reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Maz bedzie ze mna bo to bedzie rozmowa o zielona karte i trzeba udowodnic ze malzenstwo prawdziwe :)
Ja to sie strasznie bede bala ze cos sie stanie...mam nadzieje ze to teraz jestem taka przewrazliwiona... ale mam same czarne scenariusze jak tylko ktos by mial z nim zostac ...
w sumie jeszcxe jest duzo czasu ale tak sie zastanawialam co wy byscie zrobily zwlaszcza ze wiekszosc z was ma juz dzieci :)

Ellie ja bym dzieci zostawiła bo moje są już większe i ciężko z nimi wytrzymać gdzieś w urzędzie tak długo.. nudziły by się i marudzily wiec byłby stres i dla mnie i dla nich. A jak Twój maluszek będzie spokojny to i tak pewnie prześpi większość czasu. Dziewczyny maj racje, najłatwiej będzie kogoś wziąć ze sobą, niech spaceruje z dzieckiem. Zreszta myśle ze sami we dwójkę tez byście dali radę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najchetniej bym wziela ze soba tylko nie wiem czy urzad imigracyjny to dobre miejsce dla noworodka :) ale moze uda nam sie kogos namowic zeby z nami pojechal...

A jak sie dzisiaj czujecie ? Ja mam ochote cos porobic tylko nie wiem co :) chyba dzisiaj wrocily mi sily....

Moze urzad imigracyjny nie jest miejscem dla nowordka, ale moze jest jakis park obok albo fajna kawiarnia? U nas w urzedach mozna sie spotkac ze jest pokoj matki i dziecka. Zobaczysz na pewno cos wymyslisz. A ile tam musisz byc? Tak na rozmwie.

U Mnie bez rewelacji, zebra mnie bola i nic mi sie nie chce...

Klauduśka nie ma co podziwiać, jak już było tak, że nie mogłam wysunąć szuflady, to była konieczność:D Dobrze, że mi A. pomógł, bo sama bym się zarąbała przy tym, a skuwanie lodu to fajna zabawa:p
Lodówka ułożona, małż jeszcze gary umył, kurze starte, zaraz odeślę go na zakupy, a sama skończę ogarniać kuchnię. Pranie zrobione, ubranka Wiktora ładnie leżą w torbie, te na wyjście też już wybrane i w jednym miejscu. Obiad na szczęście mam z wczoraj - pierońsko ostry sos słodko-kwaśny mojej mamy, więc przynajmniej to mam z głowy. Łazienki jeszcze muszę umyć, niech małz odkurzy i można się dalej lenić. Wypiłam kawę więc teraz jak króliczek duracella zasuwam, ciekawe kiedy odezwie się brak snu.

A ja musialam od nowa robic ciasto bo dodalam sol zamiast cukru i zauwazylam to juz po wyrobieniu... [emoji23] No ale mam taka ochotę na te drożdżówki, ze zrobiłam juz drugie.

A my dostalismy od dziadków zestaw na wyjscie dla Poli, do tego jakieś ciuszki i beciki wiec dzisiaj robię ostatnie pranie i wszystko będzie gotowe [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy się po wizycie. Wody nadal spadają, wczoraj były na poziomie 4.5. Z tego względu mamy skierowanie do szpitala na wywolanie porodu na wtorek. Rozwarcie między 3 a 4 cm, a dziś odszedł nam czop, jest więc chyba nadzieja ze lada moment samo się zacznie [emoji3][emoji3][emoji3]
Mala ma wagę między 3300 a 3700,przepływy w normie, ktg tez

5djy3e3kpgua6zwe.png

Anna świetne wieści!:)
Klauduśka, ja też mam drożdże, zagrzeje jajka i coś będę działać, tym razem może rogaliki z marmoladą.

Moze urzad imigracyjny nie jest miejscem dla nowordka, ale moze jest jakis park obok albo fajna kawiarnia? U nas w urzedach mozna sie spotkac ze jest pokoj matki i dziecka. Zobaczysz na pewno cos wymyslisz. A ile tam musisz byc? Tak na rozmwie.

U Mnie bez rewelacji, zebra mnie bola i nic mi sie nie chce...

Jestesmy umowieni na konkretna godzine , rozmowy podobno trwaja ok 15-30 min ale czytalam w internecie ze ok 2 h sie spedza w urzedzie plus ok 4 h jazda z samochodem w 2 strony..

Ja juz kuchnie ogarnelam i zastanawiam sie co jeszcze porobic chyba tak jak jagodka czuje sie dzisiaj jak kroliczek duracella ;) pierwszy raz od miesiaca ;)

Anna25 woow cos czuje ze moze zobaczysz malenstwo przed wtorkiem :)

reklama
Do góry