reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja bede miala badania prenantalne ale tutaj to robia wszystkim kobietom w ciazy.. Bylam u lekarza i podobno maja do mnie dzwonic ze szpitala zeby umowic sie na termin.. Monsku dokladnie zapiekany chleb z serem a ostatnio pizza z samym serem... Mialam sie odzywiac zdrowo i tak sie odzywialam przed ciaza a teraz wszystko mi sie poprzestawialo.. Przed ciaza jadlam kasze lososia duzo szpinaku i warzyw, ciemne pieczywo a teraz biale pieczywo ziemniaki pizza i duuuzo owocow .. W ogole ciagnie mnie dp slodkiego ..

reklama
U nas imiona wybrane jednogłośnie Antek albo Pola. Mi odziwo apetyt urósł strasznie więc się strasznie cieszę :)

Aż miło czytać o tym jak, któraś z Was pisze, że ze zdrowiem wszystko ok!

Dziewczyny ile z was robi badania prenatalne? Moja mama jak byla w ciazy miala je refundowane i okazało sie, że moja siostra bedzie chora, konkretnie bedzie miala Downa. Mama potem zostala wyslana na aminiopunkcje i okazalo sie, ze wszystko jest w porządku. Zastanawiam sie czy jest sens je robic. Zwłaszcza, ze mam 21lat, w rodzinie żadnych chorób, oprocz bielactwa które mam ja. Ciąża przebiega wzorowo, juz na poczatku 6 tygodnia widac było echo serduszka. Co myślicie o tych badaniach? :)

Ja robie tylko usg. Z córką miałam jeszcze test PAPPA bo przezierność karkowa wyszła ponad normę. Oczywiście jako 25 latka z nie obciążonym wywiadem wynik statystyki miałam super. Teraz myślę nie robić tych testów. W sumie dla mnie nic nie zmienią, bo i tak bym ciąży nie usunęła.

Położyłam się odpocząć. A tu telefon, powiadomienia z olx (swoją drogą nie wiem czy uda mi się kiedyś coś tam sprzedać bo jak ludzie dowiadują się że bd musieli ponieść koszt przesyłki to im za drogo... ), potem sąsiedzi wrócili z pracy, a oni zawsze trzaskają drzwiami. A no i jeszcze kupę młodego (2 letniego syna ) położyli pod drzwiami i pachnie caaaała klatka.

Czasami sa tez takie momenty gdy nagle zauwazam, ze nie ma mdlosci..dziwne! szalone! jak to? :) a potem znow dopada na maxa..ellie 123 chleb z tostera+ser to jedyne co mi wchodzi, do reszty sie zmuszam. Zwazajac na fakt, ze wczesniej chleba prawie wogole nie jadlam to szok!

Czy Wam tez sie jakby ciezej skupic np na czytaniu? Czuje jakby mi sie mozg skurczyl..
Też tak mam, wcześniej nie jadłam chleba, a teraz nic poza chlebem bułeczkami nie wchodzi, a kurczak mi śmierdzi fujjj

Ja już myślałam ze mi mdłości przeszły, bo przez 2 dni miałam spokój i jadłam co tylko chciałam. A dzisiaj po południu znowu mnie mdli :/

Też mi wchodzi najlepiej pizza, biale pieczywo, i owoce, a wcześniej właściwie w ogóle ich nie jadłam, za to mnóstwo warzyw :/ mięso mogę jeść o ile przygotuje je ktoś inny ;) odkryłam to u teściów :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już myślałam ze mi mdłości przeszły, bo przez 2 dni miałam spokój i jadłam co tylko chciałam. A dzisiaj po południu znowu mnie mdli :/

Też mi wchodzi najlepiej pizza, biale pieczywo, i owoce, a wcześniej właściwie w ogóle ich nie jadłam, za to mnóstwo warzyw :/ mięso mogę jeść o ile przygotuje je ktoś inny ;) odkryłam to u teściów :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ayran mam podobnie, są dni lepsze a później wszystko wraca ze zdwojoną siłą, no i mięso dam radę zjeść pod warunkiem że przyrządza je ktoś inny...

Eveee - a powtarzalas betę ? Ja bym radziła powtórzyć porównać z poprzednią dla świętego spokoju , kurde 6 t powinno być widać chyba ze późno owulacja i myślisz ze jesteś dalej niż jesteś. .. ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z miesiączki 6t3d. Ostatnia beta 4 lipca była 1222.
Nie umiem ocenić tego wyniku, a lekarz jest pewny?? Z córką w 6t5d nie biło jeszcze serce, lekarz powiedział że będzie poronienie, bo plamiłam, a 10 dni później już biło, więc cuda się zdarzają... miałaś już wcześniej usg??

Do góry