reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

ooo super_mysz 17 - trzymaj się! potrzymają, posprawdzają i wypuszczą! nie myśl o tym skąd ta krew, ważne żeby wszystko sprawdzili, żeby było ok.
ściskam!
Dziewczyny, pytanie odnośnie kombinezonika (jakoś tak zaczęłam sobie przeglądać pajacyki, śpiochy itp..) i czy dla noworodka ma byc taki kombinezonik z bucikami z rękawiczkami i oczywiście z kapturkiem? czy ma być pełny-zabudowany nózki, oraz rączki?
i jaki rozmiar? tylko taki "noworodkowy" czy 0-3?
podpowiedzcie..pytam, bo się nie znam...:)

reklama
ooo super_mysz 17 - trzymaj się! potrzymają, posprawdzają i wypuszczą! nie myśl o tym skąd ta krew, ważne żeby wszystko sprawdzili, żeby było ok.
ściskam!
Dziewczyny, pytanie odnośnie kombinezonika (jakoś tak zaczęłam sobie przeglądać pajacyki, śpiochy itp..) i czy dla noworodka ma byc taki kombinezonik z bucikami z rękawiczkami i oczywiście z kapturkiem? czy ma być pełny-zabudowany nózki, oraz rączki?
i jaki rozmiar? tylko taki "noworodkowy" czy 0-3?
podpowiedzcie..pytam, bo się nie znam...:)

Ja się też nie znam ale chce normalnie rozmiar 56 kupić ( siostra ma 5 kombinezow ale od rozmiaru 62 w górę, więc chcę tylko ten malutko) i taki normalny z nóżkami, bucikami, rękawiczkami i kapturkiem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu, lepsze takie z zakładkami albo pełne bo te buciki i rękawiczki spadają i szlag Cię będzie trafiał;) Rozmiar 56 albo 62 - zależy jak duże dziecko urodzisz.
Supermysz, może masz hemoroidy i coś pękło? Trzymaj się dzielnie, niech sprawdzą wszystko.
Zmierzyłam się dziś w pasie i jestem w szoku. 99cm:O Niewiele więcej miałam idąc do porodów. Mic dziwnego, że mi tak ciężko ostatnio..

Jagódka mam hemoroidy ale wewnętrzne ktore pekaja tylko przy wyproznianiu. Podejrzewam ze moglam się skaleczyc jak aplikowalam tabletke ale znowu wtedy krew pojawilaby mi sie od razu a nie za jakis czas.. No zobaczymy, poki co jest wszystko ok [emoji5]

Co do kombinezonu ja tak jak mi doradzily tu kiedys dziewczyny kupuje na 62 zakryty caly, lapki, nozki, glowka. W razie jakby szybko wyrosl to mam od brata takie mniejsze 74 wiec powinno starczyć [emoji5]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam kombinezonik na 0-3 miesiaca... Dzisiaj bylam na wizycie, juz od kilku miesiecy trwaja max 3-4 minuty, wczesniej chociaz usg bylo a na pierwszej badanie... A od jakiegos czasu lekarka sie pyta czy wszystko ok, ja mowie gdzie mnie boli, ona ze jest to normalne po czym przyklada mi urzadzenie do brzucha zeby uslyszec bicie serca dziecka (10 sekund) i kaze przyjsc za miesiac....

Ellie123, tak tam macie? Ale specyficznie:)
Ja to spokojniejsza jestem, jak "ręcznie" zbada szyjkę, potem usg szyjki, potem ogląda malucha..
Ale pewnie jest wszystko ok :)

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kombinezonika, już wiem co i jak.
Ja dzisiaj na 12 jadę do swojego gina do szpitala, kazał z tymi wynikami moczu przyjechać choć lepiej sikam, nie szczypie od paru dni zjadam całą paczkę żurawiny i piję minimum 1 butelkę wody dziennie.
Mam nadzieję, że będzie ok.

Dobrego dnia

Cześć Dziewczyny. Mam wisielczy humor, więc nie chce mi się nawet pisać. Spałam dziś niecałe 5 godzin. Przyjechał fotelik, potem sprawdzę jego kompatybilność z samochodami, jak nie będzie padać. Wygląda bardzo porządnie i stabilnie, fajnie by było, jakby pasował. Mam nadzieję, że u Was z humorami lepiej.

reklama
.jagodka - u mnie humor sie popsul jak weszlam na wage dzis rano :/

Poza tym spadl snieg i przykryl szarosci, wiec przynajmniej za oknem ladnie :)

Do góry