reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Było pytanie o badania wiec ja miałam gr krwi, przeciwciała anty rh, morfologia, mocz b ogólne, HCV,HBs, HIV, TSH, ze względu na niedoczynność tarczycy FT4, WR, cytomegalia igg igM, różyczka igg igM, toxoplazmoza igg igM, glukozą na czczo.

Airfix ja Ci się przyznam, że z ciąży się ucieszyłam jak zobaczyłam dwie kreseczki na teście, ale póki co się do niej nie przywiązałam. Nawet czasami zapominam, że jestem w ciąży. Mam nawet koszmary z tym związane i wyrzuty sumienia, że nie potrafię się cieszyć oczekiwaniem na drugie maleństwo :/

Drusia dobrze, że wiadomo od czego te plamienia. Ja teraz z córką sporo spaceruje. Staram się do 11 bo najchłodniej. Potem ciach do sklepu i do domku.

Ja za 2 h idę z Młodą do pediatry. Ma tragiczne zmiany pod pieluchą i mam nadzieje, że nas ta lekarka za patologie nie weźmie. Zła jestem na siebie bo mogłam ja juz w ubiegłym tyg w domu zostawić. Jak się okazało teściowa też Ale w domu trzymała, więc jej na jedno wyszło co by siedziała ze mną... a nawet lepiej by było bo przynajmniej bym jej pupsko wietrzyła. Eeeech...

A no I trzymajcie kciuki jak się dogadamy z ceną mieszkania i lokalu na biuro to do końca listopada bd na swoim :)

reklama
Densik jak to jest z clexanem? On jest jakoś refundowany czy pełnopłatny - no i jeśli można wiedzieć, to ile płacisz? Ja na razie jestem na acardzie, ale z tego co mi gin mówił, pod koniec ciąży przejdę na clexane.

Misia, ja za to nabiału nie mogę prawie wcale - tzn zjem tylko płatki z mlekiem, żółty ser i tyle. W ciąży z córką jadłam tylko jogurty, sery i dżemy, teraz odwrotnie. Chętne sięgam po kwaśne, ostre, wyraziste smaki, z synem chyba podobnie się żywiłam, ale każda ciąża inna, ja bym po tym nie wyrokowała.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Misia, ja za to nabiału nie mogę prawie wcale - tzn zjem tylko płatki z mlekiem, żółty ser i tyle. W ciąży z córką jadłam tylko jogurty, sery i dżemy, teraz odwrotnie. Chętne sięgam po kwaśne, ostre, wyraziste smaki, z synem chyba podobnie się żywiłam, ale każda ciąża inna, ja bym po tym nie wyrokowała.
Ja to tak z ciekawości ;-)

No to sobie wykrakałam, znowu plamienia się zwiększyły i są podbite krwią. A już myślałam, że koniec tego będzie. Dołuje mnie to, ale w sumie nic poza czekaniem nie da się zrobić. Miciur-ka przyczyna nieznana, może krwiak, ale na usg nic nie widać.

Hej Jagodka, czytam was od 4 rano, ale wy macie przezycia ja to juz bym zwariowala... Strasznie panikuje w ciazy nie wiem czy to dlatego ze to pierwsza czy to moj charakter :) ale o wszystko sie boje.. W pracy dzwigam roczne dziecko to za kazdym razem sie modle zeby mojemu nic sie nie stalo.. W ogole chce zrezygnowac z pracy bo zajmuje sie 5 dzieci a to w ciazy nie ta cierpliwosc i nie pobawie sie jak kiedys bo ja sie chodzic nawet boje :) Misia-A ja mam ochote na slodkie ... Owoce, ciastka czekolady nalesniki :) juz mi minela ochota na ziemniaki i w sumie nie mam pomyslu na obiady... Dzisiaj od 4 nie spie bo mialam miec badania prenatalne ale mi zadzwonili rano i przelozyli na czwartek :(

Wszystkozajete trzymaj się kochana! Będzie dobrze. Najgorsze są nerwy i czarne myśli ale sama wiem ze ciężko ich uniknac.

Ja tez ostatnio mam tylko na slodkie ochotę :-) lody gofry nalesniki itp. A wcześniej śledzie i inne kwasne lub ostre rzeczy dominowaly

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia mi to się smaki totalnie pomieszały nie piłam mleka teraz pije nie jadłam kwaśnych rzeczy teraz bez ogórków kiszonych ani rusz , nie lubiłam słodyczy teraz codziennie wcinam a od słonych i ostrych rzeczy dopóki końca nie było nie odeszlam a teraz w ogóle nie mogę patrzeć na takie rzeczy :)
Jagódka u mnie jest tak ja mam refundowane ze względu na zdiagnozowanie choroby. Żeby nie skłamac to place coś ok 12 zł za 1 opakowanie clexanu-czterdziestki a tam jest 10 szt ampulkostrzykawek a bez refundacji kosztują 115 zł za takie opakowanie.
Wszystkozajete ważne ze wiadomo ze z dzidzia ok i podziwiam ja chyba bym oszalała :( także odpoczywaj i leż trzymam kciuki żeby szybko przeszło
Elenna trzymam kciuki żeby się udało :)

Staram się nie fixować, choć wiadomo, że to zawsze stres i jakaś tam anomalia. Ale tłumaczę sobie, że skoro kropka przetrwała trzy dni potężnego krwawienia ze skrzepami bez szwanku to i tym razem nie da się wygonić. Oby się nie rozkręciło za bardzo.

reklama
Do góry