reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kasia.zosia ja wlasnie sobie sciagnelam kalendarz szczepien z niemiec i duzo bardzoej mi sie podoba :)
Barnek a Ty skad jestes ?

reklama
Co do ciśnienia to nie powinno przekraczać 140/90. Bardzo częste mierzenie tez nie ma sensu, najlepiej mierzyć ok 3 razy dziennie i o tych samych porach.
Jeżeli ciśnienie sporadycznie jest większe to nic się nie dzieje, ważne żeby cały czas nie utrzymywało się powyżej tych wartości. Czasem jest tak, ze samo mierzenie ciśnienia i strach przed wynikiem powoduje wzrost wartości

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na poczatku chcialam pisac plan porodu ale na stronie szpitala nic nie pisza na ten temat. Wiec tylko napisze instrukcje dla partnera, zeby w razie jakbym byla w szoku wiedzial czego ja chce [emoji23]

Wyprawka juz praktycznie skompletowana. Jeszcze tylko majtki poporodowe i wsio.

Bylam wczoraj u dentystki i naliczyla dwa ubytki i trzy nieszczelne plomby [emoji35] Jak to mozliwe, ze miesiac temu jeszcze nic nie bylo a teraz nagle 5 zebow do zrobienia?

Ja butelkę na pewno jedna bede miała w domu. Mleka nie kupie bo zawsze gdzies sie kupi. Co do smoczkow to w srodku zastanawiam sie nadal czy je wprowadzac czy nie ;/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja planuje dzisiaj zrobic plan porodu. W szkole rodzenia dali nam wzor i omawialismy poszczegolne punkty. Tylko ciągle nie wiem w ktorym szpitalu rodzic..

Mi się uzbieralo sporo smoczkow i butelek a zadnej sama nie kupilam. Dostalismy w szkole rodzenia duzo jako wyprawke i od poloznej. Pewnie większość się nie przyda.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na poczatku chcialam pisac plan porodu ale na stronie szpitala nic nie pisza na ten temat. Wiec tylko napisze instrukcje dla partnera, zeby w razie jakbym byla w szoku wiedzial czego ja chce [emoji23]

Wyprawka juz praktycznie skompletowana. Jeszcze tylko majtki poporodowe i wsio.

Bylam wczoraj u dentystki i naliczyla dwa ubytki i trzy nieszczelne plomby [emoji35] Jak to mozliwe, ze miesiac temu jeszcze nic nie bylo a teraz nagle 5 zebow do zrobienia?

Ja butelkę na pewno jedna bede miała w domu. Mleka nie kupie bo zawsze gdzies sie kupi. Co do smoczkow to w srodku zastanawiam sie nadal czy je wprowadzac czy nie ;/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety w ciaxy żeby mogą się psuć szybko :( ja smoczka nie kupuje, w szpitalu u mnie i tak dają w takim zestawie startowym. Możesz nawet chcieć wprowadzić smoczek a dziecko nie będzie chcialo. Ja nie dawałam specjalnie bo po co jak dzieci były spokojne. Czasem próbowałam np w samochodzie ale u nas się nie dalo. Jasiek wymiotowal jak miał smoczek w buzi a zosia się darla...
Ale nie jestem przeciwnikiem smoczkow, jak komuś jest tak lepiej to czemu nie.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam nie korzystać ze smoczków tak jak przy Wikim ale w święta widziałam jak moja siostrzenica cały czas wisiała na cycu to nachodziła mnie ochota żeby zamiast tego cyca wpakować smoczka.

reklama
Do góry