reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Kasia.Zosia Zapraszam do mnie, ja ostatnio 23.00 weszłam hahah

Tutluturlu Kciuki za wizytke&&&&
Tak, czytałam o twojej "przygodzie" :) ale chyba bym nie dała rady ;) choć wczoraj nie moglam zasnac, położyłam się po 2 w nocy i o dziwo wyspałam się :)
Ja standardowo na plusie juz 4 kg, tydzień 16, czyli u mnie norma, jak mam po raz 3 przytyć 20+ kg.
Ciekawe kto pierwszy urodzi :) w lutym będzie wesoło jak juz każda będzie meldowac ze szpitala co i jak :)

Klauduśka lekarze biorą tylko pod uwagę termin porodu wyliczony z OM, taki termin masz w karcie ciąży. Wiadomo że są dwutygodniowe odchylenia w jedną i drugą stronę. Ją osobiście syna urodziłam dokładnie w dzień który był zaznaczony na USG prenatalnych jako termin porodu.

Dziewczyny jak to jest z ta datą porodu? Z ostatniej miesiaczki wychodzi 25.02 a z usg prenatalnego 19.02. Ktora według was bardziej prawdopodobna?

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja czytałam w niedziele ze najbardziej prawdopodobny jest termin z usg zrobionego przed 9 tygodniem, ewentualnie nie później niż do końca 1 trymestru. Mi sie sprawdzilo w przypadku syna, data z pierwszego usg. Ale faktycznie wyliczaja z om najczesciej (z córką miałam tylko usg z powodu bardzo nieregularnego okresu). Tym razem i tak nie mam się nad czym zastanawiać bo oba terminy mam takie same (z om i usg już w 6 tygodniu) 10.02 :)

Turlututu ja na plusie 20 dag :p ja w ciąży z córką 12 kg przybrałam. Do polowy ciazy przybralam jakies 4 kg a Od połowy ciąży co miesiąc było +2 kg:)

Klauduska mi się żaden nie sprawdził i teraz tez się nie nastawiam. Chyba, że bd miała planowane cc.
Jak to mówią miłość poród i sraczka przychodzą z nienacka ;)

reklama
Mój lekarz kieruje się tak jak Kasia.zosia piszesz tym z USG robionego do 10 tyg. W pierwszej ciąży sprawdziło się z USG. A w tej ciąży z OM termin mam na 1 stycznia a z usg na 14 lutego i trzymamy się tego drugiego terminu

Do góry