reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ją z Wikim miałam jedną paczkę pampków w rozmiarze 2 i dobrze że nie miałam innych bo po 2 tygodniach Przeszliśmy na 3

reklama
Ja kupiłam pieluszki Pampersa, na szkole rodzenia rekomendowali takie ze znacznikiem moczu, aby łatwiej było zaobserwować. Ja stawiam na Pampersa, żeby uniknąć odparzeń... ale słyszałam też od kilku koleżanek, że Dada ma też dużo pozytywnych opinii.
Odnośnie materaca to wybraliśmy taki z jonami srebra (Danpol Materac King, lateks - kokos)

My kupiliśmy też dwie paki pampers zielonych bo była super promocja w Tesco przed świętami. Łóżeczko już rozłożone i pościel kilka dni temu ubralam :)
Po badaniach pojechałam do pepco po parę pieluch flanelowych bo nie miałam ani sztuki i oczywiście wyszłam z ubrankami dla bobasów. Pojechałam na zakupy, do siostry, zawieźć młodej ciuszki, wróciłam do domu, pies chory, posprzatalam po nim i padam na pysk dosłownie :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Asienka zmienili,ale nie te premium care tylko zwykle i one faktycznie są dziwne, wystarczy, że dziecko trochę nasika i strasznie śmierdzą moczem..

Cześć, dziewczyny!
Jeżeli jeszcze mogę, to dołączę do Was - do tej pory trochę podczytywałam, ale pracowałam, więc nie za bardzo miałam czas się udzielać. Teraz już jestem na L4, to i czasu mam więcej :)
Mam termin na końcówkę lutego, to moje pierwsze dziecko.
Też mam problem z wyborem materaca do łóżeczka, rodzajów jest tyle, że aż głowa boli. Myślałam nad lateksem albo lateks+kokos.

Ja teraz kupowałam trzy materace, wszystkie piankowe w średniej cenie.
Pieluch też wezmę ze 2 paczki pampersow (bo wielorazowe zacznę może po 2 mies) i raczej zacznę od 1, zależy czy znowu będzie duże dziecko. Z Zosia kupiłam sobie też chyba 3 czteropaki chusteczek nawilzanych, tez z pampersa. I podrzucam pytanie w kompendium wiedzy o wielorazowkach :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Gamka :-)
Ja tez kupilam dwie paczki na poczatek. Na szczescie teraz prawie wszedzie sa dostepne a ze nie mam gdzie tego wszystkiego trzymac to bede kupowac na biezaco.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam
Kurczę zaczęłam strasznie chrapać w tej ciąży, tak głośno ze sama się budzę [emoji51] Do tego ślinie się jak buldog, czytałam ze to dosyć powszechna przypadłość, ale czy można temu jakoś zaradzić? Boje się, ze mnie współlokatorki z sali wygonią i przyznam, ze mnie to trochę krępuje. Przed ciąża zdarzało mu się chrapnąć, ale nie aż tak. Dużo nie przytyłam, dosyć nie puchnę nie wiem skąd to chrapanie.
Dziewczyny czy plan porodu powinnam mieć wypełniony przed porodem, czy wypełnia się go na miejscu przy przyjęciu?
W sumie to od was dowiedziałam się, ze cos takiego istnieje

Ja teraz kupowałam trzy materace, wszystkie piankowe w średniej cenie.
Pieluch też wezmę ze 2 paczki pampersow (bo wielorazowe zacznę może po 2 mies) i raczej zacznę od 1, zależy czy znowu będzie duże dziecko. Z Zosia kupiłam sobie też chyba 3 czteropaki chusteczek nawilzanych, tez z pampersa. I podrzucam pytanie w kompendium wiedzy o wielorazowkach :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

O chusteczki z pampersa też mam, dwa szesciopaki :)

reklama
Co do pampkow to też nad ilością mam problem. Od znajomych słyszałam, że na początku dziennie zużywa się ok 14 szt. Do szpitala mam mieć pieluchy i do walizki spakowalam 2 paczki pampersów premium care rozm 1 po 22 szt i teraz się zastanawiam czy nie za duzo, a może kupić paczkę w
rozm. 0

Do góry