reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Fabimama to super [emoji1] pewnie czuje się dumny. Moja córcia zozpłakała się z radości jak jej powiedzieliśmy i zaczęła mi dziękować..sama się rozpłakałam.
Oby się wszystko pomyślnie powiodło bo od wczoraj moje brązowe plamienia są już czerwone. W szpitalu nic nie poradzili i kazali dzwonić na oddział gdzie we wtorek robili mi usg. Tam usłyszałam tylko, że to dobrze bo to pewnie schodzi z krwiaka (znaleźli mi go na jajniku)...żadnej kontroli ani nic... podłamałam się trochę [emoji45]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Może warto iść gdzieś prywatnie ???

85993e3krgxydke3.png

reklama
Może warto iść gdzieś prywatnie ???

85993e3krgxydke3.png
Szukałam w internecie namiarów na jakiegoś ginekologa i tak średnio z tym. I nawet nie znam nikigo kto leczył sie gdziekolwiek prywatnie. Obdzwoniłam już chyba wszystkie możliwe miejsca i wszędzie słyszę to samo- mam czekać. Nawet nie kazali leżeć ani nic... no cóż..co ma być to będzie. Ja zrobiłam wszystko z mojej strony.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

To i ja dołączam! Termin mam na 3.02 (widziałam, że któraś z Was ma tak samo!) :) Na USG byłam już 3 razy, bo w 6 tygodniu dostałam krwawienia i okazało się, że GS jest dużo za mały... Na szczęście tydzień później podrósł i od tamtej pory serce słyszałam dwa razy - w tym wczoraj :D To już chyba pora uwierzyć w tę ciążę :)

Przez ostatnie 2 tygodnie objawy miałam okropne - z wilczym głodem, nudnościami i wymiotami na czele + wielkie zmęczenie. Odczuwanie wielkiego głodu i jednocześnie niemożność zjedzenia czegokolwiek była koszmarna, na szczęście sytuacja już się trochę ustabilizowała. Może po prostu się przyzwyczaiłam :) Teraz tylko zbiera mi się na wymioty tak raz lub dwa razy dziennie i niestety kończy się to w toalecie, ale potrafię nad tym jako tako zapanować. Mam nadzieję, że w tym stanie przetrwam trzeci miesiąc i juz nie będzie gorzej :)

W tym tygodniu czeka mnie długi lot samolotem (6h...), ale dostałam wczoraj od lekarza zielone światło, więc mam nadzieję, że obejdzie się bez problemów.

Najbliższa rodzina o ciąży już wie i bardzo się cieszą, znajomym zamierzamy powiedzieć po usg za miesiąc.

Trzymam za Was kciuki i będę zaglądać tu często :)

PS. Dodam, że to moja pierwsza ciąża i to planowana, także ekscytacja sięga zenitu :D

wszystkozajete, MarysiaKasia Hejka! ;)
MarysiaKasia - nie zazdroszczę krwawienia, ale za to zazdroszę tylu usg, ja byłam raz, i teraz jestem w trakcie czekania na kolejne 12.07 - no i ciągle nie mogę uwierzyć w tą ciążę bo objawów zero :p

MumTuBe Jeżeli lekarze tak mówią to trzeba czekać, mam nadzieję ze wszystko będzie w porządku :)

reklama
Do góry