reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny! Mogę dołączyć? Nieśmiało podczytuję Was od jakiegoś czasu. Niestety mam trochę złych doświadczeń i dlatego czekałam dość długo by napisać. Mam 29 lat, jestem z Lublina, mam dwójkę dzieci, to moja 6 ciąża. Termin mam na 21.02.17

reklama
Witam Was ponownie :-) moje ostatnie dwa dni to jak z piekła do nieba :-) jestem na urlopie już prawie dwa tygodnie. Jak dotąd wszystko było dobrze aż do niedzielnego popoludnia gdy zobaczyłam ciemnabrazowe plamienie. Przerazilam się bardzo. Wczoraj od rana szukalam jakiegoś lekarza z usg który mnie przyjmie aż wreszcie o 18:30 udało się. Trafilam na bardzo sympatyczną lekarke. Okazalo się ze z dzidziusiem wszystko w porządku! Rośnie ładnie bo na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu miał 2,3 cm a wczoraj 5,3 cm :-) termin porodu przesunął mi się z 9 lutego na 3. Sluchalismy serduszka, ogladalismy jak wariuje w brzuszku, lekarka stwierdziła ze strasznie ruchliwy i ze najprawdopodobniej chlopak :-) ale nie wiem czy można ufac tej tezie bo to dopiero wg usg 12 t 3 d. Najważniejsze ze dzidzia zdrowa bo już mialam najczarniejsze mysli. A co do plemienia to podobno nalozylo się pare czynnikow. Zwiekszony wysiłek fizyczny (dużo tu spaceruje i zwiedzam) , zbyt długie przebywanie na słońcu, zmniejszenie dawki duphastonu do 2x1 oraz czas kiedy normalnie mialabym miesiaczke. Nic innego niepokojącego nie zauwazyla i bardzo chce w to wierzyc. Mam nadzieje ze to jednorazowe plamienie się nie powtorzy bo myslalam ze zawalu dostane jak zobaczylam. Tym bardziej ze mam przykre doswiadczenie w tym temacie. Dziewczyny uwazajcie na siebie i na slonce! :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

zmartw
Witam Was ponownie :-) moje ostatnie dwa dni to jak z piekła do nieba :-) jestem na urlopie już prawie dwa tygodnie. Jak dotąd wszystko było dobrze aż do niedzielnego popoludnia gdy zobaczyłam ciemnabrazowe plamienie. Przerazilam się bardzo. Wczoraj od rana szukalam jakiegoś lekarza z usg który mnie przyjmie aż wreszcie o 18:30 udało się. Trafilam na bardzo sympatyczną lekarke. Okazalo się ze z dzidziusiem wszystko w porządku! Rośnie ładnie bo na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu miał 2,3 cm a wczoraj 5,3 cm :-) termin porodu przesunął mi się z 9 lutego na 3. Sluchalismy serduszka, ogladalismy jak wariuje w brzuszku, lekarka stwierdziła ze strasznie ruchliwy i ze najprawdopodobniej chlopak :-) ale nie wiem czy można ufac tej tezie bo to dopiero wg usg 12 t 3 d. Najważniejsze ze dzidzia zdrowa bo już mialam najczarniejsze mysli. A co do plemienia to podobno nalozylo się pare czynnikow. Zwiekszony wysiłek fizyczny (dużo tu spaceruje i zwiedzam) , zbyt długie przebywanie na słońcu, zmniejszenie dawki duphastonu do 2x1 oraz czas kiedy normalnie mialabym miesiaczke. Nic innego niepokojącego nie zauwazyla i bardzo chce w to wierzyc. Mam nadzieje ze to jednorazowe plamienie się nie powtorzy bo myslalam ze zawalu dostane jak zobaczylam. Tym bardziej ze mam przykre doswiadczenie w tym temacie. Dziewczyny uwazajcie na siebie i na slonce! :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Drusia badz dobrej mysli musi byc dobrze

airfix nie martw sie - kazdego nachodza gorsze mysli ale dasz sobie rade , bedziesz super mama , pamietaj ze teraz mamy burze hormonów. ..ja jak zaszlam w ciaze na samym początku (jeszcze o tym nie wiedzialam ) zmienilam zdanie i stwierdzilam ze nie chce dzidziusia. ..a tu nie dość ze ciaza to jeszcze bliźnięta. .ale będzie dobrze, dzieci to jedna z lepszych spraw kt spotykaja nas w życiu

dziewczyny jak piszecie o swoich problemach, plamieniach itd podziwiam Was i juz nie bede marudzić ze mi mdlo

Cześć Dziewczyny! Mogę dołączyć? Nieśmiało podczytuję Was od jakiegoś czasu. Niestety mam trochę złych doświadczeń i dlatego czekałam dość długo by napisać. Mam 29 lat, jestem z Lublina, mam dwójkę dzieci, to moja 6 ciąża. Termin mam na 21.02.17

Witaj
trzymam kciuki zeby bylo ok a chcialam zwiedzić Lublin ale niestety nie bylo okazji

Drusia2016 ja już ponad 2 tyg plamię, teraz to juz symbolicznie na szczęście, ale były 3 dni obfitego krwawienia, także wiem jaki to stres.

Densik- masakra u Ciebie ! Ciesze się ze znaleźli przyczynę ! Jeju aż 4 straty :( , dobrze że już jest leczenie i wszystko ok!

Airfix - ja takie doły mam co jakiś czas , niestety i jakieś ryki mnie dopadaja ale u mnie to spowodowane akcjami mojego dziecka zaczynam panikowac jak dam radę rade z dwójką ryczacych dzieci hah, chociaż ginekolog w Ciebie wierzy ,

Jeju dziewczyny najważniejsze żebyście były pod opieką lekarza i to jakiegoś dobrego

Ja tez juz badalam tarczyce bo mam dwa guzki i trzeba spr.

Jagodka- witaj, zapraszamy :) ,

Drusia - ciesze się ze dobrze się skończyło! Najlepiej na określenie płci jeszcze z 3-4 tyg. Ale dobry lekarz potrafi określić ,

Wszystkozajete- a u ciebie jaka jest przyczyna plamienia?

Pola - haha ja chyba też dam sobie spokój z marudzeniem :)

Jeju dziewczyny wstalismy z małym dziś o 9.50! Hah to sie nie zdarza wow szok

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Pola - a jest co zwiedzać, Lublin to piękne miasto:) zapraszamy:)

U mnie lekarz nie znalazł przyczyny plamień, bo też plamiłam 2 tygodnie temu, tak samo jak się nagle zaczęło, tak nagle się skończyło. Tak jak Was, męczą mnie mdłości, czasem całymi dniami. Jeszcze temperatura potęguje wszystkie zapachy, a nos mam jak pies gończy, coś okropnego. Czekam z niecierpliwością na drugi trymestr.

Mnie się znowu wróciło zmęczenie. Chce spać! Ale może też nałożyło się to że jeszcze się nie wyspalam po wycieczce...
Jak tam z jedzeniem? Na co macie ochotę?
Ja na warzywa, owoce, soki owocowe i nabiał....to raczej zdrowo ;-) ale myślicie że tak jak przy kwaśnym i słodkim można dopatrywać się wpływu płci to tu tez? ;-)

reklama
Witaj Jagódka :)

Drusia uważaj na siebie i więcej odpoczywaj. Ważne ze z maleństwem wszystko dobrze.

Airfix- chyba wszystkie teraz tak mamy. Chustawka nastrojów , hormony robią swoje :) ja też popada ze skrajności w skrajność z uśmiechu do płaczu bez powodu ;)

Do góry