hej dziewczyny dołączam do grona lutowych mam Ja czuję się w miarę dobrze, jedyne co mi doskwiera do ciągłe zmęczenie, znużenie Jenny a to dopiero początek (, pytanie moje: jak tu nie przytyć za dużo w ciązy, mam obawy, bo w pierwszej ciąży to szczytowo u mnie było, az 30 kg!! Naszczescie wróciłam do swojej wagi.. wiadomo zdrowie maluszka jest najważniejsze, ale nie chciałabym znowu tak przytyć..
reklama
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Witam nowe mamusie lutowe!!
Meldujemy się z domku! Plamienia nie powróciły, więc liczę że na piątkowej wizycie dr choć na parę godzin pozwoli opuszczać łóżko.
Któraś pisała, że krwiaki od zagnieżdżania, u mnie niekoniecznie bo krwiak zrobił się w granicy 8 tyg, a dr tłumaczył, że to tak jak z uderzeniem w nogę, czasem po prostu robi się krwiak, dziwne to trochę, ale nie będę dyskutować z lekarzem.
A propos witamin, moja dwójka witaminowa, pierwszy urodzony w 40 tyg, waga 4230, drugi w 38 tyg, waga 3530. Zobaczymy jak teraz będzie ;-)
Moje całodniowe mdłości przeszły w popołudniowo-wieczorne, zgaga ciut mniejsza.Za to wczoraj tak mnie jajniki bolały, że nospę wzięłam.
Oprócz tego ciśnienie mi skacze, bo nie mogę gwałtownie wstać.
Dziewczyny! nie zamartwiajcie się, że objawy pojawiają się i znikają, to natrua, wie co robim a objay za moment przecież ustąpią całkiem :-)
Doszliśmy do małego porozumienia w sprawie imion, Natalka lub Nadia, ewentualnie Mikołaj lub Jakub- chyba, że mi na końcu palma odbije i zmienię ;-)
Miłego dnia
Meldujemy się z domku! Plamienia nie powróciły, więc liczę że na piątkowej wizycie dr choć na parę godzin pozwoli opuszczać łóżko.
Któraś pisała, że krwiaki od zagnieżdżania, u mnie niekoniecznie bo krwiak zrobił się w granicy 8 tyg, a dr tłumaczył, że to tak jak z uderzeniem w nogę, czasem po prostu robi się krwiak, dziwne to trochę, ale nie będę dyskutować z lekarzem.
A propos witamin, moja dwójka witaminowa, pierwszy urodzony w 40 tyg, waga 4230, drugi w 38 tyg, waga 3530. Zobaczymy jak teraz będzie ;-)
Moje całodniowe mdłości przeszły w popołudniowo-wieczorne, zgaga ciut mniejsza.Za to wczoraj tak mnie jajniki bolały, że nospę wzięłam.
Oprócz tego ciśnienie mi skacze, bo nie mogę gwałtownie wstać.
Dziewczyny! nie zamartwiajcie się, że objawy pojawiają się i znikają, to natrua, wie co robim a objay za moment przecież ustąpią całkiem :-)
Doszliśmy do małego porozumienia w sprawie imion, Natalka lub Nadia, ewentualnie Mikołaj lub Jakub- chyba, że mi na końcu palma odbije i zmienię ;-)
Miłego dnia
Anna25 Super ze u Ciebie w porządku już w miare imiona śliczne - w pierwszej ciąży Nadia miała być u mnie,ale siusiak urósł hehe teraz przed ciaza Natalka mi chodziła po głowie ale u sąsiadki obok jest i tak myślę....na razie mówię Emilka do brzucha hehe
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Airfix no taką mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej...
ostatnie tygodnie były naprawdę trudne i chciałabym już choć troch cieszyć się z tej ciąży... a do tego potrzebuję pozytywnych wieści w piątek
Emilka też ładnie :-)
ostatnie tygodnie były naprawdę trudne i chciałabym już choć troch cieszyć się z tej ciąży... a do tego potrzebuję pozytywnych wieści w piątek
Emilka też ładnie :-)
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Będzie dobrze!!!
Ja do piątku chyba zwariuje ;-)
Ja do piątku chyba zwariuje ;-)
Jolkaaa- witaj , chyba nie ma skutecznego sposobu na przytycie, nie jedz dużo słodyczy itp. Jedz posiłki małe i często i zbilansowane - myślę że to rolę tez odgrywa organizm - jakieś tam predyspozycje ale naprawdę nie wiadomo o co chodzi - ja np w 1, ciąży przytyłam 11 kg podczas całej , a teraz jak jestem w 2 ciąży juz przytyłam 3 kg a praktycznie nic nie jem bo mam mega mdłości i weź tu bądź człowieku mądry .
Najważniejsze chyba nie jeść za dwoje a dla dwojga
Anna25- super wieści ze juz w domu - odpoczywaj! Nie ma to jak u siebie , niezłe masz te dolegliwości - ja też mam mdłości i przychodzą idą wracają w ciągu dnia i wieczorem , nie ma zasady wkurza mnie haha - szybko imiona wybraliście u mnie dalej dzidzia pozostaje nazwana dzidzia - chyba tez zrobimy głosowanie po rodzinie .
Airfix - to ty tez juz wybrałaś imiona ?
To ja zostane chyba na końcu wątku z bezimienna dzidzia z wielkimi bojami z W. bo zero zgodności hahh
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Najważniejsze chyba nie jeść za dwoje a dla dwojga
Anna25- super wieści ze juz w domu - odpoczywaj! Nie ma to jak u siebie , niezłe masz te dolegliwości - ja też mam mdłości i przychodzą idą wracają w ciągu dnia i wieczorem , nie ma zasady wkurza mnie haha - szybko imiona wybraliście u mnie dalej dzidzia pozostaje nazwana dzidzia - chyba tez zrobimy głosowanie po rodzinie .
Airfix - to ty tez juz wybrałaś imiona ?
To ja zostane chyba na końcu wątku z bezimienna dzidzia z wielkimi bojami z W. bo zero zgodności hahh
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Elenna
Fanka BB :)
hej hej troszeczkę mnie nie było ale na wczasach nie miałam wcale zasięgu. Było cudownie, bardzo wypoczęłam i wszystkie ciążowe dolegliwości przeszły jak ręką odjął Wczoraj byłam na wizycie i groszek ma się całkiem dobrze wg. usg 10tydz.4d czyli już całkiem sporo. Dziś kupiłam sobie w lidlu ciążowe dresy bo nie mogę już chodzić w żadnych moich spodniach.
Któraś z Was pytała się o witaminy, mi doktor polecił prenatal uno podobno jest dobry a dodatkowo ma wyciąg z imbiru więc działa przeciwwymiotnie.
Mam do was pytanie bo od jakiegoś czasu mam takie zielono żółte upławy, powiedziałam o tym lekarzowi a on odrazu przepisał mi antybiotyk dopochwowy tylko zastanawiam się czy brać go czy poczekać do tego 12 tygodnia skończonego żeby groszkowi nie zaszkodzić. Nic mnie nie swędzi i nie piecze nic nie śmierdzi tylko ten właśnie dziwny kolor upławów...
Mi w poprzedniej ciąży gin nie kazał nic brać do końca 14 tyg, bo to pierwszy trymestr. W 12 tc dostałam zielonych upławów, pojechałam na IP i jego córka zapisała mi macmiror. I niestety nie pomogło. Cała ciążę bujałam się z infekcja. Ja bym brała globulki jak gin zapisał.
Witam. Przepraszam ze na Wasze forum weszlam ( bo jestem na marcowkach) ale powiedzcie czy Was tez przestaly bolec piersi w okolicy 4-5tyg? I czy to zawsze zly objaw musi byc? Plamien nie mam od poczatku ciazy. jeszcze dzis rano nie moglam dotknac a teraz prawie ich nie czuje [emoji22]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też miewam takie bezobjawowe momenty, a potem nawrot zwala mnie z nóg. Mnie piersi prawie wcale nie bolą a w poprzedniej ciąży żeby się przekręcić z boku na bok musiałam je trzymać, taki ból
Aha szef powiedział że nie mam do czego wracać po porodzie, a sąsiad z dołu wypala codziennie paczkę fajek, to takie mam zmartwienia
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz prawie 2 lata na wymyślenie czegoś nowego. A może własna działalność? Są fajne projekty dla mam powracających na rynek pracy
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg. Pierwszy trymestr dużo wymiotowałam i odstawiłam słodycze (jadłam tylko "w gościach " Teraz mam nakaz oszczędzania, jem dużo więcej niż w poprzedniej ciąży i mam ciągi na słodycze, a waga pokazała -1.5 kg. Chyba nie ma jakiejś złotej zasady, żeby nie przytyć.hej dziewczyny dołączam do grona lutowych mam Ja czuję się w miarę dobrze, jedyne co mi doskwiera do ciągłe zmęczenie, znużenie Jenny a to dopiero początek (, pytanie moje: jak tu nie przytyć za dużo w ciązy, mam obawy, bo w pierwszej ciąży to szczytowo u mnie było, az 30 kg!! Naszczescie wróciłam do swojej wagi.. wiadomo zdrowie maluszka jest najważniejsze, ale nie chciałabym znowu tak przytyć..
Ja od dziś postanowiłam kontrolować co jem, bo w ubiegłym tygodniu opróżniłam szafkę ze słodyczami (a tam tyle niezdrowych rzeczy buuu
Dziewczyny wszystkie badania w laboratorium mialyscie od razu?
Bo tak mi się kojarzy ze na przeciwciała anty rh, HIV i wr musiałam czekać kilka dni w poprzedniej ciąży...
reklama
Ellie123
Fanka BB :)
. Mi tez lekarz przepisal antybiotyk z tym ze doustny i ja sie wstrzymuje do kolejnej wizyty.. Niby mala dawka ale podobno oddzialywuje na dziecko i nie jest zalecany w ciazy...hej hej troszeczkę mnie nie było ale na wczasach nie miałam wcale zasięgu. Było cudownie, bardzo wypoczęłam i wszystkie ciążowe dolegliwości przeszły jak ręką odjął Wczoraj byłam na wizycie i groszek ma się całkiem dobrze wg. usg 10tydz.4d czyli już całkiem sporo. Dziś kupiłam sobie w lidlu ciążowe dresy bo nie mogę już chodzić w żadnych moich spodniach.
Któraś z Was pytała się o witaminy, mi doktor polecił prenatal uno podobno jest dobry a dodatkowo ma wyciąg z imbiru więc działa przeciwwymiotnie.
Mam do was pytanie bo od jakiegoś czasu mam takie zielono żółte upławy, powiedziałam o tym lekarzowi a on odrazu przepisał mi antybiotyk dopochwowy tylko zastanawiam się czy brać go czy poczekać do tego 12 tygodnia skończonego żeby groszkowi nie zaszkodzić. Nic mnie nie swędzi i nie piecze nic nie śmierdzi tylko ten właśnie dziwny kolor upławów...
Mysle ze tabletki dopochwowe mniej zaszkodza dziecku ale ja Ciebie rozumiem bo tez sie boje wziasc ..