reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Fabimama to super [emoji1] pewnie czuje się dumny. Moja córcia zozpłakała się z radości jak jej powiedzieliśmy i zaczęła mi dziękować..sama się rozpłakałam.
Oby się wszystko pomyślnie powiodło bo od wczoraj moje brązowe plamienia są już czerwone. W szpitalu nic nie poradzili i kazali dzwonić na oddział gdzie we wtorek robili mi usg. Tam usłyszałam tylko, że to dobrze bo to pewnie schodzi z krwiaka (znaleźli mi go na jajniku)...żadnej kontroli ani nic... podłamałam się trochę [emoji45]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Może warto iść gdzieś prywatnie ???

85993e3krgxydke3.png

reklama
Może warto iść gdzieś prywatnie ???

85993e3krgxydke3.png
Szukałam w internecie namiarów na jakiegoś ginekologa i tak średnio z tym. I nawet nie znam nikigo kto leczył sie gdziekolwiek prywatnie. Obdzwoniłam już chyba wszystkie możliwe miejsca i wszędzie słyszę to samo- mam czekać. Nawet nie kazali leżeć ani nic... no cóż..co ma być to będzie. Ja zrobiłam wszystko z mojej strony.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

To i ja dołączam! Termin mam na 3.02 (widziałam, że któraś z Was ma tak samo!) :) Na USG byłam już 3 razy, bo w 6 tygodniu dostałam krwawienia i okazało się, że GS jest dużo za mały... Na szczęście tydzień później podrósł i od tamtej pory serce słyszałam dwa razy - w tym wczoraj :D To już chyba pora uwierzyć w tę ciążę :)

Przez ostatnie 2 tygodnie objawy miałam okropne - z wilczym głodem, nudnościami i wymiotami na czele + wielkie zmęczenie. Odczuwanie wielkiego głodu i jednocześnie niemożność zjedzenia czegokolwiek była koszmarna, na szczęście sytuacja już się trochę ustabilizowała. Może po prostu się przyzwyczaiłam :) Teraz tylko zbiera mi się na wymioty tak raz lub dwa razy dziennie i niestety kończy się to w toalecie, ale potrafię nad tym jako tako zapanować. Mam nadzieję, że w tym stanie przetrwam trzeci miesiąc i juz nie będzie gorzej :)

W tym tygodniu czeka mnie długi lot samolotem (6h...), ale dostałam wczoraj od lekarza zielone światło, więc mam nadzieję, że obejdzie się bez problemów.

Najbliższa rodzina o ciąży już wie i bardzo się cieszą, znajomym zamierzamy powiedzieć po usg za miesiąc.

Trzymam za Was kciuki i będę zaglądać tu często :)

PS. Dodam, że to moja pierwsza ciąża i to planowana, także ekscytacja sięga zenitu :D

wszystkozajete, MarysiaKasia Hejka! ;)
MarysiaKasia - nie zazdroszczę krwawienia, ale za to zazdroszę tylu usg, ja byłam raz, i teraz jestem w trakcie czekania na kolejne 12.07 - no i ciągle nie mogę uwierzyć w tą ciążę bo objawów zero :p

MumTuBe Jeżeli lekarze tak mówią to trzeba czekać, mam nadzieję ze wszystko będzie w porządku :)

reklama
Do góry