego ale czułam się pewniej wiedząc, że jest. U mnie sklepy w niedzielę są pozamykane, a apteka z dyżurem daleko, więc w razie czego miałabym problem, żeby kupić. Teraz też kupię, żeby mieć, ale nie zamierzam podawać przy pierwszych problemach

Zapasu pieluch robić nie zamierzam, kupię jedną paczkę i na bieżąco będę dokupywać.

Czy plan porodu każda musi mieć? Szczerze powiedziawszy, nie miałam zamiaru go pisać, ale widzę, że większość z Was pisze.
Jeżeli chodzi o pieluchy, to ja do szpitala zabierać nie muszę. A po szpitalu myślałam, żeby najpierw spróbować jakichś tańszych (np. Dada), a jak nie spasują to wtedy dopiero przerzucić się na Pampersy.
Monsku, ja też nie mam butelek i mm, smoczek jeden kupiłam.
Kasiu_linka, ja też mam często żółte upławy, ale posiewy wyszły mi OK.

IMG_0152.jpg U nas porod rodzinny tez bezplatny...
Jagodka my wlasnie z mezem nie chcemy calkowicie rezygnowac ze szczepien tylko tak jak Ty przesunac....
Musze przejrzec liste szczepien w innych krajach i moze na tej podstawie ustale cos dla synka... tutaj to przesadzaja ze szczepieniami, sama kobieta w ciazy dostaje na grype, krztusiec , tezec i cos jeszcze....
Maz tez mowil ze duzo osob ma chore dzieci, tzn wiecej nix w polsce...
Jesli moj syn sie urodzi 1 lutego to w kalendarzu ma juz duzo szczepien w ciagu pierwszych 3 miesiecy..

Z pampersami mam na troszke spokoj, mam nadzieje :) mam 1 opakowanie pampers swaddlers 0 i 2 opakowania pampers swaddlers 1.

Załączniki

• IMG_0152.jpg
    IMG_0152.jpg
    114,4 KB · Wyświetleń: 111
Ja pieluchy mam 2 paczki po 28 szt, w tym jedną tylko biorę do szpitala. Myślę, że starczy :)
Co do upławów to ja mam takie żółtawe ale lekarka twierdzi, że to od luteiny. Konsultowałam to z innym lekarzem i powiedział to samo, bo nic mnie nie boli ani nie piecze.

Dziewczyny nie wiem czy panikuję czy nie.. miałam rano ciśnienie 140/80 gdzie od miesiąca miałam idealne od 115-130 maksymalnie i to 130 raz na jakiś czas. I mały dzisiaj coś mało ruchliwy jest. Rusza się ale nie tak jak zawsze.. ma swoje leniwe dni ale to też nie to. I zastanawiam się czy nie podjechać do szpitala na ktg... co byście zrobił na moim miejscu? Nie chcę wyjść na panikarę i niepotrzebnie znowu leżeć w szpitalu :( teraz mam 133/77

Plan przed porodem koniecznie, oddajesz go położnym przy przyjęciu na porodówkę.
Najpierw idzie kilkanaście sztuk pieluch dziennie. Madalena, ja kupiłam zerówki, bo moje dzieci się topią w jedynkach, a Wiktor też będzie pewnie mały. Tak w razie czego to nie map o co kupować zerówek.
Ellie widzę, że macie rota obowiązkowe, ale np nie macie gruźlicy wcale. Polski kalendarz szczepień też jest do bani

reklama
A co sie pisze w takim planie porodu? Mi dali linka do takiej e-karty ciazy, ze jak pojde rodzic do szpitala to tam jest info o badaniach itp czy mam jakiesc alergie, zyczenia itp

Do góry