reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

I wiem ze teraz szczepia w 6 tygodniu na rota. Ale to nowosc. I dopiero od roku jest chyba.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U nas właśnie rota jest pierwsze w 6 tygodniu w zaleceniach w kalendarzu. A i tak każdy pediatra może mieć swój kalendarz. Mój np. miał pierwsze szczepienie dopiero w 9 tygodniu.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam zamiar nie używać smoczków. Położna ostatnio wspomniała że smoczki pomagają zapobiegać śmierci łóżeczkowej. Dziecko mając smoczek musi oddychać przez nos. Teraz sama nie wiem:) ale dziecko może wcale nie chcieć smoczka :).

1483541293-aaaaaa.jpeg

U mnie Klaudia była smoczkowa, a Adaś pluł dalej niż widział jak tylko poczuł silikon;) Za to cyca kochał nad życie.
Smoczki zapobiegają śmierci łóżeczkowej? Co to za bzdura? Przecież noworodki oddychają wyłącznie przez nos

Dziewczyny jakos teraz mnie wzielo na przemyslenia odnosnie lewatywy. Czy wy chcecie miec ja robiona w szpitalu albo same zamierzacie dzialac? Bo ja jakos bardziej stresuje sie ta lewatywa niz porodem [emoji19]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jakos teraz mnie wzielo na przemyslenia odnosnie lewatywy. Czy wy chcecie miec ja robiona w szpitalu albo same zamierzacie dzialac? Bo ja jakos bardziej stresuje sie ta lewatywa niz porodem [emoji19]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak juz kiedys pisałam miałam przy pierwszym porodzie, nie mam nic przeciwko, przy drugim nie miałam (w tym szpitalu nie robia) i tez było ok :)

U mnie Klaudia była smoczkowa, a Adaś pluł dalej niż widział jak tylko poczuł silikon;) Za to cyca kochał nad życie.
Smoczki zapobiegają śmierci łóżeczkowej? Co to za bzdura? Przecież noworodki oddychają wyłącznie przez nos

Jak oddychają nie wiem. Może nie do końca dobrze wszystko zapamiętałam, ale z cała pewnością smoczki w jakiś sposób zapobiegają. Nie jest to informacja z internetu a od położnej, oddziałowej. Także myślę, że bzdurą to nie jest.

.jagódka, dzięki za linka :)
Klauduska, ja na dzień dzisiejszy zamierzam poprosić o lewatywę - boję się, że się wypróżnię na łóżko porodowe :zawstydzona/y:
Ja jeszcze nic nie prałam, ale zamierzam zabrać się za to w tym tygodniu. Jakie polecacie podkłady poporodowe? Majtki kupiłam siateczkowe z canpol babies - mam nadzieję, że się sprawdzą.

reklama
Jak oddychają nie wiem. Może nie do końca dobrze wszystko zapamiętałam, ale z cała pewnością smoczki w jakiś sposób zapobiegają. Nie jest to informacja z internetu a od położnej, oddziałowej. Także myślę, że bzdurą to nie jest.

Tzn na pewno oddychają przez nos dlatego katar u takich maluchów jest problematyczny.. Co do zapobiegania to nie wiem.

Do góry