reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Mnie chodzi wyłącznie o reakcje lekarza. Powinna mi powiedzieć ciąży nie prowadzimy, ale dam pani wypiskę badań, które są u nas za darmo i pobiorę cytologię. Zamiast nic nie mogę zrobić, proszę sobie to iść na rejestracje wyjaśnić! Jakby mogla to by mi kazała spier***ać i du*y nie zawracać takie odniosłam wrażenie. Za to pani kierownik medyczna bardzo miła, zdziwiona zachowaniem lekarza i szybko wyjaśniła sprawę. Skierowania mam i na krew i na usg. A o to mi chodziło. Szkoda, że w taki sposób trzeba to było załatwić.

reklama
Lepiej niech nikt nie zdziera z ciężarną;) Ja w przychodni czekam mam jakiś dziwny ból gardła, aż cała szyja boli. W piątek szpital .. Tak mnie bolało.. otóż kręgosłup i nikt nic nie poradzi, bo ciąża ehh..

Na poprawę nastroju przyszły dziś z H&M moje ciążowe spodnie i bluzka ;)

Załączniki

• Screenshot_2016-08-22-16-25-58.png
    Screenshot_2016-08-22-16-25-58.png
    303,2 KB · Wyświetleń: 91
Ja tez mialam w polsce pakiet z Lux Medu i nawet prowadzilam w notesie ranking lekarzy :) mialam jedna internistke ktora byla boska !!! Ale z ginekologami i ortopedami to gorzej... Jak madz pakiet to badania powinna Ci zrobic przeciez placisz za to !!! Dobrze ze wywalczylas swoje. A mam pytanie do mam co rodzily, czy mialyscie znieczulenie przy porodzie? I co o nim sadzicie? Dla mnie to bylo normalne i oczywiste ze bede miala ale wczoraj cos tesciowa zaczela mowic ze kuzynka miala po nim pproblemy i gorzej sie czula i zaczelam sie zastanawiac...

Ja tez mialam w polsce pakiet z Lux Medu i nawet prowadzilam w notesie ranking lekarzy :) mialam jedna internistke ktora byla boska !!! Ale z ginekologami i ortopedami to gorzej... Jak madz pakiet to badania powinna Ci zrobic przeciez placisz za to !!! Dobrze ze wywalczylas swoje. A mam pytanie do mam co rodzily, czy mialyscie znieczulenie przy porodzie? I co o nim sadzicie? Dla mnie to bylo normalne i oczywiste ze bede miala ale wczoraj cos tesciowa zaczela mowic ze kuzynka miala po nim pproblemy i gorzej sie czula i zaczelam sie zastanawiac...
Znieczulenie na pewno super sprawa. Ja nie miałam bo nie chciałam no i udało mi się ze miałam szybkie porody i z mojej perspektywy nie bardzo bolesne (mam wysoki próg bólu :D) Wady i zalety-można sobie przeszukac internet. Ja napiszę tylko tyle że znam dziewczyny, które dzięki znieczuleniu unikneły kolejnej traumy po porodzie.

reklama
No wlasnie chyba sie przekonuje .... :) a czy takie chusty trudno sie wiaze ? Wiem ze w Polsce organizuja kursy ale tu gdzie mieszkam nie ma i zastanawiam sobie czy dam rade ? Jakie chusty polecacie ? Moze jakis link ? A i jeszcze mam pytanie czy chodzilyscie / macie zamiar sie zapisac do szkoly rodzenia?
Ja w pierwszej ciąży chciałam iść do szkoły rodzenia bo pierwsze dziecko. Choć z dziećmi miałam już doczynienia. Niestety były problemy w firmie i kompletnie zabrakło czasu i atlasu (bo w moim przypadku w szpitalu w którym chciałam rodzic koszt szkoły rodzenia wynosił kilkaset zł ). Dziecko za chwile bd miało 2 lata, ożywione, niechorowite, niebite, więc chyba dałam radę. Teraz to nawet nie mialabym jak pójść :p ale ogólnie koleżanki, które chodziły polecają.

Turlututu czekamy na dobre wieści po wizycie :)

Wszystkozajete u nas na lux med to chyba lekarze z ostatniej łapanki. Płaciłam,a i tak do nikogo sensownego nie trafiłam. Zrezygnowałam. Chodzę prywatnie i chyba taniej mi to wychodzi. :p

Do góry