reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Anna25 no właśnie w tym artykule jest info, że będą dodane do kalendarza szczepień i będą darmowe i obowiązkowe. Moim zdaniem lepiej by było jak by było darmowe, ale dobrowolne, bo w sumie wydaje mi się, że te "podstawowe" szczepienia wystarczą, choć się aż tak zagłębiałam w temat i może zdanie jeszcze zmienię ;)
Ellie123 no ja właśnie od dłuższego czasu mam wielkiego smaka na kwaśne i słodkie średnio mi się tu wpasowuje ;p a wyjście z domu bez śniadania jest dla mnie praktycznie niemożliwe, dlatego się trochę obawiam, ale tak czy tak trzeba to przejść ;)

reklama
Dzisiaj wchodzimy w 3 trymestr, 7 miesiąc. Ja coraz częściej mam przepowiadające ale takie bolące, możliwe że w 2 ciąży bolą bardziej?
Ja dziś zaczynam 27tydzień czyli też 3 trymestr 7 miesiac Ale ja nie czuje żadnych skurczy... jedyne to jak ponoszę cos albo cały dzień w biegu to wieczorami mam taki twardy brzuszek Ale poleze chwilę i wszystko wraca do normy

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś zaczynam 27tydzień czyli też 3 trymestr 7 miesiac Ale ja nie czuje żadnych skurczy... jedyne to jak ponoszę cos albo cały dzień w biegu to wieczorami mam taki twardy brzuszek Ale poleze chwilę i wszystko wraca do normy

Grabcia mamy ten sam termin porodu i do tej pory liczylam jak Ty ze dzisiaj zaczynam 27 tydzien tylko w poniedzialek weszlam na kalkulator tygodnia ciazy na tej stronie babyboom i jest ze dzisiaj zaczynam 28 tydzien , u lekarza dostalam skierowanie na glukoze i tez jest napisane zeby w 28 tygodniu zrobic a mi kazala w tym tyg... I teraz to sie zastanawiam.. Czy to np jest dzisiaj koniec 27 i zaczyna sie 28 czy 27 :)

Grabcia mamy ten sam termin porodu i do tej pory liczylam jak Ty ze dzisiaj zaczynam 27 tydzien tylko w poniedzialek weszlam na kalkulator tygodnia ciazy na tej stronie babyboom i jest ze dzisiaj zaczynam 28 tydzien , u lekarza dostalam skierowanie na glukoze i tez jest napisane zeby w 28 tygodniu zrobic a mi kazala w tym tyg... I teraz to sie zastanawiam.. Czy to np jest dzisiaj koniec 27 i zaczyna sie 28 czy 27 :)
Tzn ja wg lekarza zaczynam 27t A wg kalkulatorów aplikacji itd to dzis 28t termin mam na 1.02 i też dostałam glukoze Ale kazał mi ja zrobić przed następną wizytą A wtedy będzie 30t

A ja np mam 24+6 i ja zaliczam to jako 25 bo ten 25 tydzień juz trwa [emoji5] ja tak zawsze podaje i moj lekarz tez tak liczy.

Anna25 dzisiaj dopiero zlecili mi mocz, więc wyniki beda jutro bo moze to z drog moczowych. Ale mam nadzieje ze juz jutro wroce do domu :(

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

a mój gin zawsze liczy tydzień zakończony ;) i jak ostatnio patrzyłam do książeczki zdrowia młodszego syna to mam napisane poród w 39tc (termin z om miałam na 28, a cc miałam 24), a niby trwał 40tc ;), więc teraz też liczę skończone tygodnie :)

Tzn ja wg lekarza zaczynam 27t A wg kalkulatorów aplikacji itd to dzis 28t termin mam na 1.02 i też dostałam glukoze Ale kazał mi ja zrobić przed następną wizytą A wtedy będzie 30t

A.mi lekarka wpisuje rozpoczęty tydzien. Ja mam termin na 10.02 i w piątek mi wychodzi pierwszy dzień tygodnia 27 :) densik tez tak chyba liczyła z tego co pamietam, mamy ten sam termin.

reklama
A ja dzisiaj pisałam i w końcu była u swojego gina bo młody od dwóch dni rusza się bardzo inaczej. Po pierwsze o wiele słabiej i rzadziej po drugie, nie kopie tylko raczej się wypina i przesuwa.. Gin zmierzył szyjke, przepływy, wody, zbadał serce no nie ma się co przyczepić.. A ten nadal tak smętnie i tylko się przeciąga raz na jakis czas. Lekarz mi tłumaczyl że on już nie ma tyle miejsca ale jak się dalej będę martwić to żebym się położyła do szpitala na 3 dni i będą to kontrolować chociaż on twierdzi że jest ok. Mam przyjść za tydzień na kontrolę dla porównania sytuacji. Czyli martwić się czy nie?:D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry