reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Też mam koleżankę która usilnie próbuje mi odsprzedać rzeczy, nie tylko po swoich synach, ale i po córce sąsiadów [emoji3]
Ale tak jak Wy, sporo mam po synach, a dokupuje tylko typowo dziewczęce [emoji4]

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji178]
25tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

reklama
My tez dostalismy strasznie duzo ubran, starczy dla 3 dzieci na caly rok ( ubranka sa dobrych firm i 80% w dobrym stanie a 20% z metkami lub jak nowe) ale tak jak wy nie moge sie oprzec zeby cos kupic bo to sama przyjemnosc :) no i czasami ubranie nowe ale nie w moim guscie...
Ja wzielam prawie wszystko bo stwierdzilam ze po domu moze chodzic :)

ja na szczęście nikomu nie powiedziałam, że będę mieć córkę, wszyscy myślą że to chłopak więc z automatu wiedzą, że mam ubrania po synu a że były ich autentycznie tony więc nikt nawet nie śmie nic kupić. wzięłam parę bodziaków i śpiochów po nim a reszta rzeczywiście albo jest typowo chłopięca albo coś się zmechaciło,pobrudziło itp. Jak mojemu bratu kiedyś urodzi się dziecko to oddam mu wszystko, żeby sobie przejrzeli a resztę bez żalu wyrzucili do tego pojemnika PCK czy coś. i nie zamierzam naciskać :D

pisałyście, że kupujecie nowe materace i teraz pytanie... moje dziecko miało tydzien kiedy zaczelo z nami spac i tak juz został do dziś. w łóżeczku spał...może z 30 razy w czasie dnia jak jeszcze nie był taki cwany. czy powinnam kupić nowy materac?

ja na szczęście nikomu nie powiedziałam, że będę mieć córkę, wszyscy myślą że to chłopak więc z automatu wiedzą, że mam ubrania po synu a że były ich autentycznie tony więc nikt nawet nie śmie nic kupić. wzięłam parę bodziaków i śpiochów po nim a reszta rzeczywiście albo jest typowo chłopięca albo coś się zmechaciło,pobrudziło itp. Jak mojemu bratu kiedyś urodzi się dziecko to oddam mu wszystko, żeby sobie przejrzeli a resztę bez żalu wyrzucili do tego pojemnika PCK czy coś. i nie zamierzam naciskać :D

pisałyście, że kupujecie nowe materace i teraz pytanie... moje dziecko miało tydzien kiedy zaczelo z nami spac i tak juz został do dziś. w łóżeczku spał...może z 30 razy w czasie dnia jak jeszcze nie był taki cwany. czy powinnam kupić nowy materac?
Masz na myśli ten materac z lozeczka? A nie z twojego łóżka :D bo może drugie dziecko też wyląduje u was :D Ja bym.zostawiła jeśli był rzadko uzywany

La_nina, w takim wypadku chyba bym nie kupowała, skoro praktycznie nie był używany..
Ja rano się pochwaliłam, niestety koło południa zaczęło mnie znowu boleć:( Jeśli jutro dalej tak będzie, to zadzwonię do gina, bo nie wiem tak naprawdę co mnie boli:(

My nie niestety nie mamy od kogo wziąć ubranek, większość naszych znajomych ma juz spore dzieci i w przeważają dziewczynki. Po córce muszę poszukać, ale większość wydałam . Zresztą po tylu latach, to nie wiem czy coś się będzie nadawać.
Normalnie mam zagwozdke i ja z tym materacem, miałam kupować ten z gryką, ale jak was poczytałam to chyba kupie piankę.
Za tydzień idę do lekarza i bez zwolnienia nie wychodzę [emoji12] Mam juz dość pracy i z przyjemnością posiedzę w domu. Wreszcie się wezmę za wyprawkę, ale zamierzam kupować ubranka gdzieś w grudniu, liczę na przeceny. Może w listopadzie kupie łóżeczko i wózek.
Przyznam się, ze przeraża mnie wizja kompletowania wyprawki, i nawet nie chodzi pieniądze, ale o to ze mi się nie chce i nie wiem jak się za to zabrać. Tyle rzeczy się zmieniło...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
dzięki :) nie będę raczej kupować. kupię starszemu teraz łóżko żeby powoli wyprowadzać go od nas z łóżka żeby zrobić miejsce dla Mary :) to, ktore kiedyś jagódka pokazywałaś mi się podobało, poszukam czegoś podobnego. Jutro mam wizytę u swojego gina, zapytam go o te kłucia i poproszę żeby zmierzył szyjkę bo ostatnio było 35mm a nie chciałabym żeby nagle powiedział: oszczędny tryb życia i leżenie bo ja nie mam teraz na to czasu. jeśli zostawiłabym mężowi wybieranie płytek, podłóg, armatury no i generalnie wszystkiego to chyba możecie się domyślić jakby wyglądał mój nowy dom...armagedon. mój mąż to umysł ścisły i nie ma za grosz...no nie wiem..wyczucia?

reklama
Dzięki za rady odnośnie materacyka :) piankowy będzie w takim razie - czy w tej kwestii jest jakiś większy wybór, jakieś typy są lepsze niż inne?
Co do ubranek - u mnie spora część będzie nowa, część pewnie coś sobie wybiorę w lumpikach, totalnie nie mam od kogo dostać - wśród znajomych prawie nikt się nie rozmnaża, w rodzinie zrobili to już wcześniej i w dodatku płeć nie ta :p tak że nawet na siłę nikt mnie nie będzie uszczęśliwiał ;)
Ale wciskanie komuś używanych, niechcianych przez obdarowaną osobę jeszcze z intencją ich sprzedaży - hit :oo:

Do góry