reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
A ja dzisiaj pisałam i w końcu była u swojego gina bo młody od dwóch dni rusza się bardzo inaczej. Po pierwsze o wiele słabiej i rzadziej po drugie, nie kopie tylko raczej się wypina i przesuwa.. Gin zmierzył szyjke, przepływy, wody, zbadał serce no nie ma się co przyczepić.. A ten nadal tak smętnie i tylko się przeciąga raz na jakis czas. Lekarz mi tłumaczyl że on już nie ma tyle miejsca ale jak się dalej będę martwić to żebym się położyła do szpitala na 3 dni i będą to kontrolować chociaż on twierdzi że jest ok. Mam przyjść za tydzień na kontrolę dla porównania sytuacji. Czyli martwić się czy nie?:D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę ze nie [emoji4] nasz synuś też już nie kopie tylko bawi się w "pelzaka " bo tylko pelza po brzusiu

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dzisiaj pisałam i w końcu była u swojego gina bo młody od dwóch dni rusza się bardzo inaczej. Po pierwsze o wiele słabiej i rzadziej po drugie, nie kopie tylko raczej się wypina i przesuwa.. Gin zmierzył szyjke, przepływy, wody, zbadał serce no nie ma się co przyczepić.. A ten nadal tak smętnie i tylko się przeciąga raz na jakis czas. Lekarz mi tłumaczyl że on już nie ma tyle miejsca ale jak się dalej będę martwić to żebym się położyła do szpitala na 3 dni i będą to kontrolować chociaż on twierdzi że jest ok. Mam przyjść za tydzień na kontrolę dla porównania sytuacji. Czyli martwić się czy nie?:D

Dzidzia tez ma czasem leniwe dni [emoji5] jesli cie to niepokoi to zglos się dobrze szpitala ale ja bym poczekala na wizytę

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam dziś glukozę i samo picie (z cytryna) i utrzymanie w żołądku bez problemu, ale ta senność po dwóch godzinach już doskwiera, nie wyobrażam sobie iść samemu na takie badania... więc mąż wziął sobie godzinę wolnego w pracy, żeby mi towarzyszyć :)

co do szczepien to na warsztatach mamo to ja przekonali mnie do pneumokoków i do meningokoków, mimo iż zaznaczam że na ogół jestem przeciwna niepotrzebnym i nieskutecznym szczepieniom jak to na grypę dla dorosłych i ciężko mnie przekonać bez porządnych argumentów wiec ciesze sie ze nasze maluszki załapią się w polsce na bezplatne szczepienia na pneumokoki (chociaz jeszcze nie wiadomo czy bedzie 10 czy 13 - ale to sie najwyzej doszczepi malenstwo).

Dziś przyszło też łóżeczko kurierem i materacyk - rety jakie to ciupińkie!

A z tych śmieszniejszych rzeczy to teściowa mnie wyśmiała że już myślę co do torby porodowej włoże bo przecież jeszcze pół roku mam, ano tu się myli- już tylko 3 miesiące!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chyba za wczesnie sie chwalilam z ta glukoza :) tzn w smaku byla bardzo dobra po pobraniu mialam duzo energii, pojechalam na zakupy, ugotowalam zupe, wyrzucilam smieci i nagle slabo mi sie zrobilo , uczucie goraca i cala mokra bylam... Polezalam 20 min i musialam do pracy jechac .. Ale caly czas czuje sie taka zmeczona...

Szczepienia na pneumo - absolutnie jestem na nie i bardzo martwi mnie ta informacja.
Fotelik okazał się być ok. W jednym samochodzie na styk, a niby ta sama marka, ale model inny i kanapy z mężem mamy skrajnie różnie nachylone. U mnie wypadło idealnie, u niego na styk, ale i tak w pierwszym roku dziecko częściej będzie jeździło ze mną. Poza tym nie znajdziemy pewnie takiego który będzie idealnie dobry w obu samochodach, więc go zostawiamy:)
Musiałam reanimomwać mojego rogala do spania, bo nie wiem co się z nim stało, ale jak odebrałam go od koleżanki to okazało się , że w połowie jest pusty:( Dopchałam go wypełnieniem do poduszek - innym niż oryginalnie, ale przynajmniej już po wepchnięciu między nogi nie będę miała samej poszewki między kolanami. Jakiś szit ta poduszka ze smyka, że się tak zrobiło mimo, że obie użytkowałyśmy go przecież normalnie.

Moja Mała tez mniej kopie i to od tygodnia a ruchy regularne czułam od 18 tc, teraz 25 i naprawde taki dziwny spokoj. Wierzga wierci sie ale spokojniej i praktycznie tylko po jedzeniu.. za tydzien mam wizyte.. a dzis bylam badana bo ten mocz kurde wyszedl dziwny ale mam wlaczyc urosept i duuuzo wody bo jest prawie ok.
Padam na twarz Laseczki yyle dziś zrobiłam, dobrej nocy :)

Mi kochane nawet lekarz mówił na wizycie ze mały jest ułożony glowkowo i ze już ma mało miejsca więc nie będzie już typowych kopniaczkow... A powiedzcie mi... macie już rozstępy?

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

tak jeden rozstęp powyżej pępka :growl: co ciekawe teraz mam mniejszy brzuch niż przy moich chłopakach, a po dwóch ciążach nie miałam żadnych rozstępów :szok: no cóż pewnie to ze starości :-D

reklama
Wracam do Was lutowe mamusie :) ale nie jestem w stanie nadrobić 3 tygodniowej nieobecności niestety i przeczytać wszystkiego co sie u Was przez ten czas działo. Mojego męża wypisano ze szpitala, palec najprawdopodobniej (nadal nie ma 100% pewności) uda sie uratować, ale na pewno nie będzie on niestety sprawny.

Na całe szczęście z Maleństwem wszystko jest dobrze, dzielnie zniósł taty pobyt w szpitalu i mamy stresy (bardzo sie starałam ale w takiej sytuacji nie da sie tego uniknac), zbliżamy sie do 25 tygodnia i rośniemy (oboje) w sile :) pozdrawiam Was serdecznie :)

Do góry