reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Anna25 Ja wciskam na sile w siebie śniadanie i obiad,a tak pije tylko i czasem rzucę się na paczkę ciastek. .waga już 3kg w dół co mnie martwi bo mam niedowage. Jeść więcej nie dam rady po wszystkim mam silne bóle żołądka i mdłości.

Ayran Ja też wizyta 12.07.. nie mogę się doczekać i tak czasem się zastanawiam czy ja normalna jestem ze do jednego lekarza chodze, znajome i dziewczyny na forach do 2-3 latają. Ale po 250zl za każdą wizytę to ja bym zbankrutowala, a Budowa nie skończona

reklama
Mnie od wczoraj popołudniem podbrzusze mocniej ciągnie, a przed chwilą zauważyłam na papierze w toalecie różowe nitki... juz mam schiz :(
Elenna u mnie też jakieś brudzenie się pojawiło, taki ciemniejszy śluz, jak ostatni dzień okresu. Czytam i się uspokajam, że to może być normalne w ciąży. Podbrzusze też zaczęło boleć. To już 3 dzień trwa, Wizytę mam 11 lipca. Mam nadzieję, że ok będzie. Cały czas nastawiam się pozytywnie! :)

Mnie od wczoraj popołudniem podbrzusze mocniej ciągnie, a przed chwilą zauważyłam na papierze w toalecie różowe nitki... juz mam schiz :(
Elenna u mnie też jakieś brudzenie się pojawiło, taki ciemniejszy śluz, jak ostatni dzień okresu. Czytam i się uspokajam, że to może być normalne w ciąży. Podbrzusze też zaczęło boleć. To już 3 dzień trwa, Wizytę mam 11 lipca. Mam nadzieję, że ok będzie. Cały czas nastawiam się pozytywnie! :)

anonimka - u mnie tez pierwsze i tez planowane ;) termin 5 luty
MarysiaKasia - ja lecialam juz dwa razy po ok.2 godziny plus jakies 12 godzin samochodem ;)

u mnie waga w dol juz 2 kg..w brzuchu burczy a mimo braku wymiotow jesc mi sie nie chce...dziwne to ;)

macie moze drugie usg zaplanowane?

od wczoraj mam bol gardla i jakis wredny katar sie zaczyna...a w piatek do pracy!!! bralyscie cos na przeziebienie? jak sobie radzicie i..kiedy mowicie w pracy o ciazy?

Najbezpieczniejsze będą wszystkie sprawdzone domowe metody, czyli herbatka z cytryną i sokiem malinowym, imbir, miod, syrop z cebuli, czosnek. Niedawno tez byłam przeziebiona i pilam kilka razy dziennie herbatę z imbirem i pomogło zarówno na przeziębienie jak i na mdlosci :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Może warto to planienie skonsulatowac z lekarzem?
Nie masz możliwości szybciej do lekarza isc???
od wczoraj mam bol gardla i jakis wredny katar sie zaczyna...a w piatek do pracy!!! bralyscie cos na przeziebienie? jak sobie radzicie i..kiedy mowicie w pracy o ciazy?
W sprawie pracy nie pomoge... bo nie pracuje.. na przeziebienie podobno w polsce jest syrop dla kobiet w ciąży. Najlepiej zapytać w aptece. I oczywiście mleko miód czosnek. Kuruj się kochana!

U nas ladna pogoda się zapowiada! Oby na dłużej! Lecę młodego zaprowadzić do szkoły!

85993e3krgxydke3.png

Kalea Ja 3dzien umieram...gardło boli,suche jak nie wiem,aż ciągnie na wymioty,katar bakteryjny. ..właśnie miałam iść po syrop *spam* Ale spróbuję teraz wypić sok z malin,z cytryną i miodem. I inhalacje z soli fizjologicznej robię

Hej dziewczyny!

Witam nowe mamusie

Ja wczoraj miałam. Wizyte , dzidzia nam machała , już widać było rączki i nóżki główkę - wczoraj dokladnie wg usg. był 8 tydz. I termin się przesunął na 09.02 jednak , najlepsze wieści ze krwiak i torbiel zniknęły i juz nie musze brać leków, :), W. Nagrywał film z usg i super wyszedł można obejrzeć miałam zaje. Pomysł :) hihi,

jeśli chodzi o krwawienie to może spr. Sobie dziewczyny progesteron bo jeśli niski trzeba luteina pomoc, mogą niby zdarzyć się budzenia itp. W okolicach miesiączki, ale nigdy nie wiadomo generalnie co to może być chyba że tak jak tu jedna mama miała ze gin ja ostrzegł bo coś widział ze może się zdarzyć krwawienie .

Miłego dnia wam życzę

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kalea Ja 3dzien umieram...gardło boli,suche jak nie wiem,aż ciągnie na wymioty,katar bakteryjny. ..właśnie miałam iść po syrop *spam* Ale spróbuję teraz wypić sok z malin,z cytryną i miodem. I inhalacje z soli fizjologicznej robię
wlasnie ja tez wode z cytryna pije...zmusilam sie zeby sniadanie zjesc..
u nas za oknem slonce az sie prosi zeby wyjsc..a sil brak :/

Do góry