reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

A ja wściekła jak osa jestem ;[ teście się umówili z nami wczoraj na obiad, ja rozmrozilam mięso a Ci zadzwonili godzinę przed przyjazdem, że jednak ich nie będzie :// na szczęście siostra ze swoim mężem wpadną i zjedzą te ogromne ilości jedzenia :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha także tego nie krzyczymy w razie czego [emoji3]
A ja mam całą ciążę tylko jeden termin. I póki co nic nie czuje, aby to się miało zmienić w sensie jakiś przeczuć.
Nie dobrze, że mamy takie humory, ale cieszę się, że nie ja jedna [emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, witam się zimowo :D
Półtorej godziny dziś na spacerze byłam, myślałam, że kręgosłup mi wysiądzie ;) Ale baaardzo przyjemnie, lubię jak jest śnieg i lekki mróz :)
Dla mnie to też kosmos, że Wy już do porodów się szykujecie, ja termin mam na 23 lutego i to jeszcze strasznie daleeeeko! Ostatnio to nawet śniło mi się, że urodziłam, patrzyłam w kalendarz, a tam data już marcowa była :o
Wy tak o tych drożdżówkach w kółko, a ja dziś na obiad mam placuszki ziemniaczane, mniam! :)
Miłego popołudnia wszystkim!
A, jeszcze odnośnie krzyków: nie mam pojęcia, jak będę reagować na ból w trakcie porodu, ale jak piszecie, że lepiej nie krzyczeć, bo to wstyd, to chyba nie będę krzyczała, hihi ;)

Słyszałam, że od opadniecia brzucha które następuje około 38 tc do porodu mogą minąć 2-3 tyg. Babcia mówiła, że poród blisko jak się w przestrzeń między biustem a brzuchem ręka mieści. Mi z Alicją się w 41 tc nie mieściła :D
Ja w te zabobony nie wierzę w sumie ;-) jak się porod zacznie to się zacznie ale prawda jest taka że tak właśnie opadł że więcej niz ręką się zmieści... Miałam na czym ręce oprzeć a tera to wyglądam jakbym miała co najwyżej otyłość brzuszna a nie 9 miesiąc ciąży ;-)

Dziewczyny nie mogę jakoś tego pojąć jak piszecie, że już zaraz macie terminy. Ja mam termin na 16 i wydaje mi się, że to jeszcze tyle czasu...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Dla mnie to też póki co abstrakcja :o
W sumie to w domu poza moim wyglądem nic nie wskazuje, że zaraz ma być noworodek, bo jeszcze nie przywiozłam łóżeczka, ani gondoli ani fotelika. A ubranka i inne przybory są ułożone w szafce.

Ciężki ten dzień chyba w ogóle. Ja juz mam stres bo raz, że jutro wizyta, a dwa mamy jutro mieć info czy nam kredyt w banku przejdzie.... biedna Ala już ochrzan dostała, bo jakby tego wszystkiego było mało to dziś w ogóle broi. :(

Ja dziś cały dzień na uczelni.. Coraz ciężej mi się siedzi bo brzuch mi opadł (mąż zauważył) i jak siedzę to jakby z jakimś plecakiem na nogach haha, ale lepiej mi się oddycha :)
Moja mama też mówi, że jak już cała dłoń wejdzie między brzuch a biust to do porodu tuż tuż... zobaczymy ;-)
Bardziej się martwię imieniem dla dziecka-myślałam, że Rozalia nie jest popularne, ale czytam, że coraz bardziej popularniejsze.. Nie chcę żeby potem pół piaskownicy się odwracało i żeby było jak z Antosią (choć to piękne imię) i innymi żeńskimi imionami, których pełno:/

reklama
Do góry