reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie lepsza nocka dzisiaj bo spalam do 6:00 :) Dziewczyny mam tak jak wy... ciagle jest mi goraco... zawsze uwielbialam cieplo i jak wszyscy wychodzili do podwyzszalam temperature a teraz otwieram okna :)
Wczoraj taka spiaca bylam ze nie nialam sily odpisywac, moja mama mowi ze to przez cukier ale mialam w normie... objawow zblizajacego sie porodu nie mam... a ostatnio to nawet zadnych boli i skurczy... tylko maly co jakis czas sie odezwie... termin za 4 dni ale wydaje mi sie przechodze ciaze...
p.s. Co byscie zrobily na moim miejscu... mam rozmowe w urzedzie za miesiac, wziasc malego tylko w poczekalni bedzie duzo osob wiec moga przenosic choroby ale bedzie przy mnie i bede mogla nakarmic... czy zostawic z meza rodzina i bede caly czas sie denerwowac czy wszystko ok ( nie bedzie nas ok 6-8 h )

reklama
U mnie lepsza nocka dzisiaj bo spalam do 6:00 :) Dziewczyny mam tak jak wy... ciagle jest mi goraco... zawsze uwielbialam cieplo i jak wszyscy wychodzili do podwyzszalam temperature a teraz otwieram okna :)
Wczoraj taka spiaca bylam ze nie nialam sily odpisywac, moja mama mowi ze to przez cukier ale mialam w normie... objawow zblizajacego sie porodu nie mam... a ostatnio to nawet zadnych boli i skurczy... tylko maly co jakis czas sie odezwie... termin za 4 dni ale wydaje mi sie przechodze ciaze...
p.s. Co byscie zrobily na moim miejscu... mam rozmowe w urzedzie za miesiac, wziasc malego tylko w poczekalni bedzie duzo osob wiec moga przenosic choroby ale bedzie przy mnie i bede mogla nakarmic... czy zostawic z meza rodzina i bede caly czas sie denerwowac czy wszystko ok ( nie bedzie nas ok 6-8 h )

Jakbym miała możliwość to bym na pewno zostawiła w domu, wolałabym szybko sama wszystko załatwić. A tatuś tez niech się uczy ze mama tez może czasem sama wyjść. Daj mu szanse się wykazać :) zreszta zobaczysz jak się urodzi malec jak to będzie z twoim mężem i tesciowa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ellie, 6-8h to bardzo długo, u mnie to było jakieś 5 karmień (tak, Adam tak często jadł), butelki nie chciał wcale, nawet z moim mlekiem, więc ja bym wzięła dziecko ze sobą. Zobaczysz jakie będzie dziecko i wtedy zadecydujesz:)
Rozmroziłam lodówkę, męża zagoniłam do mycia szuflad i noszenia żarcia na balkon i do zamrażarki teściowej, a sama siedziałam na podłodze i kułam;) No nareszcie będzie duuużo miejsca:)

Jakbym miała możliwość to bym na pewno zostawiła w domu, wolałabym szybko sama wszystko załatwić. A tatuś tez niech się uczy ze mama tez może czasem sama wyjść. Daj mu szanse się wykazać :) zreszta zobaczysz jak się urodzi malec jak to będzie z twoim mężem i tesciowa

popieram !

ja się dziś fatalnie czuje, a właściwie od wczoraj o_O tylko że u mnie jakaś mega burza hormonów wrr raz jestem wesoła za chwile chce mi sie płakać, bez powodu w zasadzie.. mąż sie pyta co chwila co mi jest bo jakaś taka smutna siedzę a ja wtedy muszę iść do łazienki sie wypłakać... ja pierdziele toć to oszaleć można.. o_O

Tez tak myśle, nie planuj za wiele na zaś bo różnie moze być. Moze będziesz karmić butelka i nie bedzie problemu z zostawieniem? A moze bedzie tak ze nie będziesz mogła sie ruszyć bez małego.... wiesz to tak różnie moze byc.

Ja kiedyś pomagałam koleżance chyba jakos 2-3 godziny byłam z jej małym. I tez czekała jakos długo, i genralnie ja z jej małym krecialam sie koło niej. Wyszła, nakarmila i dalej czekala, a ja byłam na dworze. Było super ciepło wtedy. A jak będziesz mieć pogodę?

Maz bedzie ze mna bo to bedzie rozmowa o zielona karte i trzeba udowodnic ze malzenstwo prawdziwe :)
Ja to sie strasznie bede bala ze cos sie stanie...mam nadzieje ze to teraz jestem taka przewrazliwiona... ale mam same czarne scenariusze jak tylko ktos by mial z nim zostac ...
w sumie jeszcxe jest duzo czasu ale tak sie zastanawialam co wy byscie zrobily zwlaszcza ze wiekszosc z was ma juz dzieci :)

Hey dziewczyny :)
Ja poszłam spać po 1 wiec spałam całkiem dobrze do 8 chyba bez pobudki.
Też zawsze byłam zmarźluch a teraz cały czas mi gorąco , szczególnie w nocy :D
Co do pieniędzy ... też bym nic nie dawała , to ich obowiązek :/ na coś chyba płacimy te składki.

Tez tak myśle, nie planuj za wiele na zaś bo różnie moze być. Moze będziesz karmić butelka i nie bedzie problemu z zostawieniem? A moze bedzie tak ze nie będziesz mogła sie ruszyć bez małego.... wiesz to tak różnie moze byc.

Ja kiedyś pomagałam koleżance chyba jakos 2-3 godziny byłam z jej małym. I tez czekała jakos długo, i genralnie ja z jej małym krecialam sie koło niej. Wyszła, nakarmila i dalej czekala, a ja byłam na dworze. Było super ciepło wtedy. A jak będziesz mieć pogodę?

Chyba tak by bylo najlepiej jakby ktos z nami pojechal bo to prawie 2 h jazdy.... jakby tak sie udalo to moze byloby najlepsze rozwiazanie ...
U nas pewnie za miesiac juz bedzie cieplutko, w tym roku prawie w ogole zimy nie mielismy...

Ellie to spokojnie weźcie kogoś jeszcze żeby spacerował z wózkiem w pobliżu a Ty co jakiś czas wyskoczysz i nakarmisz jeśli będzie taka opcja.

reklama
.jagodka podziwiam [emoji4] Ja mam lenia i zmusilam sie do pozmywania, malych zakupow i robie sobie drożdżówki a tak to siedzę ciągle i myślę co tu zrobić, żeby się nie narobić [emoji1] Ale chyba zmuszę się jedynie do nauki jeszcze.

Ellie ja nie pomogę w tej kwestii za bardzo ale tez bym poczekala moze z decyzja bo roznie to bywa z dziecmi [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry