reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja mam to wszystko na świeżo mój synek dopiero 9 miesięcy skończył i aż dziwnie mi myśleć, że taki maluszek będzie starszym bratem:) a z racji, że jest bardzo absorbujący to też często nie wiem w którym tyg jestem a jak się trafi jakiś lepszy dzień bez mdłości to całkiem zapominam, że w ciąży jestem

reklama
Ja właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem o tym, ze nas czeka powtórka z rozrywki. Pierwsze zęby, nauka chodzenia, spacerki, żłobki, przeszkola[emoji15] Córka ma 11 lat, ale mąż odpowiedział - kochanie wszystko zniesiemy, żeby tylko zdrowe było.
W czwartek mam prenatalne i już się boje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O jeny dziewczyny to faktycznie macie już duże dzieci ja doszłam do wniosku ze chyba jak bym miała takiego 6 latka to już nie wiem czy by była chęć spowrotem do pieluch wrócić po takim czasie bo przecież przecież takim 6-8- 10 lat dzieckiem to już kompletnie inne macierzyństwo , aniżeli z dzidzią :),

Emma - o masakra brzmi boleśnie nic się nie da z tym zrobić ?

Sojnabig- ja staram się naturalnie jeść owsianke itp. Ciepła szklanka wody z cytryna naczczo, ale tak zauważyłam że mam kłucie i takie problemy nie wiedziałam że to się jakoś nazywa ale przypisywałam ciąży i tak :)

Joanna- Ciebie to już w ogóle kobieto podziwiam za taką różnice wieku , faktycznie śmiesznie myśleć ze taki maluch będzie starszym bratem hihi :)

moja kuzynka ma rok po roku i mówiła ze dramat był a teraz dzieci podrosły I super jest :) - wszystko ma swoją zaletę , u mnie 3,5 r różnicy będzie myślę że fajnie :)

Agatucca- napewno będziecie tez mieli wsparcie w córce :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Hello! Wróciliśmy z gór:-D
Nie nadarze z odpisywaniem ale z tego co juz widzę
- nie mam mdłości, ale potworna zgage czasem :-( w pierwszej ciąży też tak było...
I jeść mi się nie chce...a mięsa to już w ogóle...ani słodyczy. Bardziej nabiał :-)
- mnie bolało też na dole po lewej. Lekarz powiedział że to zrosty po cesarce mogą ciągnąć przy powiekszaniu się macicy.
- mój synu skończy w październiku 5 lat. Codziennie prawie pyta czy już wiem co będzie ;-) i czasem gada do brzucha a na wyjeździe to nawet kołysanke śpiewał :-)
- no i po za np. ta zgaga i wcześniejszymi mdlosciami no i piersi bolą, to ja w ogóle nie zauważam że jestem w ciąży. Tak z brzucha to też jeszcze nic.
- ja też w pierwszej to każdy dzień liczyłam:-D teraz też fajnie czekać ale jest jeszcze tyle innych rzeczy do roboty... ;-)
- mój pracę będzie zmieniał w tym tygodniu. Ta sama branża, firma bramę obok a warunki o wiele lepsze. Ustalone godziny pracy, bony na święta itp. Tu gdzie był teraz zdarzało się że szedł na 6 miał pracować do 15 a przychodzili i mówili że zostaje do 20...i weź tu coś planuj :-/ tak że trzymajcie kciuki ;-)

Misia - no u mnie to pierwsza ciąża więc zrosty po cesarce nie możliwe :D

Miciurka - ja też już się przestawilam na takie jedzenie ale sądzę że mojemu organizmowi też trochę zajmie przestawienie się...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka my planując pierwsze dziecko po cichu liczyliśmy na bliźniaki ale, że był tylko jeden to szybko trzeba było się zdecydować na drugie. Na początku pewnie będzie ciężko zwłaszcza, że za granicą mieszkamy więc żadnych babć cioć itp ale pierwsze najtrudniejsze miesiące szybko zlecą a później dwójce z tak małą różnicą wieku raźniej będzie

Sojnabig myślę że przestawienie organizmu nie będzie wcale tak długo trwało. Zacznij od przegotowanej wody na czczo rano.

Miciurka powiem Ci że chcieliśmy rodzeństwo dla młodego dużo wcześniej tylko nam się nie udawało. Już sobie opuściliśmy po ostatniej stracie i przyszła taka niespodzianka. Ale widzę zalety w takiej różnicy wieku. Młody jest już samodzielny i mogę zająć się sobą i groszkiem

Hejka, a ja mam pytanie z innej beczki :) Siostra do mnie pisala czy mialam badanie krwi na cytomegalie, no i nie mialam i ona powiedziala ze musze miec to badanie... No ale moja ginekolog mi nie zalecila... Dlatego mam pytanie jakie badania krwi mialyscie oprocz podstawowej morfologi ?? Ja mialam tylko dwa: pierwsze na varicella zoster virus ( VZV) a drugie na HSV I i HSV II. A jak u was? Mi sie wydaje ze jakos malo mialam badan...

reklama
Co do jedzenia u mnie dziś na obiad.. owoce pod kruszonką [emoji23] Wczoraj byliśmy na działce, gdzie obie moje babcie spędziły ostatni tydzień i jak to babcie bezczynnie odpoczywać nie mogły. Poszły na szaber do sąsiada, nazbierały papierówek i porobiły słoiki :D Smak dzieciństwa to naleśniki z tymi jabłkami <3 A u teściów obrodziło w porzeczki wiec w piecu właśnie babcine jabłka z porzeczkami pod bezglutenową i bezmleczną kruszonką, a co, kto ciężarnej zabroni :p

Do góry