reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
U mnie humor też od jakiegoś czasu nie najlepszy...ciągle coś się dzieje, jak z jednej strony się unormuje to z drugiej wali i tak w kółko od jakiegoś czasu. Niech ta jesień, zima mijają przyjdzie wiosna i będzie lepiej

Przed chwilą napisałam mężowi żeby nie pytal po powrocie do pracy "co Ci znowu jest" bo humor mam taki że zaraz coś zniszcze, za chwilę wchodzę tutaj i widzę że podobnie :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj wchodzimy w 3 trymestr, 7 miesiąc. Ja coraz częściej mam przepowiadające ale takie bolące, możliwe że w 2 ciąży bolą bardziej?
Mozliwe, a kiedyś lekarz mi mówił ze w kolejnych ciążach tez częściej się zdarzają i ze to normalne.
Ja mam już 104 cm :)
Kombinezon tez wole w całości bo np te rękawiczki i buciki to ciągle spadaja jeśli nie są np. przypinane.
U mnie dziś humor ok :)
Monsku zazdroszxze! uwielbiam śnieg :)

Przed chwilą napisałam mężowi żeby nie pytal po powrocie do pracy "co Ci znowu jest" bo humor mam taki że zaraz coś zniszcze, za chwilę wchodzę tutaj i widzę że podobnie :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziwne ze mężowie nie wiedzą żeby nie pytać :D moj czasem pyta czy jestem zła ale skoro widzi że jestem to po co pyta? A to pytanie to mnie wlasnie najbardziej denerwuje

Ellie123, tak tam macie? Ale specyficznie:)
Ja to spokojniejsza jestem, jak "ręcznie" zbada szyjkę, potem usg szyjki, potem ogląda malucha..
Ale pewnie jest wszystko ok :)

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kombinezonika, już wiem co i jak.
Ja dzisiaj na 12 jadę do swojego gina do szpitala, kazał z tymi wynikami moczu przyjechać choć lepiej sikam, nie szczypie od paru dni zjadam całą paczkę żurawiny i piję minimum 1 butelkę wody dziennie.
Mam nadzieję, że będzie ok.

Dobrego dnia

Tez bym wolala zeby mnie lekarz zbadal chociaz raz na 2-3 miesiace bo ja sie nie znam i moze cos byc nie tak... Rownie dobrze moglabym w ogole nie przychodzic tylko jak cos sie dzieje bo i tak mnie nie bada a urzadzenie do sluchania serduszka moge w kazdym sklepie kupic.

Wlasnie jestem na badaniu krwi i kolejne zaskoczenie... Powiedzieli ze nie moge jesc przez 3 h przed badaniem ale wolalam byc na czczo no i jak przyszlam to zamiast pobrac krew na czczo to kazali mi od razu wypic glukoze ( mi smakowala jak Fanta ) mam czekac godzine i dopiero zbadaja mi krew ... Mowilam im ze w polsce robi sie przed i po ale stwierdzili ze nie ma potrzeby... Juz sie zastanawiam jak to bedzie podczas porodu..

Hejka Dziewczyny,
może pamiętacie, miałam już 2 podejście, żeby do was dołączyć i za każdym razem z marnym skutkiem, ale stale coś się działo u mnie i albo czasu a częściej chęci było brak. Czytam was za to regularnie ;)
Może teraz uda mi się częściej u was udzielać, jak to się mówi do 3 razy sztuka ;)

A w ogóle słyszałyście może o tym? I co o tym myślicie? Bo ja się cały czas zastanawiałam nad tym szczepieniem i chyba decyzja została podjęta po części za nas ;p
Link do: To już pewne! Od 2017 r. bezpłatne pneumokoki! Zaoszczędzisz 1000 zł!

Ellie123 ja mam glukozę zrobić do przyszłej środy i póki co odkładam to na ostatnią chwilę, bo jakoś to badanie nie zachęca ;p

.jagodka - u mnie humor sie popsul jak weszlam na wage dzis rano :/

Mam od wczoraj podobny nastrój, więc wagę omijam z daleka [emoji53] po co czuć się jeszcze gorzej...

Nuska ja żadnego z synów nie Szczecina na pneumo i teraz też wolałabym nie, jeśli będzie wybor
Ellie współczuję tych krótkich wizyt, ja zawsze w gabinecie min. 25 min, no ale mój gin taki luzacki [emoji4][emoji6]
SuperMysz jak dzisiaj? Wiedzą już skąd krwawienie? Ja mam hemoroidy i wewn (te miałam zasuszane w 2009i tfu tfu spokój do dzis) i zewn-te chyba usunę za jakiś czas

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Nuskaaa jak dla mnie to nic strasznego :) tzn strasznie w ciazy lubie slodkie rzeczy i ten napoj naprawde mi smakowal :) teraz czuje sie taka przytlumiona ale to pewnie z glodu bo generalnie nie wychodze z domu bez sniadania.. Nigdy nawet przed ciaza..
A jesli chodzi o szczepienia to ja nie mam jeszcze zielonego pojecia jakie szczepienia sa obowiazkowe dla dzieci, z jakich mozna zrezygnowac i czy warto.. Wiem ze sa rozne szkoly... Ale jeszcze nie zdazylam sie wglebic w ten temat :) no i musze sie dowiedziec jak to jest tutaj ... Co kraj to obyczaj :)

Do góry