reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

hej dziewczyny :) dołączam do grona lutowych mam:) Ja czuję się w miarę dobrze, jedyne co mi doskwiera do ciągłe zmęczenie, znużenie :( Jenny a to dopiero początek :((, pytanie moje: jak tu nie przytyć za dużo w ciązy, mam obawy, bo w pierwszej ciąży to szczytowo u mnie było, az 30 kg!! Naszczescie wróciłam do swojej wagi.. wiadomo zdrowie maluszka jest najważniejsze, ale nie chciałabym znowu tak przytyć..

reklama
Witam nowe mamusie lutowe!!
Meldujemy się z domku! Plamienia nie powróciły, więc liczę że na piątkowej wizycie dr choć na parę godzin pozwoli opuszczać łóżko.
Któraś pisała, że krwiaki od zagnieżdżania, u mnie niekoniecznie bo krwiak zrobił się w granicy 8 tyg, a dr tłumaczył, że to tak jak z uderzeniem w nogę, czasem po prostu robi się krwiak, dziwne to trochę, ale nie będę dyskutować z lekarzem.
A propos witamin, moja dwójka witaminowa, pierwszy urodzony w 40 tyg, waga 4230, drugi w 38 tyg, waga 3530. Zobaczymy jak teraz będzie ;-)
Moje całodniowe mdłości przeszły w popołudniowo-wieczorne, zgaga ciut mniejsza.Za to wczoraj tak mnie jajniki bolały, że nospę wzięłam.
Oprócz tego ciśnienie mi skacze, bo nie mogę gwałtownie wstać.
Dziewczyny! nie zamartwiajcie się, że objawy pojawiają się i znikają, to natrua, wie co robim a objay za moment przecież ustąpią całkiem :-)

Doszliśmy do małego porozumienia w sprawie imion, Natalka lub Nadia, ewentualnie Mikołaj lub Jakub- chyba, że mi na końcu palma odbije i zmienię ;-)
Miłego dnia :-D

Anna25 Super ze u Ciebie w porządku już w miare:) imiona śliczne - w pierwszej ciąży Nadia miała być u mnie,ale siusiak urósł hehe teraz przed ciaza Natalka mi chodziła po głowie ale u sąsiadki obok jest i tak myślę....na razie mówię Emilka do brzucha hehe

Airfix no taką mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej...
ostatnie tygodnie były naprawdę trudne i chciałabym już choć troch cieszyć się z tej ciąży... a do tego potrzebuję pozytywnych wieści w piątek
Emilka też ładnie :-)

Jolkaaa- witaj , chyba nie ma skutecznego sposobu na przytycie, nie jedz dużo słodyczy itp. Jedz posiłki małe i często i zbilansowane - myślę że to rolę tez odgrywa organizm - jakieś tam predyspozycje ale naprawdę nie wiadomo o co chodzi - ja np w 1, ciąży przytyłam 11 kg podczas całej , a teraz jak jestem w 2 ciąży juz przytyłam 3 kg a praktycznie nic nie jem bo mam mega mdłości i weź tu bądź człowieku mądry ;) .
Najważniejsze chyba nie jeść za dwoje a dla dwojga :)

Anna25- super wieści ze juz w domu - odpoczywaj! Nie ma to jak u siebie :) , niezłe masz te dolegliwości - ja też mam mdłości i przychodzą idą wracają w ciągu dnia i wieczorem , nie ma zasady wkurza mnie haha ;) - szybko imiona wybraliście u mnie dalej dzidzia pozostaje nazwana dzidzia - chyba tez zrobimy głosowanie po rodzinie .

Airfix - to ty tez juz wybrałaś imiona ? :)

To ja zostane chyba na końcu wątku z bezimienna dzidzia z wielkimi bojami z W. bo zero zgodności hahh

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

hej hej :) troszeczkę mnie nie było ale na wczasach nie miałam wcale zasięgu. Było cudownie, bardzo wypoczęłam i wszystkie ciążowe dolegliwości przeszły jak ręką odjął :) Wczoraj byłam na wizycie i groszek ma się całkiem dobrze wg. usg 10tydz.4d czyli już całkiem sporo. Dziś kupiłam sobie w lidlu ciążowe dresy bo nie mogę już chodzić w żadnych moich spodniach.
Któraś z Was pytała się o witaminy, mi doktor polecił prenatal uno podobno jest dobry a dodatkowo ma wyciąg z imbiru więc działa przeciwwymiotnie.
Mam do was pytanie bo od jakiegoś czasu mam takie zielono żółte upławy, powiedziałam o tym lekarzowi a on odrazu przepisał mi antybiotyk dopochwowy tylko zastanawiam się czy brać go czy poczekać do tego 12 tygodnia skończonego żeby groszkowi nie zaszkodzić. Nic mnie nie swędzi i nie piecze nic nie śmierdzi tylko ten właśnie dziwny kolor upławów...

Mi w poprzedniej ciąży gin nie kazał nic brać do końca 14 tyg, bo to pierwszy trymestr. W 12 tc dostałam zielonych upławów, pojechałam na IP i jego córka zapisała mi macmiror. I niestety nie pomogło. Cała ciążę bujałam się z infekcja. Ja bym brała globulki jak gin zapisał.

Witam. Przepraszam ze na Wasze forum weszlam ( bo jestem na marcowkach) ale powiedzcie czy Was tez przestaly bolec piersi w okolicy 4-5tyg? I czy to zawsze zly objaw musi byc? Plamien nie mam od poczatku ciazy. jeszcze dzis rano nie moglam dotknac a teraz prawie ich nie czuje [emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miewam takie bezobjawowe momenty, a potem nawrot zwala mnie z nóg. Mnie piersi prawie wcale nie bolą a w poprzedniej ciąży żeby się przekręcić z boku na bok musiałam je trzymać, taki ból :p

Aha szef powiedział że nie mam do czego wracać po porodzie, a sąsiad z dołu wypala codziennie paczkę fajek, to takie mam zmartwienia

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Masz prawie 2 lata na wymyślenie czegoś nowego. A może własna działalność? Są fajne projekty dla mam powracających na rynek pracy;)

hej dziewczyny :) dołączam do grona lutowych mam:) Ja czuję się w miarę dobrze, jedyne co mi doskwiera do ciągłe zmęczenie, znużenie :( Jenny a to dopiero początek :((, pytanie moje: jak tu nie przytyć za dużo w ciązy, mam obawy, bo w pierwszej ciąży to szczytowo u mnie było, az 30 kg!! Naszczescie wróciłam do swojej wagi.. wiadomo zdrowie maluszka jest najważniejsze, ale nie chciałabym znowu tak przytyć..
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg. Pierwszy trymestr dużo wymiotowałam i odstawiłam słodycze (jadłam tylko "w gościach " ;) Teraz mam nakaz oszczędzania, jem dużo więcej niż w poprzedniej ciąży i mam ciągi na słodycze, a waga pokazała -1.5 kg. Chyba nie ma jakiejś złotej zasady, żeby nie przytyć.

Ja od dziś postanowiłam kontrolować co jem, bo w ubiegłym tygodniu opróżniłam szafkę ze słodyczami (a tam tyle niezdrowych rzeczy buuu:(
Dziewczyny wszystkie badania w laboratorium mialyscie od razu?
Bo tak mi się kojarzy ze na przeciwciała anty rh, HIV i wr musiałam czekać kilka dni w poprzedniej ciąży... :confused:

Elenna ja wszystko czyli różyczkę , toxo, cmv, hiv, hbs, hcv, morfologię i panel tarczycowy miałam tego samego dnia wieczorem, a na grupę krwi czekałam 2 dni robocze

reklama
hej hej :) troszeczkę mnie nie było ale na wczasach nie miałam wcale zasięgu. Było cudownie, bardzo wypoczęłam i wszystkie ciążowe dolegliwości przeszły jak ręką odjął :) Wczoraj byłam na wizycie i groszek ma się całkiem dobrze wg. usg 10tydz.4d czyli już całkiem sporo. Dziś kupiłam sobie w lidlu ciążowe dresy bo nie mogę już chodzić w żadnych moich spodniach.
Któraś z Was pytała się o witaminy, mi doktor polecił prenatal uno podobno jest dobry a dodatkowo ma wyciąg z imbiru więc działa przeciwwymiotnie.
Mam do was pytanie bo od jakiegoś czasu mam takie zielono żółte upławy, powiedziałam o tym lekarzowi a on odrazu przepisał mi antybiotyk dopochwowy tylko zastanawiam się czy brać go czy poczekać do tego 12 tygodnia skończonego żeby groszkowi nie zaszkodzić. Nic mnie nie swędzi i nie piecze nic nie śmierdzi tylko ten właśnie dziwny kolor upławów...
. Mi tez lekarz przepisal antybiotyk z tym ze doustny i ja sie wstrzymuje do kolejnej wizyty.. Niby mala dawka ale podobno oddzialywuje na dziecko i nie jest zalecany w ciazy...
Mysle ze tabletki dopochwowe mniej zaszkodza dziecku ale ja Ciebie rozumiem bo tez sie boje wziasc ..

Do góry