reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Cholera, po wczorajszym samolocie i usg dopochwowym zaczęłam krwawic i to dosyć mocno.. Jutro mam przyjechać na IP bo gin dyżur ma. Szlag by to.. A szyjke mi mierzył, bo ja zawsze mam z tym problem i chciał znać poziom startowy. Szału nie ma, tylko 31mm.. żenada

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak ja bym chciala nie przybierac na wadze ... U mnie waga leci w gore jak szalona, tylko ja mam tendencje do tycia, a po przeprowadzce do Usa to w pierwszym roku tak przytylam ze juz wagowo jedna ciaze zaliczylam :) w tym tygodniu ide na basen i koniec wylegiwania sie ... U mnie dzisiaj 16 tydzien + 6 dni i termin mam na 1 lutego ten sam z usg i z OM.

.jagodka trzymam kciuki, na pewno bedzie dobrze wszystko!

Rozmaryn właśnie w karcie ciąży nie mam nic wpisane. A u mnie jest taka sytuacja, że ja brałam cały czas regularnie od 4lat tabletki i Ciąża była wielką niespodzianką. A tak czytam na internecie, że przy takich sytuacjach termin z om średnio ma sie do prawdy.

Kasia.zosia czytałam właśnie to samo. No i właśnie się zastanawiam bo chyba przy wpadce z ciążą podczac brania tabletek też ciężko patrzeć na om, bo przy tabletkach nie ma okresu a krwawienie z odstawienia.

Elenna w sumie mnie tylko zżera ciekawość jak maleństwo się rozwija, na jakim etapie jest.

Życzę wszystkim zdrowia bo ja się właśnie rozkładam powoli. Z nosa juz leci, a do tego juz 37 stopni wyskoczyło na termometrze [emoji20]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Cholera, po wczorajszym samolocie i usg dopochwowym zaczęłam krwawic i to dosyć mocno.. Jutro mam przyjechać na IP bo gin dyżur ma. Szlag by to.. A szyjke mi mierzył, bo ja zawsze mam z tym problem i chciał znać poziom startowy. Szału nie ma, tylko 31mm.. żenada

Z tego co patrzyłam na innym forum to tak między 3 a 4 cm jest ok, a nawet mniej. Ale różnie bywa bo szyjki jak ludzie każda inna, jedna krótsza, jedna dluzsza, jedna chudsza, inna grubsza :) powodzenia na ip

W 14Tc powinna być dłuższa, tym bardziej,że mam skłonności do przedwczesnego skracania się szyjki i trzeba jej bardzo pilnować. W ostatniej ciąży w 30tc miałam zakładany pessar przy długości 24mm i lekkim uchyleniu wewnetrznym typu Y. Teraz pewnie też skończy się pessarem i przymusowym lezeniem. No zobaczymy co mi jutro powiedzą, oby tylko mnie nie zostawil na patologii.

Mi to lekarz nic nie mowi..tylko ze wszystko jest ok i zebym przyszla za miesiac.. Nic wiecej.... Nawet wyniki badan nie pokazuja, ja zobaczylam bo potrzebowalam do zielonej karty...

Mi też nie mówił, zbadał i mruczał "piękna szyjka, cudna" i już :)
Ja dziś w Decathlonie zakupiłam kostium kąpielowy dla ciężarnych (fajny taki, ma więcej luzu w brzuszku, taki "na zapas") i od jutra już zamierzam sobie raz czy dwa popływać bo zwariuję bez ruchu...
Klauduska zdrowka !!!

reklama
To mój zawsze wszystko mówi, wyjaśnia pokazuje jak np. ostatnio dłoń, łokieć, stópka itp :) wszystkie wymiary , szyjka, pępowina, ilość wód płodowych itp :D Nie mam co narzekać na niego i zawsze wchodze punktualnie - maks 5 minut poślizgu :)

Do góry