reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
A Tacy jesteśmy teraz [emoji3]
1486470690-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Monsku mogę Ci napisać na priv;) bo jest tak oryginalne, że jestem od razu do namierzenia:D
Barnek trzymam kciuki za rozwój akcji.
Wiktor się naświetla, zmulila go ta żółtaczka troche na szczęście, bo przynajmniej pod lampą leży spokojnie, no i ja mogę odetchnąć.
Czekam na obiad, mam nadzieję, że przyniosą zanim się niunio rozbudzi

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

... doceniajcie ten czas kiedy jesteście same, możecie iść do łazienki kiedy chcecie, umyć się kiedy chcecie, zjeść kiedy chcecie a nie żyjecie pod dyktando noworodka :) dzidziuś do was przyjdzie, to kwestia dni a szkoda zmarnować te ostatnie na narzekanie.

To dopiero gadanie ciotki klotki - połowa z nas jeszcze nie wie jak to jest po drugiej stronie lustra i np opowieści o tym, że matki by najchętniej schowały dzidziusie spowrotem do brzuszka to jakieś science-fiction. Dla mnie bycie w ciąży nie jest wcale "przyjemne" i dwa razy się zastanowię nad drugą ciążą (a generalnie planowane są trzy). Dzieci narzekają na szkołę, studentki na egzaminy, a potem w pracy też coś się znajdzie do narzekania. La_nina - czy narzekania na brak czasu przy noworodku nie są nieodłączną częścią macierzyństwa? I czy te narzekania są jakieś ważniejsze od innych? Daj nam ponarzekać - taki mamy już marudzący naród :)

A co do studentek - to trochę niefajnie studiować i planować potomstwo, za dużo na głowie na raz - nie chciałabym na studiach mieć tak skomplikowanego życia - życzę powodzenia i zdanych egzaminów i zaliczonych prac lic i mgr. Mi się nie chciało strasznie tego pisać, mam nadzieję, że mimo wszystko znajdziecie motywację

Airfix - gratuluję :)

Ja mam tylko taką głupią nadzieję, że urodzę przed Klauduską [emoji55]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

kasiu_linka Jak wyglądał u Ciebie poród, rodziłaś w szpitalu? Jak sala i położne? Jaka część nl? a co najbardziej mnie interesuje: Jak wygląda sprawa z tym kraamzorg, jesteś zadowolona? :D Sory za tyle pytań ale trochę przeraża mnie wizja porodu.

natkaPolka u mnie na szczęście nie ma tych pytań - wszyscy wiedzą, że jak się mała urodzi, to mój mąż ich poinformuje. A jeszcze jak się okazało, że będę miała cesarkę, to tym bardziej - wiedzą, kiedy mam wyznaczony na nią termin ;)
Airfix gratulacje!! I dużo zdrówka dla córy! Jak się czujesz? :)
kosik_3 Tobie również serdecznie gratuluję i życzę zdrowia Adriankowi! Jak samopoczucie? :)
.jagódka super, że jutro już do domku! A jak tam brzuszek Wiktorka, już go nie męczy?
Barnek jeżeli to już, to powodzenia - trzymam kciuki!
sojnabig jak tam u Ciebie?? :)

Mam pytanie do tych, co miały cesarkę - ile po cesarskim cięciu dostałyście dzieciaczki? Nie mam tu na myśli pokazania dziecka, ale tak na dłużej. I jak było z karmieniem zaraz po zabiegu, jak jeszcze nie miałyście czucia w nogach - dziecko leżało na Waszym brzuchu, czy ktoś Wam pomógł się odwrócić? I już ostatnie pytanie ;) - czy tata mógł kangurować dzieciątko, póki nie było przy Was? Widać, że zbliża się termin mojego cc :p

Dla mnie bycie w ciąży też nie jest przyjemne, ale la_nina wie co mówi i nie napisała nic o wkładaniu dziecka do brzucha, tylko raczej o tym,że ten ciążowy luz docenia się przy noworodku. Ok,są różne dzieci, ale każde z nich wywraca świat do góry nogami

reklama
Gamka, położna go po 6 zabrała na chwilę i przywiozła śpiącego. Podejrzewam (bo nikt tu o niczym matki nie informuje),że odgazowaly go, bo potem zrobił obrzydliwa zielona kupę- dlatego też myślę,że to kwestia diety

Do góry