reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Hej, jeśli chodzi o wizyty ja chodzę prywatnie w Warszawie do Unicare stąd takie późne godziny.Ale gdy mieszkałam w Lublinie, skąd pochodzę, to też czasem na nfz miałam tak późno wizyty:)
Właśnie wróciłam od lekarza, 16 tc, wszystko ok...i chyba dziewczynka!!!
Mówię lekarzowi "Cholerka, miał być synio, zakupiłam materiał w ciuchcie i samochodziki żeby uszyć kołderki"... lekarz patrzy na usg i pyta "ojej, dużo masz tego materiału?:)"
Cieszę się, że wszystko ok, trzymam kciuki za Was!
Martwi mnie moja waga. Przed ciążą 54-55 kg.
Msc temu - 55,2. Dziś 57,5.
Szok. Za dużo. Najgorsze, że wiem, że się objadałam. Z nudów z głupoty. Ponad 2 kg w msc na początku to niefajnie... Muszę się pilnować:(
Jak z tym u Was?

reklama
Turluturlu czekamy na dobre wiadomości po wizycie :)
Wszystkozajęte to miałaś "miłą i fachową" wizytę u pani doktor aż brak słów poprostu brrr.
U mnie standardowo hormony tarczycowe zmienne jak chorągiewka na wietrze tsh 0.77 , ft3 3.6 a ft4 16.35 czyli trzeci raz będziemy zmieniać dawkę leku :( jeszcze trochę a będę mieć wszystkie możliwe dawki eutyroxu w domu ;)

Turluturlu super ze wszystko dobrze z maluszkiem :)

Dziewczyny, jeszcze wazna sprawa odnosnie opryszczki na ustach. Mialam w lipcu niewielka. Chorowalam wczesniej niestety zawsze mialam ja przed okresem. W lipcu posmarowalam mascia. Lekarz powiedzial, ze dobrze ze tak zareagowalam ale jezeli to sie powtorzy to koniecznie zazyc heviran-na recepte. Opryszczka jest bardzo niebezpieczna dla dziecka.takze jak wam "wyskoczy" to idzcie do doktorka. Pytalam tez o basen bo tesknie za intensywnym ruchem (przed ciaza fitness bieganie...wszystko...) i nie ma przeciwskazan jezeli wszystko jest ok. Sie rozpisalam ale to tak informacyjnie:)

Turluturlu 2,5 kg do 16 tc przytyłaś i myślisz, że to za dużo czy ja coś zle zrozumiałam? Bo jak dobrze, to Twój przyrost wagi jest całkiem normalny i raczej przy dolnych granicach niż górnych.

To tak jak u nas [emoji5] podczas ostatniej wizyty A było to wtedy 13t5d i było -5kg... za tydzień wizyta i pierwszy raz chciałabym zobaczyć +kg na wadze [emoji5]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi lekarz tłumaczył ostatnio że 17+5 oznacza że masz skończony 17 tydzień i już leci Ci 5 dzień tygodnia 18. Dziwne jest to że mamy taki sam termin a u mnie 16+5... Hmm

Do góry